Palma i Dačić stigli u sedište SNS

Koalicije okupljene oko naprednjaka, socijalista i predstavnici URS-a potpisaće danas u 17 časova koalicioni sporazum, potvrdila je SNS.

Info

Izvor: B92, Beta

Utorak, 10.07.2012.

07:11

Default images

Dokument koji je osnov za formiranje vlade biće potpisan u sedištu naprednjaka, gde su prvi stigli Dragan Marković Palma i Ivica Dačić.

Iako je juče dogovor bio neizvestan, tokom večeri su prevaziđeni svi problemi u pregovorima, a to je potvrdio i lider JS Dragan Marković Palma, koji je jutros podvukao da će sporazum danas biti potpisan.

On je negirao da je PUPS zahtevao u pregovorima o formiranju nove vlade i da je tražila više resora i najavio da će vlada biti formirana u narednih 15 dana.

I predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da će koalicioni sporazum, koji će biti platforma delovanja buduće vlade, biti potpisan danas, da su prevaziđeni sitniji problemi koji su se u međuvremenu pojavili i da je realno očekivati da vlada bude izabrana na skupštinskoj sednici 24. jula.

Lideri stranaka SNS, SPS i PUPS sinoć su na višestnom sastanku razgovarali o sporazumu o političkim ciljevima nove vlade.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić ranije je procenio da bi Srbija novu vladu mogla da dobije na sednici parlamenta 24. jula.

Pre toga Skupština Srbije će izabrati predsednika, potpredsednike i radna tela.

Dan uoči potpisivanje Partija ujedinjenih penzionera, požalila se javno na svoj tretman u novoj vladi. Do kasno u noć mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić rešavao je ovaj problem unutar koalicije koju predvodi.

Kako B92 nezvanično saznaje, PUPS i socijalisti rešili su nedoumice.

Juče je i potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović najavila da će do potpisivanja koalicionog sporazuma doći danas, ali nije mogla da precizira vreme.

"Mislim da je formiranje vlade zaista neminovnost i da preterana odlaganja nisu na korist građana Srbije. Mislim da nije dobro ni da ponovo idemo na izbore, ali u politici je sve moguće, pratićemo šta će se dešavati narednih dana", kazala je Đukić-Dejanovićeva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: