SNS: Za SPS spremni i sutra

Funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović izjavio je da bi već sutra mogli da počnu razgovori te stranke sa SPS-om, ukoliko se socijalisti ne dogovore sa DS.

Info

Izvor: B92, Beta

Utorak, 26.06.2012.

21:23

Default images

"Mislim da sutra u toku dana može da počne razgovor sa SPS-om, jer Srbija više ne može da čeka i vreme je da se formira nova vlada", rekao je Stefanović za agenciju Beta.

"Očekujemo da dobijemo odgovor SPS da li su razgovori koje je imala sa Demokratskom strankom propali i ako je odgovor na to pitanje pozitivan onda očekujemo da već sutra ili što pre započnu razgovore sa SNS, jer smatramo da je 52-53 dana previše za Srbiju da bude bez vlade", naveo je Stefanović u izjavi Tanjugu.

SNS, kako je dodao, nije imala formalne razgovore sa socijalistima oko formiranja vlade, iako je neformalnih razgovora bilo.

"Očekujemo da socijalisti vrlo brzo odluče da počnu da razgovaraju sa neprednjacima i da formiramo Vladu Srbije", naglasio je Stefanović.
On je naveo da SNS jedina u zemlji ima dovoljan legitimitet da formira vladu, pogotovo nakon izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, kao i da bi svaka druga vlada, u kojoj naprednjaci ne bi učestvovali, bila loša i ne bi učinila ništa dobro za zemlju.

Stefanović je kazao da bi vlada u kojoj bi bile SNS i SPS bila dobra jer bi, kako je naveo, imala legitimitet.

On je kazao da je SNS sa socijalistima imala samo neformalne razgovore i da je "spremna da sutra razgovara sa njima".

Stefanović je rekao da i SNS zanima šta SPS kaže da je prepreka za formiranje nove vlade i da li još važi njihov koalicioni sporazum dogovoren sa Demokratskom strankom, 8. maja.

"I mi smo zainteresovani da čujemo taj odgovor i da li SPS nije više raspoložen da razgovora sa DS-om", kazao je Stefanović agenciji Beta.

DS je večeras zatražila od socijalista da saopšte šta je prepreka za formiranje vlade i da li još važi koalicioni dogovor postignut 8. maja, dva dana nakon parlamentarnih izbora.

Potpredsednica socijalista Slavica Djukić Dejanović rekla je za Betu da pregovori sa DS-om idu "jako teško", ali da još nisu prekinuti jer odluku o tome treba da usvoje stranački organi.

Koalicioni partner socijalista, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, rekao je danas da SNS predsedniku SPS nudi mesto premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: