Politika

Petak, 11.05.2012.

14:00

Trivan: Nikolić nas vraća unazad

Najava Tomislava Nikolića da očekuje velike proteste zbog navodne izborne krađe predstavlja otvorenu pretnju nasiljem ocenjuje potpredsednica DS Jelena Trivan.

Izvor: Tanjug

Trivan: Nikoliæ nas vraæa unazad IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 11 godina

Nikolic je najavio demonstracije, a ne paljenje skupstine, bagere, razbijanje stakala, upadanje u drzavne institucije sa automatskim puskama, krizne stavove i sve ostale metode kojima je DS kao vodeca stranka DOS-a prigavala 2000. godine, nazivajuci to tada velikim trijumfom demokratije.
Demonstracije, pa cak i one mirne, bile su opravdane samo kada je njihov organizator i ucesnik bila DS. Tada je to bilo demokratsko prava gradjama. Sada, kada je izborna kradja ocigledna, opsorava se pravo na demonstracije. Ruzno je i tuzno kada se pogleda na kakve sve nacine DS pokusava da sacuva vlast.

uskok

pre 11 godina

E prosli izboiri pa jelena moze opet da se javi i lupeta. Nedelju dana pred izbore su je sklonili da ne blamira vishe (dodushe ostali i barbika su preuzeli njenu ulogu), i sada moze da nastavi.
Kolika kolicina gluposti u relativno maloj glavi (ako josh napumpa usta mozda ce biti pametnija.. ko zna)

Osvesceni

pre 11 godina

U kolikoj meri ljudi ne obracaju paznju na ove jadne poteze Tome Diplome da privuce paznju dovoljno govori 90% komentara koji su pisani iz "centrale" . Samo zamisljam neke likove iz sns koji sede ispred kompjutera i salju komentare po ceo dan na sve moguce forume. Nadam se da su barem dobro placeni . Prognoziram 47 minusa na moj komentar. Kvota 1,20

Gagi013

pre 11 godina

Srbiji i građanima u njoj je očigledno dobro,jer da je suprotno izbori ne bi prošli kao što su prošli i mi ne bi sedeli i kuckali po tastaturi,jelte? Ili je neko hteo da tako razmšljamo?

sabahudin

pre 11 godina

Pa milina vas je čitati kako napadate Nikolića žuće,ali nije on vaš pravi takmac,jer vaš
pravi takmac je gladni radnik,uništeni seljak,penzioner koji još malo neće ni penziju
dobijati.Lako je bilo pokrasti SNS,ali njih kako ćete sa njima hoćete možda diplomu da
im tražite, ili da ih proglasite da su to elementi Miloševićevog režima,kad na Beograd
krenu koliko sutra,a.Lele vam ga majci ako tu masu kad na Beograd krene,pokušate sa
plaćeničkom žandarmerijom zaustavite,a nedao Bog i krv da padne,nesmem ni da pomislim šta
će onda biti...

supervisor

pre 11 godina

Zamislite situaciju..... Scena sledeca.... Kolarceva ulica, gomila demonstranata skandira Dole vlada, Pokrali ste izbore, UA lopovi, a ispred njih i iza njih na Trgu stoje kordoni policije kojima komanduje Dacic. Ne, nije to zima 96, to ce izgleda da bude leto 2012... samo se Dacic ne menja... :) :) :) :)

Eeee braco Srbi i sestre Srpkinje... nema nama spasa. Mi cemo i onu sljivu pod koju treba da se svi smestimo, namerno, u inat da isecemo...

nikola

pre 11 godina

E ako je rekao OEBS onda ste u "pravu"! Vrlo nam je poznata delatnost te organizacijem narocito na Kosovu i Metohiji, i svi se secamo Vilijema Vokera, pa zbog OEBS-a su nas bombardovali! To su vasi stari pajtasi, nemojte samo na OEBS da se pozivate..To sto su sve stranke kazale da su pokradene to nema veze, vazno je sta kaza OEBS! Strasno!

temida

pre 11 godina

neko napisa "a ne posle 5 dana, jer je FALSIFIKOVAO izveštaje i ostale stranke su odmah videle da se njihovi izveštaji ne poklapaju sa republičkim."

koliko vidim i ovde se izvestajisu poklapali sa republickim a zapisnici su bili nepropisno popunjeni i overeni (necu da kazem falsifikovani jer za to nemam dokaz) pa je to vec dovoljan razlog da se posumnja u regularnost izbora (mada smatram da je samo bila u pitanju nestrucnost u sastavljanju izvestaja)

sta je problem priznati da su neki zapisnici lose odradjeni i ako treba ponoviti izbore u tim izbornim jedinicima?

ovoliko osporavanja da je bilo kradja upravo navodi na razmisljanje da je mozda i bilo

Samo hrabro

pre 11 godina

Sve što je Jelena ovde rekla je tačno. Nove izjave Nikolića to i potvrđuju. Ko je Tomislav Nikolić i sa kojim pravom on izjavljuje da neće dozvoliti formiranje Vlade? Neće ova država, a ni njeni građani dozvoliti nasilno preuzimanje vlasti. Ne treba nam ni haos i nasilje na ulicama. Ono što nam treba jeste mir, posao, normalan život. Sigurnost.

vladavlada

pre 11 godina

Ova potparolka DS-a normalno optužuje Nikolića malte ne za izbornu krađu.Šta reći na ovakve bljuvotine.Smislili su izbore za Đurđevdan da bi izlaznost bila što manja jer je to bio jedini način da namaknu glasove,a i to im bilo malo pa još odnosili džakove.Kako su vladali ovih godina tako se i ponašaju.čuvaju svoje fotelje da ne bi mnogi od njih videli drugu stranu rešetaka.

milos

pre 11 godina

Ma, ko je sad odjednom ova Jelena Travian i zasto svaki put kad posetim B92 iz inostranstva vidim neku njenu izjavu? I otkud sad to odjednom da su demonstracije jednake pretnjama? I uopste da li iko u DS-u vise ista drugo radi osim sto blate opoziciju? Ko rukovodi drzavom? SVASTA.

Glas beli srecu deli

pre 11 godina

super, samo ovako nastavite pa ce moj beli glas sa prethodnih izbora da ode protivkandidatu, eto cisto iz inata, moze mi se :)

profesor

pre 11 godina

Nebih da se ponavljam u vezi sa dolaskom DOS-a na vlast 5.oktobra 2000. godine. To je bila demokratska revolucija,a sada zbog očiglednih izbornih prevara na koje ukazuje ne samo Nikolić,nego i Pastor, i Koštunica, i Dveri, i LDP iz Vojvodine,pa i Dinkić, i Zukorlić,to je po Trivanvki - nasilje.Na ću rado izaći na proteste iako nisam fan Nikolića, ni SNS, za njih uostalom nisam glasao 6.maja,a izaći ću samo zato jer je očigledno da je bilo velike prevare,a državni organi to neće da ispitaju. A gospodju jelenu Marković -Trivan bih pitao,a svim ostalim čitaocima ovog portala dao na znanju: zašto afera Indeks,profesora iz Kragujevca, nikako ni posle pet šest godina da dobije epilog.Inače, na toj listi jedan od optuženih profesora sa Pravnog u Kragujevcu je i otac gosdpodje Jelene Marković-Trivan koja je po Kragujevcu opravdano šetala u demonstrcijama DOS-a. Novinare i moderatore ovog portala ,ako ne veruju u ovo, neka provere,ali da objave ovu konstataciju da je njen otac,inače,bivši profesor na Pravnom u Kragujevcuz,a sada predaje na Internaciuonalnom fakultetu u Pazaru , jedan u vrhu optuženih profesora.Eto, vaše poštenje. Jvala B92 .

Petrovic

pre 11 godina

U sto su se ovi radikali iliti naprednjaci primili na ove "komentare" ... Pa jesu vam naredili da kuckate svuda redom ali vi se bas primili... a kako li cete svoju decu vaspitavati kad ste vi takve duse prodane.. Boze pomozi

Janko

pre 11 godina

Protestima je i ona dosla na vlast i sada na isti nacin nemoze niko vise po njenom razmisljanju. SNS nije toliko kvalitetna stranka ali je sa mnoge bolja bilo kakva promena neko da ostane vlast koja ih sigurno vodi u ponor.

Klimt- Bec

pre 11 godina

Gde to nazad G-djo Trivan? Ni vi svi koji ste od dve hiljadite u politici niste nas odveli daleko, sem ove koji su zahvaljujuci vama opljackali Srbiju! Kao veliki postivalac pokojnog Zorana Djindjica, koji je i smrtno stradao da bi se opljackala Srbija. Voleo bih da nikog vise nevidim na politickoj sceni Srbije, sve one kvazi politicare od osamdesetih do danasnjih dana!

lady

pre 11 godina

Svi koji prate Nikolicevo ponasanje prethodnih godina dobro znaju sta on podrazumeva pod demonstracijama. Ja sam potpuno sigurna da on ne prica o demokratskom glasu naroda na ulicama. ;)

eee

pre 11 godina

A jel mozete da mi izdiktirate loto borjeve za sledece kolo!?
Msm posto znate i mozete da zavirite u buducnost! I znate kako ce nam biti sa Nikolicem! Vi ste se vec pokazali!

Dragan

pre 11 godina

Naravno da treba unazad da nas vrati jer iz pocetka treba mnoge stvari da uradimo, pitajte ekonomiste npr. Miodraga Zeca, Prokopijevica pa pravnike pa...

boris

pre 11 godina

Gospodjo Trivan

od kada je DS legalizovao korupciju na svim nivoima i obezebdio zaposlenje partijskim simpatizerima, podrzao sve kvazi univerzitete - VI VISE NEMATE MOJ GLAS
I u KPJ se ulazilo uz izvesnu odgodovrnost i moralni i eticki kodeks.
Sada kada god vam se nesto ne svidja odma mislite da se dize pobuna.
Budite veliki i suocite se sa realnoscu - NARODU JE DOSTA TIRANIJE...
Ono sto Milosevic nije, vi ste to dokrajcili, i to onako u rukavicama
I samo jedno pitanje - cime ce te se baviti kada ne budete na toj funkciji

ijopet JT

pre 11 godina

Izjednačenom rezultatu između DS i SNS, umnogome je doprinela rat i mir retorika Jelene Trivan, koja se sada opet oglašava da potseti na isto. Bez toga bi možda DS ubedljivo vodila protiv SNS, a ne ovako da čak i izgube na parlamentarnim. Bolje prestanite da pretite Tomom, pustite ga da on sam sebe porazi.

Marko

pre 11 godina

Zato smo mi sa vama, u poslednjih 12 godina otisli toliko napred, da prosto moramo da zastanemo, kako bi Japan uhvatio sa nama trku s vremenom!

dragan

pre 11 godina

Nikoliću, zezni je i pozovi na demostracije koja moraju proći u apsolutnom miru. Tako da će ona biti ona koja poziva na nasilje.

opticar

pre 11 godina

1.od kada je pozivanje na proteste - pozivanje na nasilje (koliko vidim u Evropi i te kako postoje protesti i zbog manjih stvari)?
2.Ako su rezultati RIka tacni - T.Nikolic je dobio ove izbore,a ne izgubio kako kaze j.Trivan
3.Ako u zemlji postoji vladavina prava, neciji navodi proveravaju postojecom pravnom procedurom,dakle necije navode ne "oporvgavaju SVI" ( kako?glasanjem da li je nesto prihvatljivo ile ne?) ili o tome odlucuje OEBS (sem ako OEBS nije najvisi pravosudni organ u Srbiji)
4. Da li je Nikolic spreman da destabilizuje Srbiju i vrati je nazad - kako kaze Trivanova - ne znam, ali bojim se da je taj posao vrlo temeljno vec odradila stara-nova vlast .

Mićko

pre 11 godina

Ljudi, ne histerišite, naprednjaci zakuvavaju, to je jasno svakome ko koristi mozak i logiku umesto emocija. Sve stranke su imale po 3-4 predstavnika na svakom izbornom mestu, nije mogao ni jedan izveštaj da se pošalje bez potpisa svih predstavnika, ovo su najobičnije predstave da bi Toma navukao još par procenata od naivnih.

Sloba je 2000 uhvaćen u kradji ODMAH a ne posle 5 dana, jer je FALSIFIKOVAO izveštaje i ostale stranke su odmah videle da se njihovi izveštaji ne poklapaju sa republičkim.

Hajde da koristimo mozak umesto da nalazimo teorije zavere u svemu.

apstinent

pre 11 godina

Ne bi bilo lose da se obe strane malo suzdreze suvisnih komentara i puste neko telo,
komisiju ili sta god da jos uvek imamo, a da moze da nam posluzi. Dosta smo palili i lomili po Beogradu, mislim da bar gradjani ovog grada to vise nece da trpe!
Ponovite izbore ako ima previse neregularnosti, nemojte praviti cirkus i zaludjivati ljude.

hipi

pre 11 godina

A vi ste deca cveca,dosli ste na vlast bagerima,paljenjem i nikad pronadjenim glasackih listica sa izbora 2000 god.Ali ovoliko da ste se uplasili to nesto govori.

Гоги

pre 11 godina

Слично као сад Триванка причао је и мали Дачић, својевремено, кад смо протествовали против изборне крађе. Можда је мудро да прво са њим размени искуства, такве приче имају контраефекат.

Posmatrač

pre 11 godina

Nikolić je nedvosmisleno pokazao da je pokvaren, nedovoljno pametan i sklon, ne nasilju (tu može da dobije batina), već izazivanju nasilja. Verovatno su takvi i njegovi sledbenici. Ako se uzme u obzir da je po zatvorima dobio preko 90% glasova, sve je jasno. Srećom, izgubili su izbore!

zzz

pre 11 godina

Tresu vam se fotelje gospodjo Trivan! Ne zbog Nikolica vec zbog ogromnog broja ljudi koji je nezadovoljan i vi to dobro znate pa se zato i plasite. Za manipulaciju medija ste doktorirali, cast pojedinim medijskim kucama kojih skoro da nema. Nadao sam se pedantnijoj izbornoj kradji jer je ovo ipak demokratija danas. Mnogo ste malo naucili od Milosevica.

Zbunjen

pre 11 godina

Molim Jelenu Trivan da mi objasni sta se u stvari dogodilo 5. oktobra 2000. godine. Da li je narod tada izasao da potvrdi svoju volju iskazanu na izborima desetak dana ranije ili se desilo nasilje na ulicama Beograda i prekrajanje izborne volje gradjana.. Deset godina sam slusao price da je to bila demokratska revolucija i verovao u to, dok prema ovome sto sad prica Jelena Trivan, po analogiji ispada da je to bilo nasilje i prekrajanje izborne volje iskazane na izborima. Pomalo sam zbunjen, a verujem da nisam jedini.. Bilo kako bilo, cini mi se da imamo veliki problem sa demkratijom u Srbiji

da se hapsi, da i nas sunce malo ogreje

pre 11 godina

molim nadležne organe, da ili hapse nikolića i družinu, ili da hapse tadića i družinu, sa sve gospodjom koja je opet nešto izjavila.
red bi bio da i gradjani dobiju neku korist od ovih ''izbora''.

Dejan

pre 11 godina

ej BRE kako je moguce da neko posle izbora ima vrecu glasackih listica...briga me I za vas I za Tomu. Da li je vama jasno sta se desava

niko ne sme da vas bije

pre 11 godina

Nisam ni za DS ni za SNS, ali jesam za logiku. A molim da mi neko objasni po kojoj logici su demonstracije=nasilje?

Tekelija

pre 11 godina

Као неко ко је из РС, и ко дефинитивно није одређен по питању полиичке припадности у Србији(јер у истој ни не живим), сасвим објективно могу да кажем да је Јелена Триван, благо говорећи, најгора тука на српској политичкој сцени.

Nora

pre 11 godina

Molim vas nek vec jednom neko skloni ovu iritantnu DS-ovu Goricu Gajevic iz medija. Bahata i nadmena, a iznad svega sama sebi dovoljna koja vergla li vergla naucene tekstove kao da je progutala traku. I ono malo ljudi koji bi DS-u dali glas ce se razbezati, to se ne da vise izdrzati...

alek

pre 11 godina

Gledajuci na yu tjubu demokratiju na delu u Zajecaru i pozive za glasanje za dva davno umrla pokojnika u mome postanskom sanducetu, pre bih rekao da ste VI ti koji pozivate na nasilje.

Goci

pre 11 godina

Nikolic je rekao da ocekuje proteste što se može tumačiti kao poziv građana na proteste (demokratski legitiman čin).. A da je rekao da poziva građane na nasilje to bi bio poziv na nasilje i to samo Jelena Trivan ne može da ukapira.. Sto se tice neizvesne buducnosti ona nas čeka u svakom slučaju..

strasno

pre 11 godina

Међународни монетарни фонд предложио је Србији повећање пореза на додату вредност (ПДВ), смањење масе плата које се исплаћују из буџета и субвенција, као и подизање старосне границе за одлазак у пензију..

e draga moja Jelena ovo ce biti razlozi za proteste i nerede u narednom periodu a vi to znate i zato gutate..tada ce ti isti koji su za vas glasali i koje ce te poceti da otpustate po nalogu mmf-a da vas jure motikama po beogradu a dacic ce da vas stiti onom jedinicom 600.....

5.oktobar

pre 11 godina

Gleda to neko sve odozgo,kako ste dosli na vlast tako ce te i otici!!!!Nije bitan Nikolic bitan je narod kome ste se smucili!!!!
Vi ste uz pomoc naroda srusili Slobu,a posle ste pljunuli taj isti narod i prihvatili Slobinu ruku!!!

ma vazi

pre 11 godina

Covek je samo pozvao na proteste ako se ispostavi da ste pokrali izbore. Ja sam od '96-te bio na protestima kad je vas [sadašnji] "prirodni" koalicioni partner krao izbore, sto je ovo sad drugacije? Retorika gdjo Trivan vam mnogo podseca na Slobinu, jos samo da uvrstite strane placenike i to je to.

Милан

pre 11 godina

Тек ћеш видети шта је насиље 20. маја, кад буде разлика 70% наспрам 30% у корист Томе Николића!!

mhm

pre 11 godina

Trivan - siva eminencija DSa x)

Koju propagandu furaju ovi iz DSa, gade mi se. Zastrasivanje narodnih masa - to rade vec zadnja 3 izborna ciklusa...

Goran

pre 11 godina

Trivanke, mene jedino tvoje arogantne izjave pozivaju na nasilje. I koliko ja vidim da će Srbija imati uskoro 6.Oktobar. Ali ovaj put nemate 100.000 policajca da vas štite kao Slobu.

hellen

pre 11 godina

Bila mi je mnogo simpaticna kad se pojavila na politicku scenu, ali u poslednje vreme zna dobro da smara. Napravi onu facu 'Ivica Dacic'(nije bitno sta se prica, bitno je da izgleda da od toga zavisi sudbina covecanstva), pa raspali sa patetikom. Kad slusas Hellen imas osecaj kao da svet je svaki dan pred ponorom, a ona ga spasava.

Napravice mucenika od Nikolica. :)))

istina

pre 11 godina

ma sta kazes bona....nasilje....ajde bogati....ds zuti, pa to je med i mleko...djilas, sutanovac, dulic, tadic, trivan, protekta....sta dozive SRBIJA ?

razočarani DS-ovac

pre 11 godina

[Neprimeren opis] Ovo je poziv na nasilje, a šta je onda bilo ono vaše kada ste koristili retoriku 90-tih. To je bio poziv na rat. Zato najbolje je da se pokriješ ušima i ćutiš. Ja i moje komšije moramo zbog Vas da crvenimo.

Siki

pre 11 godina

Ne bih me začudilo da Jelena Trivan izjavi svi koji su prodiv DS da su petokolonaši ,produžena ruka NATO pakta i strani plaćenici.

Nebojsa

pre 11 godina

A zasto Vi, gospodjo Trivan, gradjanski protest, unapred proglasavate nasiljem?
Ja koliko znam, miting SNS u februaru 2011. godine je bio potpuno miran, bez jednog, jedinog incidenta.
Takodje, ako je bilo kradje neka to utvrde nadlezni organi, institucije ove zemlje (ako institucije uopste i imamo), i ako ste pokrali izbore, gospodo iz DS-a odgovarajte za to, a ako se utvrdi da je obmana to da je kradje bilo, neka odgovara SNS, DSS, DVERI, SVM, ZUKORLIC, URS, PRiS, a i LDP, cak i oni tvrde da je kradje bilo..., zanimljivo, mnogo njih tvrdi da su izbori pokradeni, cudna neka slucajnost!!!

extern

pre 11 godina

Trivanovoj spominju muza (BIA) na nekim sudjenjima za zlocene u Srebrenici.Imal sta ona da kaze nato?Ko bi je smeo pitati u "slobodnoj i demokratskoj" Srbiji?

bezimena

pre 11 godina

"Ono na šta smo sve vreme upozoravali sada se obistinilo - da će Nikolić ubrzo da se vrati u svoju redikalsku retoriku i ponašanje i da je reč o čoveku kome je nasilje imanentno...".

Apsolutno tačno! Nikolić se sada uživeo u 5.oktobar 2000.god. ali je zaboravio samo jednu "sitnicu". Današnja vlast NIJE REŽIM, iako SNS to stalno ponavlja u nadi da će više puta ponovljena laž postati istina, već DEMOKRATSKI izabrana slobodnom voljom gradjana, pa s tim ni B. TADIĆ NIJE DIKTATOR a kamoli zločinac, kako ga SNS svojim originalnim radikalskim rečnikom "časti"! Ekvivalentno tome na izborima se NE KRADE, za razliku od vremena crveno - crne koalicije u kojoj su aktivn učesnici bili upravo T. Nikolić, A. Vučić&co!

Najcrnje je što u nedostatku oružanih sukoba sa drugim narodima na prostoru biv. SFRJ, time mogućnosti da zajašu na kvazi patriotizmu, kao nekada, kako bi se nekako opet dočepali vlasti, T. Nikolić&co sada rade na tome da izazovu krvoproliće medju gradjanima sopstvene zemlje! Šta drugo znači npr. izjava V.Ilića da je vreme da "Šumadinac" bude na čelu države, uz Nikolićevu želju da krene u nekakvu revoluciju i to samo zato što vidi da GUBI, da ga gradjani NEĆE!
Ne huškajte Srbe na Srbe kreteni neopevani!

p.s. stranka koja je osvojila najviše glasova priča o "kradji izbora"!? T. Nikoliću gradjani nisu debili, ne vredjaj inteligenciju miliona ljudi!

VLADIMIR

pre 11 godina

E cim sam video da se ova umna dama javila odmah mi je bilo jasno da ce tresnuti jos jednu nevidjenu glupost - sto joj je uza specijalnost i zaduzenje u DS. Pa ova je zaista prevazisla i poznatu, takodje umnu damu iz Slobinog SPS, Goricu Gajevic. E moje demokrate, dšao vam je kraj, pa makar to bilo i od vrlog Tome. Budite ubedjeni da od vas nema gorih i nemoralnijih.

radovan85

pre 11 godina

Ona je dodala da se ispostavilo da je istina ono što je DS govorila, a to je da je Nikolić "spreman da destabilizuje i vrati Srbiju nazad u jednom danu".

Vi ste Srbiju doveli do totalnog raspada,da gore ne moze biti,a izgleda da je sudjeno da kako ste dosli na vlast ,tako cete i otici

Nismo isti

pre 11 godina

"Kad smo protestvovali zbog izborne kradje to je bilo u redu. Sada kada smo na vlasti, niko ne sme da se buni i protestuje, samo smo mi bogom dani za sve, da budemo vlast, da protestujemo kada nismo, da lazemo, krademo..."

denko

pre 11 godina

i od ove face mi se vise povraca....

e moj Zorane DJindjicu, kako vidim ti si nam bio jedina i poslednja nada... u sustini vise nije ni bitno ko je na vlasti, ko ce doci na vlast, svi su isti, tj. nebi znao reci koji su gori a koji jos gori....

svi samo daju nekakve izjave, onaj laze ovaj krade onaj poziva na nemire , ovaj ovo onaj ono... ma daj vise

Само1234

pre 11 godina

Сада су протести позив на насиље, а 90-их је то била борба за демократију? 90-их се варање на изборима звала крађа, сада је то опет нека врста борбе за демократију? Имате луду срећу што су Вам највећи политички противници (а можда и добри сарадници) Глупан и Тупан, иначе би били испод цензуса, где Вам је и место. А ту исто је и место за све остале странке у данашњој Србији.

acinic

pre 11 godina

Narod nema ni za leba a oni se spricaju sa botoksom! Mirni protesti su potpuno legitimno pravo svakog gradjanina! Eee moja demokracijo mogu da vam predajem o demokratiji! Dole rezim!!!

Coa

pre 11 godina

ja se ne secam da je iko pozivao na nasilje, a ako mislite da cemo da cutimo na ovu kradju, prevaru, nepravdu i da vas trpimo jos 4,5 godina - varate se

mira

pre 11 godina

Evo je, a ja se bas pitam kako se nije oglasila do sada.

A da nije istina mozda malo dragacija - posto vas lider izjavljuje da oni NI PO KOJU CENU NE SMEJU DA POBEDE pa ste zato unapred sirili atmosferu straha ...

mira

pre 11 godina

Evo je, a ja se bas pitam kako se nije oglasila do sada.

A da nije istina mozda malo dragacija - posto vas lider izjavljuje da oni NI PO KOJU CENU NE SMEJU DA POBEDE pa ste zato unapred sirili atmosferu straha ...

mhm

pre 11 godina

Trivan - siva eminencija DSa x)

Koju propagandu furaju ovi iz DSa, gade mi se. Zastrasivanje narodnih masa - to rade vec zadnja 3 izborna ciklusa...

Nebojsa

pre 11 godina

A zasto Vi, gospodjo Trivan, gradjanski protest, unapred proglasavate nasiljem?
Ja koliko znam, miting SNS u februaru 2011. godine je bio potpuno miran, bez jednog, jedinog incidenta.
Takodje, ako je bilo kradje neka to utvrde nadlezni organi, institucije ove zemlje (ako institucije uopste i imamo), i ako ste pokrali izbore, gospodo iz DS-a odgovarajte za to, a ako se utvrdi da je obmana to da je kradje bilo, neka odgovara SNS, DSS, DVERI, SVM, ZUKORLIC, URS, PRiS, a i LDP, cak i oni tvrde da je kradje bilo..., zanimljivo, mnogo njih tvrdi da su izbori pokradeni, cudna neka slucajnost!!!

hipi

pre 11 godina

A vi ste deca cveca,dosli ste na vlast bagerima,paljenjem i nikad pronadjenim glasackih listica sa izbora 2000 god.Ali ovoliko da ste se uplasili to nesto govori.

Nora

pre 11 godina

Molim vas nek vec jednom neko skloni ovu iritantnu DS-ovu Goricu Gajevic iz medija. Bahata i nadmena, a iznad svega sama sebi dovoljna koja vergla li vergla naucene tekstove kao da je progutala traku. I ono malo ljudi koji bi DS-u dali glas ce se razbezati, to se ne da vise izdrzati...

Само1234

pre 11 godina

Сада су протести позив на насиље, а 90-их је то била борба за демократију? 90-их се варање на изборима звала крађа, сада је то опет нека врста борбе за демократију? Имате луду срећу што су Вам највећи политички противници (а можда и добри сарадници) Глупан и Тупан, иначе би били испод цензуса, где Вам је и место. А ту исто је и место за све остале странке у данашњој Србији.

Coa

pre 11 godina

ja se ne secam da je iko pozivao na nasilje, a ako mislite da cemo da cutimo na ovu kradju, prevaru, nepravdu i da vas trpimo jos 4,5 godina - varate se

niko ne sme da vas bije

pre 11 godina

Nisam ni za DS ni za SNS, ali jesam za logiku. A molim da mi neko objasni po kojoj logici su demonstracije=nasilje?

denko

pre 11 godina

i od ove face mi se vise povraca....

e moj Zorane DJindjicu, kako vidim ti si nam bio jedina i poslednja nada... u sustini vise nije ni bitno ko je na vlasti, ko ce doci na vlast, svi su isti, tj. nebi znao reci koji su gori a koji jos gori....

svi samo daju nekakve izjave, onaj laze ovaj krade onaj poziva na nemire , ovaj ovo onaj ono... ma daj vise

Dejan

pre 11 godina

ej BRE kako je moguce da neko posle izbora ima vrecu glasackih listica...briga me I za vas I za Tomu. Da li je vama jasno sta se desava

profesor

pre 11 godina

Nebih da se ponavljam u vezi sa dolaskom DOS-a na vlast 5.oktobra 2000. godine. To je bila demokratska revolucija,a sada zbog očiglednih izbornih prevara na koje ukazuje ne samo Nikolić,nego i Pastor, i Koštunica, i Dveri, i LDP iz Vojvodine,pa i Dinkić, i Zukorlić,to je po Trivanvki - nasilje.Na ću rado izaći na proteste iako nisam fan Nikolića, ni SNS, za njih uostalom nisam glasao 6.maja,a izaći ću samo zato jer je očigledno da je bilo velike prevare,a državni organi to neće da ispitaju. A gospodju jelenu Marković -Trivan bih pitao,a svim ostalim čitaocima ovog portala dao na znanju: zašto afera Indeks,profesora iz Kragujevca, nikako ni posle pet šest godina da dobije epilog.Inače, na toj listi jedan od optuženih profesora sa Pravnog u Kragujevcu je i otac gosdpodje Jelene Marković-Trivan koja je po Kragujevcu opravdano šetala u demonstrcijama DOS-a. Novinare i moderatore ovog portala ,ako ne veruju u ovo, neka provere,ali da objave ovu konstataciju da je njen otac,inače,bivši profesor na Pravnom u Kragujevcuz,a sada predaje na Internaciuonalnom fakultetu u Pazaru , jedan u vrhu optuženih profesora.Eto, vaše poštenje. Jvala B92 .

strasno

pre 11 godina

Међународни монетарни фонд предложио је Србији повећање пореза на додату вредност (ПДВ), смањење масе плата које се исплаћују из буџета и субвенција, као и подизање старосне границе за одлазак у пензију..

e draga moja Jelena ovo ce biti razlozi za proteste i nerede u narednom periodu a vi to znate i zato gutate..tada ce ti isti koji su za vas glasali i koje ce te poceti da otpustate po nalogu mmf-a da vas jure motikama po beogradu a dacic ce da vas stiti onom jedinicom 600.....

razočarani DS-ovac

pre 11 godina

[Neprimeren opis] Ovo je poziv na nasilje, a šta je onda bilo ono vaše kada ste koristili retoriku 90-tih. To je bio poziv na rat. Zato najbolje je da se pokriješ ušima i ćutiš. Ja i moje komšije moramo zbog Vas da crvenimo.

extern

pre 11 godina

Trivanovoj spominju muza (BIA) na nekim sudjenjima za zlocene u Srebrenici.Imal sta ona da kaze nato?Ko bi je smeo pitati u "slobodnoj i demokratskoj" Srbiji?

zzz

pre 11 godina

Tresu vam se fotelje gospodjo Trivan! Ne zbog Nikolica vec zbog ogromnog broja ljudi koji je nezadovoljan i vi to dobro znate pa se zato i plasite. Za manipulaciju medija ste doktorirali, cast pojedinim medijskim kucama kojih skoro da nema. Nadao sam se pedantnijoj izbornoj kradji jer je ovo ipak demokratija danas. Mnogo ste malo naucili od Milosevica.

5.oktobar

pre 11 godina

Gleda to neko sve odozgo,kako ste dosli na vlast tako ce te i otici!!!!Nije bitan Nikolic bitan je narod kome ste se smucili!!!!
Vi ste uz pomoc naroda srusili Slobu,a posle ste pljunuli taj isti narod i prihvatili Slobinu ruku!!!

milos

pre 11 godina

Ma, ko je sad odjednom ova Jelena Travian i zasto svaki put kad posetim B92 iz inostranstva vidim neku njenu izjavu? I otkud sad to odjednom da su demonstracije jednake pretnjama? I uopste da li iko u DS-u vise ista drugo radi osim sto blate opoziciju? Ko rukovodi drzavom? SVASTA.

acinic

pre 11 godina

Narod nema ni za leba a oni se spricaju sa botoksom! Mirni protesti su potpuno legitimno pravo svakog gradjanina! Eee moja demokracijo mogu da vam predajem o demokratiji! Dole rezim!!!

boris

pre 11 godina

Gospodjo Trivan

od kada je DS legalizovao korupciju na svim nivoima i obezebdio zaposlenje partijskim simpatizerima, podrzao sve kvazi univerzitete - VI VISE NEMATE MOJ GLAS
I u KPJ se ulazilo uz izvesnu odgodovrnost i moralni i eticki kodeks.
Sada kada god vam se nesto ne svidja odma mislite da se dize pobuna.
Budite veliki i suocite se sa realnoscu - NARODU JE DOSTA TIRANIJE...
Ono sto Milosevic nije, vi ste to dokrajcili, i to onako u rukavicama
I samo jedno pitanje - cime ce te se baviti kada ne budete na toj funkciji

hellen

pre 11 godina

Bila mi je mnogo simpaticna kad se pojavila na politicku scenu, ali u poslednje vreme zna dobro da smara. Napravi onu facu 'Ivica Dacic'(nije bitno sta se prica, bitno je da izgleda da od toga zavisi sudbina covecanstva), pa raspali sa patetikom. Kad slusas Hellen imas osecaj kao da svet je svaki dan pred ponorom, a ona ga spasava.

Napravice mucenika od Nikolica. :)))

da se hapsi, da i nas sunce malo ogreje

pre 11 godina

molim nadležne organe, da ili hapse nikolića i družinu, ili da hapse tadića i družinu, sa sve gospodjom koja je opet nešto izjavila.
red bi bio da i gradjani dobiju neku korist od ovih ''izbora''.

Nismo isti

pre 11 godina

"Kad smo protestvovali zbog izborne kradje to je bilo u redu. Sada kada smo na vlasti, niko ne sme da se buni i protestuje, samo smo mi bogom dani za sve, da budemo vlast, da protestujemo kada nismo, da lazemo, krademo..."

Zbunjen

pre 11 godina

Molim Jelenu Trivan da mi objasni sta se u stvari dogodilo 5. oktobra 2000. godine. Da li je narod tada izasao da potvrdi svoju volju iskazanu na izborima desetak dana ranije ili se desilo nasilje na ulicama Beograda i prekrajanje izborne volje gradjana.. Deset godina sam slusao price da je to bila demokratska revolucija i verovao u to, dok prema ovome sto sad prica Jelena Trivan, po analogiji ispada da je to bilo nasilje i prekrajanje izborne volje iskazane na izborima. Pomalo sam zbunjen, a verujem da nisam jedini.. Bilo kako bilo, cini mi se da imamo veliki problem sa demkratijom u Srbiji

radovan85

pre 11 godina

Ona je dodala da se ispostavilo da je istina ono što je DS govorila, a to je da je Nikolić "spreman da destabilizuje i vrati Srbiju nazad u jednom danu".

Vi ste Srbiju doveli do totalnog raspada,da gore ne moze biti,a izgleda da je sudjeno da kako ste dosli na vlast ,tako cete i otici

Милан

pre 11 godina

Тек ћеш видети шта је насиље 20. маја, кад буде разлика 70% наспрам 30% у корист Томе Николића!!

istina

pre 11 godina

ma sta kazes bona....nasilje....ajde bogati....ds zuti, pa to je med i mleko...djilas, sutanovac, dulic, tadic, trivan, protekta....sta dozive SRBIJA ?

Goran

pre 11 godina

Trivanke, mene jedino tvoje arogantne izjave pozivaju na nasilje. I koliko ja vidim da će Srbija imati uskoro 6.Oktobar. Ali ovaj put nemate 100.000 policajca da vas štite kao Slobu.

VLADIMIR

pre 11 godina

E cim sam video da se ova umna dama javila odmah mi je bilo jasno da ce tresnuti jos jednu nevidjenu glupost - sto joj je uza specijalnost i zaduzenje u DS. Pa ova je zaista prevazisla i poznatu, takodje umnu damu iz Slobinog SPS, Goricu Gajevic. E moje demokrate, dšao vam je kraj, pa makar to bilo i od vrlog Tome. Budite ubedjeni da od vas nema gorih i nemoralnijih.

Janko

pre 11 godina

Protestima je i ona dosla na vlast i sada na isti nacin nemoze niko vise po njenom razmisljanju. SNS nije toliko kvalitetna stranka ali je sa mnoge bolja bilo kakva promena neko da ostane vlast koja ih sigurno vodi u ponor.

Glas beli srecu deli

pre 11 godina

super, samo ovako nastavite pa ce moj beli glas sa prethodnih izbora da ode protivkandidatu, eto cisto iz inata, moze mi se :)

Гоги

pre 11 godina

Слично као сад Триванка причао је и мали Дачић, својевремено, кад смо протествовали против изборне крађе. Можда је мудро да прво са њим размени искуства, такве приче имају контраефекат.

opticar

pre 11 godina

1.od kada je pozivanje na proteste - pozivanje na nasilje (koliko vidim u Evropi i te kako postoje protesti i zbog manjih stvari)?
2.Ako su rezultati RIka tacni - T.Nikolic je dobio ove izbore,a ne izgubio kako kaze j.Trivan
3.Ako u zemlji postoji vladavina prava, neciji navodi proveravaju postojecom pravnom procedurom,dakle necije navode ne "oporvgavaju SVI" ( kako?glasanjem da li je nesto prihvatljivo ile ne?) ili o tome odlucuje OEBS (sem ako OEBS nije najvisi pravosudni organ u Srbiji)
4. Da li je Nikolic spreman da destabilizuje Srbiju i vrati je nazad - kako kaze Trivanova - ne znam, ali bojim se da je taj posao vrlo temeljno vec odradila stara-nova vlast .

Marko

pre 11 godina

Zato smo mi sa vama, u poslednjih 12 godina otisli toliko napred, da prosto moramo da zastanemo, kako bi Japan uhvatio sa nama trku s vremenom!

eee

pre 11 godina

A jel mozete da mi izdiktirate loto borjeve za sledece kolo!?
Msm posto znate i mozete da zavirite u buducnost! I znate kako ce nam biti sa Nikolicem! Vi ste se vec pokazali!

alek

pre 11 godina

Gledajuci na yu tjubu demokratiju na delu u Zajecaru i pozive za glasanje za dva davno umrla pokojnika u mome postanskom sanducetu, pre bih rekao da ste VI ti koji pozivate na nasilje.

Klimt- Bec

pre 11 godina

Gde to nazad G-djo Trivan? Ni vi svi koji ste od dve hiljadite u politici niste nas odveli daleko, sem ove koji su zahvaljujuci vama opljackali Srbiju! Kao veliki postivalac pokojnog Zorana Djindjica, koji je i smrtno stradao da bi se opljackala Srbija. Voleo bih da nikog vise nevidim na politickoj sceni Srbije, sve one kvazi politicare od osamdesetih do danasnjih dana!

Siki

pre 11 godina

Ne bih me začudilo da Jelena Trivan izjavi svi koji su prodiv DS da su petokolonaši ,produžena ruka NATO pakta i strani plaćenici.

Tekelija

pre 11 godina

Као неко ко је из РС, и ко дефинитивно није одређен по питању полиичке припадности у Србији(јер у истој ни не живим), сасвим објективно могу да кажем да је Јелена Триван, благо говорећи, најгора тука на српској политичкој сцени.

apstinent

pre 11 godina

Ne bi bilo lose da se obe strane malo suzdreze suvisnih komentara i puste neko telo,
komisiju ili sta god da jos uvek imamo, a da moze da nam posluzi. Dosta smo palili i lomili po Beogradu, mislim da bar gradjani ovog grada to vise nece da trpe!
Ponovite izbore ako ima previse neregularnosti, nemojte praviti cirkus i zaludjivati ljude.

dragan

pre 11 godina

Nikoliću, zezni je i pozovi na demostracije koja moraju proći u apsolutnom miru. Tako da će ona biti ona koja poziva na nasilje.

Goci

pre 11 godina

Nikolic je rekao da ocekuje proteste što se može tumačiti kao poziv građana na proteste (demokratski legitiman čin).. A da je rekao da poziva građane na nasilje to bi bio poziv na nasilje i to samo Jelena Trivan ne može da ukapira.. Sto se tice neizvesne buducnosti ona nas čeka u svakom slučaju..

ma vazi

pre 11 godina

Covek je samo pozvao na proteste ako se ispostavi da ste pokrali izbore. Ja sam od '96-te bio na protestima kad je vas [sadašnji] "prirodni" koalicioni partner krao izbore, sto je ovo sad drugacije? Retorika gdjo Trivan vam mnogo podseca na Slobinu, jos samo da uvrstite strane placenike i to je to.

sabahudin

pre 11 godina

Pa milina vas je čitati kako napadate Nikolića žuće,ali nije on vaš pravi takmac,jer vaš
pravi takmac je gladni radnik,uništeni seljak,penzioner koji još malo neće ni penziju
dobijati.Lako je bilo pokrasti SNS,ali njih kako ćete sa njima hoćete možda diplomu da
im tražite, ili da ih proglasite da su to elementi Miloševićevog režima,kad na Beograd
krenu koliko sutra,a.Lele vam ga majci ako tu masu kad na Beograd krene,pokušate sa
plaćeničkom žandarmerijom zaustavite,a nedao Bog i krv da padne,nesmem ni da pomislim šta
će onda biti...

Dragan

pre 11 godina

Naravno da treba unazad da nas vrati jer iz pocetka treba mnoge stvari da uradimo, pitajte ekonomiste npr. Miodraga Zeca, Prokopijevica pa pravnike pa...

lady

pre 11 godina

Svi koji prate Nikolicevo ponasanje prethodnih godina dobro znaju sta on podrazumeva pod demonstracijama. Ja sam potpuno sigurna da on ne prica o demokratskom glasu naroda na ulicama. ;)

vladavlada

pre 11 godina

Ova potparolka DS-a normalno optužuje Nikolića malte ne za izbornu krađu.Šta reći na ovakve bljuvotine.Smislili su izbore za Đurđevdan da bi izlaznost bila što manja jer je to bio jedini način da namaknu glasove,a i to im bilo malo pa još odnosili džakove.Kako su vladali ovih godina tako se i ponašaju.čuvaju svoje fotelje da ne bi mnogi od njih videli drugu stranu rešetaka.

Petrovic

pre 11 godina

U sto su se ovi radikali iliti naprednjaci primili na ove "komentare" ... Pa jesu vam naredili da kuckate svuda redom ali vi se bas primili... a kako li cete svoju decu vaspitavati kad ste vi takve duse prodane.. Boze pomozi

Mićko

pre 11 godina

Ljudi, ne histerišite, naprednjaci zakuvavaju, to je jasno svakome ko koristi mozak i logiku umesto emocija. Sve stranke su imale po 3-4 predstavnika na svakom izbornom mestu, nije mogao ni jedan izveštaj da se pošalje bez potpisa svih predstavnika, ovo su najobičnije predstave da bi Toma navukao još par procenata od naivnih.

Sloba je 2000 uhvaćen u kradji ODMAH a ne posle 5 dana, jer je FALSIFIKOVAO izveštaje i ostale stranke su odmah videle da se njihovi izveštaji ne poklapaju sa republičkim.

Hajde da koristimo mozak umesto da nalazimo teorije zavere u svemu.

ijopet JT

pre 11 godina

Izjednačenom rezultatu između DS i SNS, umnogome je doprinela rat i mir retorika Jelene Trivan, koja se sada opet oglašava da potseti na isto. Bez toga bi možda DS ubedljivo vodila protiv SNS, a ne ovako da čak i izgube na parlamentarnim. Bolje prestanite da pretite Tomom, pustite ga da on sam sebe porazi.

supervisor

pre 11 godina

Zamislite situaciju..... Scena sledeca.... Kolarceva ulica, gomila demonstranata skandira Dole vlada, Pokrali ste izbore, UA lopovi, a ispred njih i iza njih na Trgu stoje kordoni policije kojima komanduje Dacic. Ne, nije to zima 96, to ce izgleda da bude leto 2012... samo se Dacic ne menja... :) :) :) :)

Eeee braco Srbi i sestre Srpkinje... nema nama spasa. Mi cemo i onu sljivu pod koju treba da se svi smestimo, namerno, u inat da isecemo...

bezimena

pre 11 godina

"Ono na šta smo sve vreme upozoravali sada se obistinilo - da će Nikolić ubrzo da se vrati u svoju redikalsku retoriku i ponašanje i da je reč o čoveku kome je nasilje imanentno...".

Apsolutno tačno! Nikolić se sada uživeo u 5.oktobar 2000.god. ali je zaboravio samo jednu "sitnicu". Današnja vlast NIJE REŽIM, iako SNS to stalno ponavlja u nadi da će više puta ponovljena laž postati istina, već DEMOKRATSKI izabrana slobodnom voljom gradjana, pa s tim ni B. TADIĆ NIJE DIKTATOR a kamoli zločinac, kako ga SNS svojim originalnim radikalskim rečnikom "časti"! Ekvivalentno tome na izborima se NE KRADE, za razliku od vremena crveno - crne koalicije u kojoj su aktivn učesnici bili upravo T. Nikolić, A. Vučić&co!

Najcrnje je što u nedostatku oružanih sukoba sa drugim narodima na prostoru biv. SFRJ, time mogućnosti da zajašu na kvazi patriotizmu, kao nekada, kako bi se nekako opet dočepali vlasti, T. Nikolić&co sada rade na tome da izazovu krvoproliće medju gradjanima sopstvene zemlje! Šta drugo znači npr. izjava V.Ilića da je vreme da "Šumadinac" bude na čelu države, uz Nikolićevu želju da krene u nekakvu revoluciju i to samo zato što vidi da GUBI, da ga gradjani NEĆE!
Ne huškajte Srbe na Srbe kreteni neopevani!

p.s. stranka koja je osvojila najviše glasova priča o "kradji izbora"!? T. Nikoliću gradjani nisu debili, ne vredjaj inteligenciju miliona ljudi!

Posmatrač

pre 11 godina

Nikolić je nedvosmisleno pokazao da je pokvaren, nedovoljno pametan i sklon, ne nasilju (tu može da dobije batina), već izazivanju nasilja. Verovatno su takvi i njegovi sledbenici. Ako se uzme u obzir da je po zatvorima dobio preko 90% glasova, sve je jasno. Srećom, izgubili su izbore!

nikola

pre 11 godina

E ako je rekao OEBS onda ste u "pravu"! Vrlo nam je poznata delatnost te organizacijem narocito na Kosovu i Metohiji, i svi se secamo Vilijema Vokera, pa zbog OEBS-a su nas bombardovali! To su vasi stari pajtasi, nemojte samo na OEBS da se pozivate..To sto su sve stranke kazale da su pokradene to nema veze, vazno je sta kaza OEBS! Strasno!

Gagi013

pre 11 godina

Srbiji i građanima u njoj je očigledno dobro,jer da je suprotno izbori ne bi prošli kao što su prošli i mi ne bi sedeli i kuckali po tastaturi,jelte? Ili je neko hteo da tako razmšljamo?

temida

pre 11 godina

neko napisa "a ne posle 5 dana, jer je FALSIFIKOVAO izveštaje i ostale stranke su odmah videle da se njihovi izveštaji ne poklapaju sa republičkim."

koliko vidim i ovde se izvestajisu poklapali sa republickim a zapisnici su bili nepropisno popunjeni i overeni (necu da kazem falsifikovani jer za to nemam dokaz) pa je to vec dovoljan razlog da se posumnja u regularnost izbora (mada smatram da je samo bila u pitanju nestrucnost u sastavljanju izvestaja)

sta je problem priznati da su neki zapisnici lose odradjeni i ako treba ponoviti izbore u tim izbornim jedinicima?

ovoliko osporavanja da je bilo kradja upravo navodi na razmisljanje da je mozda i bilo

Samo hrabro

pre 11 godina

Sve što je Jelena ovde rekla je tačno. Nove izjave Nikolića to i potvrđuju. Ko je Tomislav Nikolić i sa kojim pravom on izjavljuje da neće dozvoliti formiranje Vlade? Neće ova država, a ni njeni građani dozvoliti nasilno preuzimanje vlasti. Ne treba nam ni haos i nasilje na ulicama. Ono što nam treba jeste mir, posao, normalan život. Sigurnost.

Pera

pre 11 godina

Nikolic je najavio demonstracije, a ne paljenje skupstine, bagere, razbijanje stakala, upadanje u drzavne institucije sa automatskim puskama, krizne stavove i sve ostale metode kojima je DS kao vodeca stranka DOS-a prigavala 2000. godine, nazivajuci to tada velikim trijumfom demokratije.
Demonstracije, pa cak i one mirne, bile su opravdane samo kada je njihov organizator i ucesnik bila DS. Tada je to bilo demokratsko prava gradjama. Sada, kada je izborna kradja ocigledna, opsorava se pravo na demonstracije. Ruzno je i tuzno kada se pogleda na kakve sve nacine DS pokusava da sacuva vlast.

Osvesceni

pre 11 godina

U kolikoj meri ljudi ne obracaju paznju na ove jadne poteze Tome Diplome da privuce paznju dovoljno govori 90% komentara koji su pisani iz "centrale" . Samo zamisljam neke likove iz sns koji sede ispred kompjutera i salju komentare po ceo dan na sve moguce forume. Nadam se da su barem dobro placeni . Prognoziram 47 minusa na moj komentar. Kvota 1,20

uskok

pre 11 godina

E prosli izboiri pa jelena moze opet da se javi i lupeta. Nedelju dana pred izbore su je sklonili da ne blamira vishe (dodushe ostali i barbika su preuzeli njenu ulogu), i sada moze da nastavi.
Kolika kolicina gluposti u relativno maloj glavi (ako josh napumpa usta mozda ce biti pametnija.. ko zna)

bezimena

pre 11 godina

"Ono na šta smo sve vreme upozoravali sada se obistinilo - da će Nikolić ubrzo da se vrati u svoju redikalsku retoriku i ponašanje i da je reč o čoveku kome je nasilje imanentno...".

Apsolutno tačno! Nikolić se sada uživeo u 5.oktobar 2000.god. ali je zaboravio samo jednu "sitnicu". Današnja vlast NIJE REŽIM, iako SNS to stalno ponavlja u nadi da će više puta ponovljena laž postati istina, već DEMOKRATSKI izabrana slobodnom voljom gradjana, pa s tim ni B. TADIĆ NIJE DIKTATOR a kamoli zločinac, kako ga SNS svojim originalnim radikalskim rečnikom "časti"! Ekvivalentno tome na izborima se NE KRADE, za razliku od vremena crveno - crne koalicije u kojoj su aktivn učesnici bili upravo T. Nikolić, A. Vučić&co!

Najcrnje je što u nedostatku oružanih sukoba sa drugim narodima na prostoru biv. SFRJ, time mogućnosti da zajašu na kvazi patriotizmu, kao nekada, kako bi se nekako opet dočepali vlasti, T. Nikolić&co sada rade na tome da izazovu krvoproliće medju gradjanima sopstvene zemlje! Šta drugo znači npr. izjava V.Ilića da je vreme da "Šumadinac" bude na čelu države, uz Nikolićevu želju da krene u nekakvu revoluciju i to samo zato što vidi da GUBI, da ga gradjani NEĆE!
Ne huškajte Srbe na Srbe kreteni neopevani!

p.s. stranka koja je osvojila najviše glasova priča o "kradji izbora"!? T. Nikoliću gradjani nisu debili, ne vredjaj inteligenciju miliona ljudi!

Petrovic

pre 11 godina

U sto su se ovi radikali iliti naprednjaci primili na ove "komentare" ... Pa jesu vam naredili da kuckate svuda redom ali vi se bas primili... a kako li cete svoju decu vaspitavati kad ste vi takve duse prodane.. Boze pomozi

Posmatrač

pre 11 godina

Nikolić je nedvosmisleno pokazao da je pokvaren, nedovoljno pametan i sklon, ne nasilju (tu može da dobije batina), već izazivanju nasilja. Verovatno su takvi i njegovi sledbenici. Ako se uzme u obzir da je po zatvorima dobio preko 90% glasova, sve je jasno. Srećom, izgubili su izbore!

Mićko

pre 11 godina

Ljudi, ne histerišite, naprednjaci zakuvavaju, to je jasno svakome ko koristi mozak i logiku umesto emocija. Sve stranke su imale po 3-4 predstavnika na svakom izbornom mestu, nije mogao ni jedan izveštaj da se pošalje bez potpisa svih predstavnika, ovo su najobičnije predstave da bi Toma navukao još par procenata od naivnih.

Sloba je 2000 uhvaćen u kradji ODMAH a ne posle 5 dana, jer je FALSIFIKOVAO izveštaje i ostale stranke su odmah videle da se njihovi izveštaji ne poklapaju sa republičkim.

Hajde da koristimo mozak umesto da nalazimo teorije zavere u svemu.

mira

pre 11 godina

Evo je, a ja se bas pitam kako se nije oglasila do sada.

A da nije istina mozda malo dragacija - posto vas lider izjavljuje da oni NI PO KOJU CENU NE SMEJU DA POBEDE pa ste zato unapred sirili atmosferu straha ...

Samo hrabro

pre 11 godina

Sve što je Jelena ovde rekla je tačno. Nove izjave Nikolića to i potvrđuju. Ko je Tomislav Nikolić i sa kojim pravom on izjavljuje da neće dozvoliti formiranje Vlade? Neće ova država, a ni njeni građani dozvoliti nasilno preuzimanje vlasti. Ne treba nam ni haos i nasilje na ulicama. Ono što nam treba jeste mir, posao, normalan život. Sigurnost.

mhm

pre 11 godina

Trivan - siva eminencija DSa x)

Koju propagandu furaju ovi iz DSa, gade mi se. Zastrasivanje narodnih masa - to rade vec zadnja 3 izborna ciklusa...

lady

pre 11 godina

Svi koji prate Nikolicevo ponasanje prethodnih godina dobro znaju sta on podrazumeva pod demonstracijama. Ja sam potpuno sigurna da on ne prica o demokratskom glasu naroda na ulicama. ;)

Coa

pre 11 godina

ja se ne secam da je iko pozivao na nasilje, a ako mislite da cemo da cutimo na ovu kradju, prevaru, nepravdu i da vas trpimo jos 4,5 godina - varate se

Nebojsa

pre 11 godina

A zasto Vi, gospodjo Trivan, gradjanski protest, unapred proglasavate nasiljem?
Ja koliko znam, miting SNS u februaru 2011. godine je bio potpuno miran, bez jednog, jedinog incidenta.
Takodje, ako je bilo kradje neka to utvrde nadlezni organi, institucije ove zemlje (ako institucije uopste i imamo), i ako ste pokrali izbore, gospodo iz DS-a odgovarajte za to, a ako se utvrdi da je obmana to da je kradje bilo, neka odgovara SNS, DSS, DVERI, SVM, ZUKORLIC, URS, PRiS, a i LDP, cak i oni tvrde da je kradje bilo..., zanimljivo, mnogo njih tvrdi da su izbori pokradeni, cudna neka slucajnost!!!

hipi

pre 11 godina

A vi ste deca cveca,dosli ste na vlast bagerima,paljenjem i nikad pronadjenim glasackih listica sa izbora 2000 god.Ali ovoliko da ste se uplasili to nesto govori.

milos

pre 11 godina

Ma, ko je sad odjednom ova Jelena Travian i zasto svaki put kad posetim B92 iz inostranstva vidim neku njenu izjavu? I otkud sad to odjednom da su demonstracije jednake pretnjama? I uopste da li iko u DS-u vise ista drugo radi osim sto blate opoziciju? Ko rukovodi drzavom? SVASTA.

profesor

pre 11 godina

Nebih da se ponavljam u vezi sa dolaskom DOS-a na vlast 5.oktobra 2000. godine. To je bila demokratska revolucija,a sada zbog očiglednih izbornih prevara na koje ukazuje ne samo Nikolić,nego i Pastor, i Koštunica, i Dveri, i LDP iz Vojvodine,pa i Dinkić, i Zukorlić,to je po Trivanvki - nasilje.Na ću rado izaći na proteste iako nisam fan Nikolića, ni SNS, za njih uostalom nisam glasao 6.maja,a izaći ću samo zato jer je očigledno da je bilo velike prevare,a državni organi to neće da ispitaju. A gospodju jelenu Marković -Trivan bih pitao,a svim ostalim čitaocima ovog portala dao na znanju: zašto afera Indeks,profesora iz Kragujevca, nikako ni posle pet šest godina da dobije epilog.Inače, na toj listi jedan od optuženih profesora sa Pravnog u Kragujevcu je i otac gosdpodje Jelene Marković-Trivan koja je po Kragujevcu opravdano šetala u demonstrcijama DOS-a. Novinare i moderatore ovog portala ,ako ne veruju u ovo, neka provere,ali da objave ovu konstataciju da je njen otac,inače,bivši profesor na Pravnom u Kragujevcuz,a sada predaje na Internaciuonalnom fakultetu u Pazaru , jedan u vrhu optuženih profesora.Eto, vaše poštenje. Jvala B92 .

Klimt- Bec

pre 11 godina

Gde to nazad G-djo Trivan? Ni vi svi koji ste od dve hiljadite u politici niste nas odveli daleko, sem ove koji su zahvaljujuci vama opljackali Srbiju! Kao veliki postivalac pokojnog Zorana Djindjica, koji je i smrtno stradao da bi se opljackala Srbija. Voleo bih da nikog vise nevidim na politickoj sceni Srbije, sve one kvazi politicare od osamdesetih do danasnjih dana!

Janko

pre 11 godina

Protestima je i ona dosla na vlast i sada na isti nacin nemoze niko vise po njenom razmisljanju. SNS nije toliko kvalitetna stranka ali je sa mnoge bolja bilo kakva promena neko da ostane vlast koja ih sigurno vodi u ponor.

Nora

pre 11 godina

Molim vas nek vec jednom neko skloni ovu iritantnu DS-ovu Goricu Gajevic iz medija. Bahata i nadmena, a iznad svega sama sebi dovoljna koja vergla li vergla naucene tekstove kao da je progutala traku. I ono malo ljudi koji bi DS-u dali glas ce se razbezati, to se ne da vise izdrzati...

razočarani DS-ovac

pre 11 godina

[Neprimeren opis] Ovo je poziv na nasilje, a šta je onda bilo ono vaše kada ste koristili retoriku 90-tih. To je bio poziv na rat. Zato najbolje je da se pokriješ ušima i ćutiš. Ja i moje komšije moramo zbog Vas da crvenimo.

denko

pre 11 godina

i od ove face mi se vise povraca....

e moj Zorane DJindjicu, kako vidim ti si nam bio jedina i poslednja nada... u sustini vise nije ni bitno ko je na vlasti, ko ce doci na vlast, svi su isti, tj. nebi znao reci koji su gori a koji jos gori....

svi samo daju nekakve izjave, onaj laze ovaj krade onaj poziva na nemire , ovaj ovo onaj ono... ma daj vise

ijopet JT

pre 11 godina

Izjednačenom rezultatu između DS i SNS, umnogome je doprinela rat i mir retorika Jelene Trivan, koja se sada opet oglašava da potseti na isto. Bez toga bi možda DS ubedljivo vodila protiv SNS, a ne ovako da čak i izgube na parlamentarnim. Bolje prestanite da pretite Tomom, pustite ga da on sam sebe porazi.

Glas beli srecu deli

pre 11 godina

super, samo ovako nastavite pa ce moj beli glas sa prethodnih izbora da ode protivkandidatu, eto cisto iz inata, moze mi se :)

dragan

pre 11 godina

Nikoliću, zezni je i pozovi na demostracije koja moraju proći u apsolutnom miru. Tako da će ona biti ona koja poziva na nasilje.

Marko

pre 11 godina

Zato smo mi sa vama, u poslednjih 12 godina otisli toliko napred, da prosto moramo da zastanemo, kako bi Japan uhvatio sa nama trku s vremenom!

sabahudin

pre 11 godina

Pa milina vas je čitati kako napadate Nikolića žuće,ali nije on vaš pravi takmac,jer vaš
pravi takmac je gladni radnik,uništeni seljak,penzioner koji još malo neće ni penziju
dobijati.Lako je bilo pokrasti SNS,ali njih kako ćete sa njima hoćete možda diplomu da
im tražite, ili da ih proglasite da su to elementi Miloševićevog režima,kad na Beograd
krenu koliko sutra,a.Lele vam ga majci ako tu masu kad na Beograd krene,pokušate sa
plaćeničkom žandarmerijom zaustavite,a nedao Bog i krv da padne,nesmem ni da pomislim šta
će onda biti...

strasno

pre 11 godina

Међународни монетарни фонд предложио је Србији повећање пореза на додату вредност (ПДВ), смањење масе плата које се исплаћују из буџета и субвенција, као и подизање старосне границе за одлазак у пензију..

e draga moja Jelena ovo ce biti razlozi za proteste i nerede u narednom periodu a vi to znate i zato gutate..tada ce ti isti koji su za vas glasali i koje ce te poceti da otpustate po nalogu mmf-a da vas jure motikama po beogradu a dacic ce da vas stiti onom jedinicom 600.....

Милан

pre 11 godina

Тек ћеш видети шта је насиље 20. маја, кад буде разлика 70% наспрам 30% у корист Томе Николића!!

radovan85

pre 11 godina

Ona je dodala da se ispostavilo da je istina ono što je DS govorila, a to je da je Nikolić "spreman da destabilizuje i vrati Srbiju nazad u jednom danu".

Vi ste Srbiju doveli do totalnog raspada,da gore ne moze biti,a izgleda da je sudjeno da kako ste dosli na vlast ,tako cete i otici

istina

pre 11 godina

ma sta kazes bona....nasilje....ajde bogati....ds zuti, pa to je med i mleko...djilas, sutanovac, dulic, tadic, trivan, protekta....sta dozive SRBIJA ?

boris

pre 11 godina

Gospodjo Trivan

od kada je DS legalizovao korupciju na svim nivoima i obezebdio zaposlenje partijskim simpatizerima, podrzao sve kvazi univerzitete - VI VISE NEMATE MOJ GLAS
I u KPJ se ulazilo uz izvesnu odgodovrnost i moralni i eticki kodeks.
Sada kada god vam se nesto ne svidja odma mislite da se dize pobuna.
Budite veliki i suocite se sa realnoscu - NARODU JE DOSTA TIRANIJE...
Ono sto Milosevic nije, vi ste to dokrajcili, i to onako u rukavicama
I samo jedno pitanje - cime ce te se baviti kada ne budete na toj funkciji

5.oktobar

pre 11 godina

Gleda to neko sve odozgo,kako ste dosli na vlast tako ce te i otici!!!!Nije bitan Nikolic bitan je narod kome ste se smucili!!!!
Vi ste uz pomoc naroda srusili Slobu,a posle ste pljunuli taj isti narod i prihvatili Slobinu ruku!!!

niko ne sme da vas bije

pre 11 godina

Nisam ni za DS ni za SNS, ali jesam za logiku. A molim da mi neko objasni po kojoj logici su demonstracije=nasilje?

Goran

pre 11 godina

Trivanke, mene jedino tvoje arogantne izjave pozivaju na nasilje. I koliko ja vidim da će Srbija imati uskoro 6.Oktobar. Ali ovaj put nemate 100.000 policajca da vas štite kao Slobu.

VLADIMIR

pre 11 godina

E cim sam video da se ova umna dama javila odmah mi je bilo jasno da ce tresnuti jos jednu nevidjenu glupost - sto joj je uza specijalnost i zaduzenje u DS. Pa ova je zaista prevazisla i poznatu, takodje umnu damu iz Slobinog SPS, Goricu Gajevic. E moje demokrate, dšao vam je kraj, pa makar to bilo i od vrlog Tome. Budite ubedjeni da od vas nema gorih i nemoralnijih.

Zbunjen

pre 11 godina

Molim Jelenu Trivan da mi objasni sta se u stvari dogodilo 5. oktobra 2000. godine. Da li je narod tada izasao da potvrdi svoju volju iskazanu na izborima desetak dana ranije ili se desilo nasilje na ulicama Beograda i prekrajanje izborne volje gradjana.. Deset godina sam slusao price da je to bila demokratska revolucija i verovao u to, dok prema ovome sto sad prica Jelena Trivan, po analogiji ispada da je to bilo nasilje i prekrajanje izborne volje iskazane na izborima. Pomalo sam zbunjen, a verujem da nisam jedini.. Bilo kako bilo, cini mi se da imamo veliki problem sa demkratijom u Srbiji

alek

pre 11 godina

Gledajuci na yu tjubu demokratiju na delu u Zajecaru i pozive za glasanje za dva davno umrla pokojnika u mome postanskom sanducetu, pre bih rekao da ste VI ti koji pozivate na nasilje.

opticar

pre 11 godina

1.od kada je pozivanje na proteste - pozivanje na nasilje (koliko vidim u Evropi i te kako postoje protesti i zbog manjih stvari)?
2.Ako su rezultati RIka tacni - T.Nikolic je dobio ove izbore,a ne izgubio kako kaze j.Trivan
3.Ako u zemlji postoji vladavina prava, neciji navodi proveravaju postojecom pravnom procedurom,dakle necije navode ne "oporvgavaju SVI" ( kako?glasanjem da li je nesto prihvatljivo ile ne?) ili o tome odlucuje OEBS (sem ako OEBS nije najvisi pravosudni organ u Srbiji)
4. Da li je Nikolic spreman da destabilizuje Srbiju i vrati je nazad - kako kaze Trivanova - ne znam, ali bojim se da je taj posao vrlo temeljno vec odradila stara-nova vlast .

vladavlada

pre 11 godina

Ova potparolka DS-a normalno optužuje Nikolića malte ne za izbornu krađu.Šta reći na ovakve bljuvotine.Smislili su izbore za Đurđevdan da bi izlaznost bila što manja jer je to bio jedini način da namaknu glasove,a i to im bilo malo pa još odnosili džakove.Kako su vladali ovih godina tako se i ponašaju.čuvaju svoje fotelje da ne bi mnogi od njih videli drugu stranu rešetaka.

temida

pre 11 godina

neko napisa "a ne posle 5 dana, jer je FALSIFIKOVAO izveštaje i ostale stranke su odmah videle da se njihovi izveštaji ne poklapaju sa republičkim."

koliko vidim i ovde se izvestajisu poklapali sa republickim a zapisnici su bili nepropisno popunjeni i overeni (necu da kazem falsifikovani jer za to nemam dokaz) pa je to vec dovoljan razlog da se posumnja u regularnost izbora (mada smatram da je samo bila u pitanju nestrucnost u sastavljanju izvestaja)

sta je problem priznati da su neki zapisnici lose odradjeni i ako treba ponoviti izbore u tim izbornim jedinicima?

ovoliko osporavanja da je bilo kradja upravo navodi na razmisljanje da je mozda i bilo

hellen

pre 11 godina

Bila mi je mnogo simpaticna kad se pojavila na politicku scenu, ali u poslednje vreme zna dobro da smara. Napravi onu facu 'Ivica Dacic'(nije bitno sta se prica, bitno je da izgleda da od toga zavisi sudbina covecanstva), pa raspali sa patetikom. Kad slusas Hellen imas osecaj kao da svet je svaki dan pred ponorom, a ona ga spasava.

Napravice mucenika od Nikolica. :)))

extern

pre 11 godina

Trivanovoj spominju muza (BIA) na nekim sudjenjima za zlocene u Srebrenici.Imal sta ona da kaze nato?Ko bi je smeo pitati u "slobodnoj i demokratskoj" Srbiji?

Само1234

pre 11 godina

Сада су протести позив на насиље, а 90-их је то била борба за демократију? 90-их се варање на изборима звала крађа, сада је то опет нека врста борбе за демократију? Имате луду срећу што су Вам највећи политички противници (а можда и добри сарадници) Глупан и Тупан, иначе би били испод цензуса, где Вам је и место. А ту исто је и место за све остале странке у данашњој Србији.

Гоги

pre 11 godina

Слично као сад Триванка причао је и мали Дачић, својевремено, кад смо протествовали против изборне крађе. Можда је мудро да прво са њим размени искуства, такве приче имају контраефекат.

ma vazi

pre 11 godina

Covek je samo pozvao na proteste ako se ispostavi da ste pokrali izbore. Ja sam od '96-te bio na protestima kad je vas [sadašnji] "prirodni" koalicioni partner krao izbore, sto je ovo sad drugacije? Retorika gdjo Trivan vam mnogo podseca na Slobinu, jos samo da uvrstite strane placenike i to je to.

Tekelija

pre 11 godina

Као неко ко је из РС, и ко дефинитивно није одређен по питању полиичке припадности у Србији(јер у истој ни не живим), сасвим објективно могу да кажем да је Јелена Триван, благо говорећи, најгора тука на српској политичкој сцени.

Siki

pre 11 godina

Ne bih me začudilo da Jelena Trivan izjavi svi koji su prodiv DS da su petokolonaši ,produžena ruka NATO pakta i strani plaćenici.

eee

pre 11 godina

A jel mozete da mi izdiktirate loto borjeve za sledece kolo!?
Msm posto znate i mozete da zavirite u buducnost! I znate kako ce nam biti sa Nikolicem! Vi ste se vec pokazali!

Dragan

pre 11 godina

Naravno da treba unazad da nas vrati jer iz pocetka treba mnoge stvari da uradimo, pitajte ekonomiste npr. Miodraga Zeca, Prokopijevica pa pravnike pa...

Dejan

pre 11 godina

ej BRE kako je moguce da neko posle izbora ima vrecu glasackih listica...briga me I za vas I za Tomu. Da li je vama jasno sta se desava

acinic

pre 11 godina

Narod nema ni za leba a oni se spricaju sa botoksom! Mirni protesti su potpuno legitimno pravo svakog gradjanina! Eee moja demokracijo mogu da vam predajem o demokratiji! Dole rezim!!!

Nismo isti

pre 11 godina

"Kad smo protestvovali zbog izborne kradje to je bilo u redu. Sada kada smo na vlasti, niko ne sme da se buni i protestuje, samo smo mi bogom dani za sve, da budemo vlast, da protestujemo kada nismo, da lazemo, krademo..."

Goci

pre 11 godina

Nikolic je rekao da ocekuje proteste što se može tumačiti kao poziv građana na proteste (demokratski legitiman čin).. A da je rekao da poziva građane na nasilje to bi bio poziv na nasilje i to samo Jelena Trivan ne može da ukapira.. Sto se tice neizvesne buducnosti ona nas čeka u svakom slučaju..

nikola

pre 11 godina

E ako je rekao OEBS onda ste u "pravu"! Vrlo nam je poznata delatnost te organizacijem narocito na Kosovu i Metohiji, i svi se secamo Vilijema Vokera, pa zbog OEBS-a su nas bombardovali! To su vasi stari pajtasi, nemojte samo na OEBS da se pozivate..To sto su sve stranke kazale da su pokradene to nema veze, vazno je sta kaza OEBS! Strasno!

Gagi013

pre 11 godina

Srbiji i građanima u njoj je očigledno dobro,jer da je suprotno izbori ne bi prošli kao što su prošli i mi ne bi sedeli i kuckali po tastaturi,jelte? Ili je neko hteo da tako razmšljamo?

da se hapsi, da i nas sunce malo ogreje

pre 11 godina

molim nadležne organe, da ili hapse nikolića i družinu, ili da hapse tadića i družinu, sa sve gospodjom koja je opet nešto izjavila.
red bi bio da i gradjani dobiju neku korist od ovih ''izbora''.

zzz

pre 11 godina

Tresu vam se fotelje gospodjo Trivan! Ne zbog Nikolica vec zbog ogromnog broja ljudi koji je nezadovoljan i vi to dobro znate pa se zato i plasite. Za manipulaciju medija ste doktorirali, cast pojedinim medijskim kucama kojih skoro da nema. Nadao sam se pedantnijoj izbornoj kradji jer je ovo ipak demokratija danas. Mnogo ste malo naucili od Milosevica.

apstinent

pre 11 godina

Ne bi bilo lose da se obe strane malo suzdreze suvisnih komentara i puste neko telo,
komisiju ili sta god da jos uvek imamo, a da moze da nam posluzi. Dosta smo palili i lomili po Beogradu, mislim da bar gradjani ovog grada to vise nece da trpe!
Ponovite izbore ako ima previse neregularnosti, nemojte praviti cirkus i zaludjivati ljude.

supervisor

pre 11 godina

Zamislite situaciju..... Scena sledeca.... Kolarceva ulica, gomila demonstranata skandira Dole vlada, Pokrali ste izbore, UA lopovi, a ispred njih i iza njih na Trgu stoje kordoni policije kojima komanduje Dacic. Ne, nije to zima 96, to ce izgleda da bude leto 2012... samo se Dacic ne menja... :) :) :) :)

Eeee braco Srbi i sestre Srpkinje... nema nama spasa. Mi cemo i onu sljivu pod koju treba da se svi smestimo, namerno, u inat da isecemo...

Osvesceni

pre 11 godina

U kolikoj meri ljudi ne obracaju paznju na ove jadne poteze Tome Diplome da privuce paznju dovoljno govori 90% komentara koji su pisani iz "centrale" . Samo zamisljam neke likove iz sns koji sede ispred kompjutera i salju komentare po ceo dan na sve moguce forume. Nadam se da su barem dobro placeni . Prognoziram 47 minusa na moj komentar. Kvota 1,20

uskok

pre 11 godina

E prosli izboiri pa jelena moze opet da se javi i lupeta. Nedelju dana pred izbore su je sklonili da ne blamira vishe (dodushe ostali i barbika su preuzeli njenu ulogu), i sada moze da nastavi.
Kolika kolicina gluposti u relativno maloj glavi (ako josh napumpa usta mozda ce biti pametnija.. ko zna)

Pera

pre 11 godina

Nikolic je najavio demonstracije, a ne paljenje skupstine, bagere, razbijanje stakala, upadanje u drzavne institucije sa automatskim puskama, krizne stavove i sve ostale metode kojima je DS kao vodeca stranka DOS-a prigavala 2000. godine, nazivajuci to tada velikim trijumfom demokratije.
Demonstracije, pa cak i one mirne, bile su opravdane samo kada je njihov organizator i ucesnik bila DS. Tada je to bilo demokratsko prava gradjama. Sada, kada je izborna kradja ocigledna, opsorava se pravo na demonstracije. Ruzno je i tuzno kada se pogleda na kakve sve nacine DS pokusava da sacuva vlast.