Tekst ostavke Borisa Tadića

U tekstu ostavke koju je dostavio predsednici skupštine, Boris Tadić naveo da je njegova odluka o skraćenju mandata rukovođena najvišim interesima zemlje.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2012.

13:53

Default images

Taj najviši interes jeste da sve institucije dobiju nov mandat za nastavak evropskog puta, ekonomski razvoj i očivanje teritorijalnog integriteta. Tadićevo pismo poslato je u toku prepodneva predsednici Skupštine Slavici Đukić Dejanović koja je potom u 13 časova saopštila da su za 6. maj raspisani i predsednički izbori.

"Moja odluka rukovodjena je najvišim interesima zemlje i željom da, u trenutku kada je Srbija osvojila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, treba zaokružiti jedan politički ciklus tako što će institucije u našoj zemlji dobiti nov mandat od gradjana i kako bi brzo, efikasno i bez gubljenja vremena mogle da udju u nastavak reformi, borbu protiv ekonomske krize i za prosperitet naših gradjana", naveo je Tadić u tekstu ostavke.

Tadić je ocenio da je daleko celishodnije da se u jednom danu omogući gradjanima da se odluče kojim putem Srbija treba da nastavi, umesto da čitavu ovu godinu gubi na praktično uzastopne izbore.

"Moje je iskreno uverenje da nove državne instutucije treba da nastave put kojim Srbija ide, put ka EU, put kojim branimo sve nacionalne interese i integritet zemlje, a u isto vreme otvaramo šansu za ekonomski napredak, nove investicije, nova radna mesta i bolji standard svih naših gradjana", naveo je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: