Trivan: Nikolić nas vraća unazad

Najava Tomislava Nikolića da očekuje velike proteste zbog navodne izborne krađe predstavlja otvorenu pretnju nasiljem ocenjuje potpredsednica DS Jelena Trivan.

Info

Izvor: B92

Petak, 11.05.2012.

14:00

Default images

"Ono na šta smo sve vreme upozoravali sada se obistinilo - da će Nikolić ubrzo da se vrati u svoju radikalsku retoriku i ponašanje i da je reč o čoveku kome je nasilje imanentno. Nikolić je danas uputio otvorenu pretnju nasiljem i neredima na ulicama i molimo sve državne organe da prime tu informaciju sa dužnom ozbljnošću", rekla je Trivanova.

Ona je istakla da je Nikolić, koji je, kako tvrdi, "izgubio sve izbore 6. maja", kao i da je svestan da gubi i predsedničke izbore, očito odlučio da pokuša da prekraja izbornu volju gradjana Srbije, "nasiljem i besmislenim napadima i pričom o izbornoj kradji".

Trivan je istakla da su navode Nikolića i SNS opovrgli svi, uključujući i OEBS.

Ona je podsetila da su gradjani Srbije četiri puta od 2000. godine do danas rekli da ne žele Nikolića za predsednika države.

"Ovo što je danas izgovorio Nikolić najbolja je slika tog velikog evropejca i da je zapravo reč o čoveku koji je na sve spreman", rekla je Trivan.

Ona je dodala da se ispostavilo da je istina ono što je DS govorila, a to je da je Nikolić "spreman da destabilizuje i vrati Srbiju nazad u jednom danu".

Nikolić je u Kruševcu rekao da očekuje od Republičke izborne komisije da poništi odluku o proglašenju konačnih rezultata i velike proteste gradjana zbog izbora koji su, kako tvrdi, pokradeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: