"SVM deo samo proevropske vlade"

Narodni poslanik Stranke vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je da SVM može da bude deo isključivo proevropski orijentisane vladajuće većine u Srbiji.

Info

Izvor: B92

Subota, 02.06.2012.

14:11

Default images

On je rekao da SVM "neće tražiti ili prihvatiti" ministarska i mesta državnih sekretara u novoj vladi.

SVM će biti deo vladajuće većine jedino ukoliko bude postignut dogovor o ispunjavanju glavnih predizbornih ciljeva te stranke, rekao je Pastor, a prenosi "Mađar so".

U poslaničkim klupama Skupštine Srbije u novom sazivu sedeće sedam Mađara, od kojih pet poslanika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i po jedan poslanik mađarske nacionalnosti iz redova Liberalno-demokratske partije (LDP) i Srpske napredne stranke (SNS).

SVM će u Skupštini Srbije, posle više od deset godina, imati i svoj samostalni poslanički klub, budući da je na majskim izborima osvojio pet mandata.

Pastor ocenjuje da će zahvaljujući toj činjenici poslanici SVM-a moći još naglašenije da se zalažu za interese Mađara.

"Nesumnjivo je proteklih godina imala neku draž činjenica da je u parlamentu postojao manjinski poslanički klub, ali je bavljenje politikom pomalo otežavalo što poslanici ni u jednom mandatu nisu bili jedinstveni u odnosu na to da li podržavaju vladinu većinu, ili su opoziciji", rekao je Pastor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: