Vranje: Nova većina SPS, SNS i URS

U nastavku konstitutivne sednice Skupštine grada Vranja, zakazane za 5. jul, biće formirana nova većina sa 46 odbornika, koju će predvoditi lokalni socijalisti.

Info

Izvor: B92

Subota, 30.06.2012.

14:52

Default images

"Uputili smo zvaničan poziv lokalnim odborima Srpske napredne stranke (SNS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) za formiranje nove skupštinske većine u Vranju", kazao je šef Opštinskog odbora SPS-a Zoran Antić.

Tako će lokalnu skupštinsku većinu u Vranju u narednom mandatu, kako je rekao, činiti koalicija okupljena oko SPS-a sa 21 mandatom, SNS sa 14 i URS sa 11 odbornika.

Mada socijalisti i narodnjaci sa 35 od 65 mandata, sami mogu da formiraju lokalnu vlast, uključen je i treći koalicioni partner (URS).

Antić kaže da će nova gradska vlast, odmah po formiranju većine, svu pažnju skoncentrisati na četiri, za građane Vranja ključna problema.

"To su smanjenje javne potrošnje i administracije, pronalaženje novih investitora, otvaranje novih radnih mesta i bolje funkcionisanje javnih preduzeća i javnih ustanova", navodi on.

Dosadašnju skupštinsku vecćinu u Vranju predvodila je koalicija socijalista i Nove Srbije sa 20 mandata, demokrate sa 16 i G17 sa pet mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: