Promovisan priručnik za borbu protiv trgovine ljudima

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.12.2003.

18:22

Default images
U bečkom sedištu Ujedinjenih nacija u ponedeljak je počela dvodnevna konferencija posvećena promociji praktičnog priručnika namenjenog borbi protiv trgovine ljudima. Predstavnici 13 zemalja jugoistočne Evrope, među kojima i predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, razgovaraće na ovom skupu o strategiji suzbijanja trgovine ljudima u regionu.

Skup je otvorila predsedavajuća Radnog stola Pakta za stabilnost za jugoistočnu Evropu za borbu protiv trgovine ljudima Helga Konrad. "Ovo je prvi regionalno-harmonizovani trening za policiju koji je izrađen. Sastoji se iz tri dela i tiče se kako običnog policajca, koji je prvi u dodiru sa slučajevima trgovine ljudima, kao i pripadnika specijalne jedinice koji se bave tim pitanjem, ali i sudija i državnih tužioca", rekla je agenciji Beta Helga Konrad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: