Četvrtak, 05.04.2012.

13:53

Tekst ostavke Borisa Tadića

U tekstu ostavke koju je dostavio predsednici skupštine, Boris Tadić naveo da je njegova odluka o skraćenju mandata rukovođena najvišim interesima zemlje.

Izvor: Beta

Tekst ostavke Borisa Tadiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

kupidon

pre 12 godina

Veoma ozbiljan potez g.Tadica. Mislim da je to uradio da se ne bi gubila cela godina na predizborne aktivnosti. Zavrsimo sve u jednom danu i nastavljmo putem evropskih integracija. Ovim je pokazao da je ozbiljan covek kome licni interes ne predstavlja nista, najbitniji mu je interes gradjana Srbije.

liberty89

pre 12 godina

Najispravnija odluka, to je prvi predsednik u nasoj istoriji koji se pre vremena odrekao svog mandata u interesu svoje zemlje i svog naroda, time je samo pokazao svoju velicinu. On nije obican demagog koji prica kako smo dosta izgubili vremena, vec cini nesto konkretno, da bi se na tom vremenu ustedelo. Liderima iz ostalih partija ova odluka smeta, jer je time on njima pokazao koliko su oni mali u odnosu na njega, a njihove sanse su jednako male, bilo da su izbori za predsednika u maju ili kasnije.

Zapadna Srbija

pre 12 godina

Ako nista vise, kako ga nije sramota? Da li vi, dragi moji sunarodnici, bez obzira na politicko opredeljenje, zelite bilo kog, ali bas bilo kog stanovnika ove nase zemlje, da bude dozivotni predsednik? Umislio covek da je Sarkozi, Berluskoni, Bush. Gadi mi se sama pomisao da se neko nakon 2 mandata ponovo kandiduje. On nas dozivljava kao mentalno zaostale, zato nece dobiti moj glas.

Radnik bez alternative

pre 12 godina

@stefana
Gde da radim,sestro mila?Gde???Ja nemam alternativu i to zahvaljujuci ovoj vlasti.Radim u firmi koju drzi novopeceni tajkun.Radim 10 sati dnevno za platu od 235oo mesecno.Plata kasni po pet meseci i nisam prijavljen.Tadic me je 2008-e uveravao u svetlu buducnost,a ja sad nista ne vidim;mrkli mrak.

Nina

pre 12 godina

Prosla su vremena kada smo dane, mesece i godine provodili u kampanji i izborima. Covek je odlucio - veoma hrabro, pozdravljam. Dosta je senki iz proslosti, verujem da ce nakon 6 maja biti stabilnosti, sigurnosti, posla. Da ce biti bolje, dobro - dobro za sve.

Šomi

pre 12 godina

Iskreno i svesno saopštenje gospodina Tadića. Jasno je da nova Vlada treba imati i novog Presednika koji će je voditi. Ne treba nam raskol u institucijama.

Stamena

pre 12 godina

Ako ste se nadali izborima jedan, pa izborima dva i tako dalje, morate da znate da imamo odgovornu vlast i odgovornog predsednika. Ako se placa placa se jednom, ako se glasa glasa se jednom i sve se zavrsava maksimalno brzo i sa maksimalnom ustedom. Znam neke koji bi postili do smrti ali predsednicko mesto nebi dali...Znate ga i vi, bio je na televiziji...ni pre a ni posle nista nije radio sem sto vredja i ucenjuje ovaj narod. Za ovakav potez treba imati srca !!!!! Do nove pobede i novog mandata za DS i Tadica :!!!!

Suzana

pre 12 godina

Umalo se nezaplakah citajuci tekst pisma. Svaka rec je zal za funkcijom. Vidi se da mu skracenje(ostavka)tesko pada. Pateticno.
Borise, raduj se kao vojnik kad sazna o skracenju vojnog roka.

КИЋО

pre 12 godina

Од свих кандидата, једино Борис Тадић може да поведе Србију у реформе и рад који нам предстоји. Свако ко мисли да је било лако доносити непопуларне одлуке у временима тешке кризе грдно се вара. Сви ви који мислите да би сте били бољи на месту председника, нисте у стању да преузмете одговорност ни за своје поступке а камоли за државу.

Danijela

pre 12 godina

Ispravna odluka Predsednika drzave.Slazem se! BORISE imate moj GLAS I GLASOVE MOJE PORODICE, RODJAKA, KOMSIJA...DO POBEDE! 6 MAJ JE ZAOKRUZEN POBEDOM DEMOKRATSKE STRANKE!

Realista

pre 12 godina

Trebamo sve to da završimo 6. maja, i Srbiju šaljemo u dalje pobede. Sada smo dobili kandidaturu, sada trebamo raditi da što pre i postanemo članovi. A nastavićemo sa onima koji su nas doveli na evropska vrata.

LA

pre 12 godina

Sve pohvale za Tadica. Jos jednom je dokazao da je pravi predsednik i da ne preza ni pred kakvim izazovima. Ali dobro, ionako ce ga narod ponova izabrati za predsednika.

simens

pre 12 godina

Nas je Partija ucila: "Boris, to je Partija. Partija, to je Boris, a Boris to smo svi mi".
Tom recenicom bi se mogla opisati dosadasnja kampanja DS-a. Na bilbordima i plakatima na kojima se vidi slogan " POSAO, INVESTICIJE, SIGURNOST" nigde se ne pominje DS, nego jedino Boris Tadic, iako predsednicki izbori jas nisu bili raspisani.

GENERAL XXL

pre 12 godina

Продавац Србије о највишим интересима Србије? Упропасник Србије о заокруживању свега што је урађено за Србију ? Он би у општој гужви да се протне,да замениш тих неколико месеци за нових 5 година на врху?Нема ту алтруизма,нема Србије,само лицемерје и егоизам.

stanija

pre 12 godina

Napravio je je pravi potez jer, jednostavno, ne treba da celu godinu provedemo u izborima. Ne sumnjam da ce evropska ideja pobediti na svim izbornim nivoima.

stefana

pre 12 godina

Kad bi svi radili makar upola od onoga sto je ovaj covek radio i sto ce da radi gde bi nam kraj bio. Bravo Borise.
Umesto sto kukamo i zapomazemo pocnimo da radimo narode, samo tako cemo svi da budemo zadovoljni.

Дејан

pre 12 godina

Шта се ложите и ту нешто као одушевљавате писмом, његовом одговорношћу, итд... Прво, дајем руку (и то десну!) да он није написао ни једно једино слово из овог писма, а могуће да га није чак ни прочитао. Друго, расписао је изборе зато што је МОРАО, а и како би добио још неки бедни глас. Јадно. Не дам му свој глас из ината!
Они који и даље верују у његове бајке нека га лепо узму за руку, нек' га воде кући па нек' им тамо влада. Он за председника никад није ни био права особа, али неко је морао...
ПС: Он овај пут дефинитивно губи изборе, то је јавно већ и малој деци. Само је питање КОМЕ дати глас уместо њега? Јако се плашим да се не деси само промена чобанина, а да газда у ствари остаје исти... :(

Sany

pre 12 godina

Ljudi, posao nece nikom pasti sa neba. Niti ce ko da vam zakuca na vrata i pita treba li vam posao. Vreme jeste tesko, ali se ne mozemo vecito zaliti na vlast. Moramo odgovornost za svoj zivot preuzeti licno.

Slikar naivac

pre 12 godina

@tejvi Sta mi je falilo dok je Tadic bio predsednik?
Falila mi je sigurnost,strane investicije,bolji zivot.Posto mi sad obecava sve ono sto mi fali,glasacu za njega.I ne samo zbog toga.Glasam za Tadica jer je lep i kompententan.Verujem da ce ispuniti sve moje zelje,jer je on sef Deda Mrazu.

novica52

pre 12 godina

Ipak je to ostavka a ne skraćenje mandata kako se to nevešto pokušava servirati građanima umesto ostavke.Želja da se sačuvaju pozicije DS koje se opasno ljuljaju na početku kampanje naterale su njenog seša na " žrtvu " ne bi li se stanje popravilo. narod će to lako na Đurđevdan demontirati.

eee

pre 12 godina

@(tejvi, 5. april 2012 15:27)
- Evo sta je meni falilo!
- Posao... Posto je na sav glas govorio o nekih 200.000 radnih mesta! Nadao sam se da ce biti posla i zamene, ali nista od toga... U medju vremenu su se desila otpustanja nekih 200.000 ljudi, tu spada i moj buraz... Pa je cela porodica spala da prezivljava od tri penzije... Majka, baba i deda... Pitam se sta bi' radio/li, bez njih...
- Ti si vrlo verovatno zaposlena u drzavnom sektoru pa nemas takvih problema, plata sigurica i nikad ne kasni... Pa ne znas kako je to ziveti od penzije...

Obican covek

pre 12 godina

Tadicu (licemeru) na moj glas ne racunaj iz prostog razloga sto si predugo imao funkciju, vlast i moc, a nisi uradio nista korisno za ovu drzavu.
Ne znam kako, ali si korupciju doveo do najvise tacke u svim oblastima.
Tvoja licemerna i lukava pisma ni ne zelim da citam.

QQ

pre 12 godina

Malo pismeniji, umesto romana, napišu jednu rečenicu:

"U skladu sa članom ____ Ustava, obaveštavam Vas od prestanku mandata predsednika Republike Srbije".

Bosko Boskovic

pre 12 godina

Ovo ni Slobica nije radio. Toliko je odleprsao u mislima da uopste ne vidi realnost. Jel mu jasno da Srbi ne vole ljude koji daju ostavke. Pa svima se smucio i dosadio. Pametne u svojoj partiji najurio ili margionalizaovao. Vreme ce tek pokazati kakav je despot on u stvari bio. U svakom slucaju 7. maja mu sledi veliki nokaut i veliko treznjenje. Predpostavljam da ce doci i do velikih lomova u partiji i novog prestrojavanja. Hrvati prognoziraju da ce Djilas preuzeti stranku. Mozda ce doci i do novog cepanja DS.
Jedno je sigurno: Trivanovu vise necemo gledati posle ovih izbora. Umanjila mu je rejting strasno.

Nesa

pre 12 godina

Ovo je odlican Tadicev potez, verovatno najbolji tokom oba predsednicka mandata. Bilo bi lepo kada se vise ne bi kandidovao za predsednika Republike, jer bi time dao jos veci doprinos ekonomskom napretku, novim investicijama, novim radnim mestima i boljem standardu svih gradjana.

BoriSeBorise

pre 12 godina

I do sad se rukovodio najvećim interesima zemlje i naroda, bez obzira što mu je to možda smanjivalo popularnost... Sigurno da bi mu bilo bolje da je jednostavno bio uvlakač i licemer kao Toma, Dačić i Dinkić.

BoriSeBorise

pre 12 godina

I do sad se rukovodio najvećim interesima zemlje i naroda, bez obzira što mu je to možda smanjivalo popularnost... Sigurno da bi mu bilo bolje da je jednostavno bio uvlakač i licemer kao Toma, Dačić i Dinkić.

Krsto Z.

pre 12 godina

Bivsi predsednik Tadic je u svom demagoskom pismu zaboravio da kaze da su cetiri osnovne boje u Srbiji: zuta, svetlo zuta, tamno zuta i zuta METALIK!

Peca

pre 12 godina

Sale!Prvi mandat Borisa Tadica je bio za vreme tadasnje zajednice Srbije i C.Gore,zato sad i ima pravo za treci mandat,tj. drugi za predsednika R.Srbije!!!

Igor Zr

pre 12 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem, koliko su ljudi opterećeni stranačkim bojama. Ali dobro to je i za očekivati za ljude koji nemaju stav niočemu, tj stav im je uz vetar, onaj vam tamo se prenemago 20 dana zbog izbora a sad vam smetaju? Po vama svakako ne bi bio upravu , da nije podneo ostavku bilo bi troši pare građana, žao mu fotelje.... Ovo je racionalan potez odgovornog čoveka.

jos uvek ds glasac

pre 12 godina

Imate moje poverenje u potpunosti. Pretpostavljam da nije lako voditi drzavu sa toliko kriminalaca a i ovoliko nezahvalnih ljudi u sopstvenoj drzavi. Zelim vam da ove prve strpate u zatvore, a drugima dokazete da nemaju relanih argumenata protiv vas i vasih saradnika. Svako dobro.

"Lale"

pre 12 godina

Dok nije bilo izvesno da ce biti i predsednickih izbora SNS i ostali grebaci o opoziciju i vlast su na sva usta vikali - "Hocemo i predsednicke izbore!". Sada kada je to sasvim izvesno, e sad je to politicka manipulacija, sarena laza... bas politicki nezrelo i nesuvislo. I bas iz razloga sto je jedina politicka zrelost, realnost, doslednost i odgovornost - DS i Boris Tadic, opet ce pobediti 06.05. i potvrditi da gradjani Srbije jedino u njima prepoznaju mogucnost i sigurnost za bolji buduci zivot u Srbiji. Boris Tadic + DS = izbor za bolji zivot!

POP

pre 12 godina

Dobro ili ne pokazace sami izbori. Ja svakako zelim da nastavite vasu borbu i zacrtani cilj koji ste zapoceli vasim prvim mandatom. Dakle, Srbija u EU! Pozdrav svima

gruvana paprika

pre 12 godina

Pravi potez predsednika! A nasa verna opozicija koja je toliko zagovarala izbore na svim nivoima treba da podrzi predsednika u odluci da raspise izbore a ne da kritikama sakupljaju bedne politicke poene.

tejvi

pre 12 godina

Pa dobro ljudi, zašto ste toliko ironični.
Šta vam je falilo dok je Tadić bio predsednik. Stvarno?!
Ne pitam Vas šta vam je smetalo iz domena vlade, nego šta vam je smetalo kod Tadića. Zar stvarno nije opravdao svoje postojanje ovih 4 god. Zašto ste toliko nezvahvalni? Ja mu verujem. Nekada sam na ovakvim mestima uspevala da pročitam i nešto pametno, a u zadnje vreme katastrofalne kritike na račun ljudi koji to ne zaslužuju. Ako ništa drugo - ma najlepši je od svih tkzv protivkandidata, a o kompetentnosti neću ni da kažem. Borise - bori se!!!!

Sale

pre 12 godina

Već vidjeno! Lični interes postaje državni interes? Ako su već menjali zakon, da se omogući, da se treći put kandiduje, mogli su i da odrade u fulu, da postane doživotni predsednik.

radovan85

pre 12 godina

Ovo si uradio sa ciljem da ublazis katastrofu DS na izborima,ali narod vise nije glup.Kako te nije sramota da das ostavku da bi se ponovo kandidovao na istu funkciju.Koliko ja znam biran si 2 puta za predsednika ,i sa ovim postupcima krsis Ustav u vise tacaka.Jel to sad znaci da ako kojim slucajem zuti opet dodju na vlast u sta sumnjam,da ce da donesu novi Ustav gde ce se Srbija zauvek odreci Kosova i Metohije i da ti anuliraju sve prethodne mandate da bi mogo dozivotno da se kandidujes,pa gori si 10 puta od Slobodana Milosevica.Ako si toliko hrabar i stedljiv kao sto se predstavljas,zasto nisi i raspisao referendum sa pitanjem da li ste za ili protiv ulaska Srbije u EU,o istom trosku i u istom danu.Ti si samo neko ko gleda licne i interese svoje stranke,sto ce ti narod i reci 6. maja

na finjaka

pre 12 godina

pristojno i odmereno! ili - da kao toma prvo napljuje protivnika a onda preporuči - sebe?! čini se da je mnogima ovde bliži baš takav, dripački stil.

prosperitet zero

pre 12 godina

Kakav je to monolog bio!
Odusevljen sam. Steta stvarno sto takav kapacitet ne pise knjige i memoare kako je otvarao fabriku sto proizvodi sijalice za fijat, pa fabriku koja proizvodi kablove za fijat, pa fabriku koja farba delove za fijat...
Divan je zaista. Vec osecam prosperitet u vazduhu cim ga cujem kako blebece.

Milivoje

pre 12 godina

Pravi tekst ostavke, prepravljen od strane PR:

"Nafasao sam vas promocijom i vanrednim predizbornim spotovima na Dnevniku. Budem li otisao kasnije, shvaticete da sam djubre. Budem li otisao ranije, necu stici da vas ovoliko otrujem.
Neka niko ne dovodi u pitanju kako cu biti i treci put predsednik, zasto sve sto vam obecavam nudim u predizbornoj kampanji se nisam setio vec da uradim za deceniju vlasti svoje stranke, zasto nemam nicim da se hvalim osim statusom kandidata (ma koliko pateticno taj naziv sam po sebi bio) i zasto me do polovine prosle godine niste mogli naci ni satelitom, a sada ne mozete da se sakrijete ni u frizider od mene.
Znam da cete glasati opet za mene. Napravio sam satelite toboze otcepljenih bivsih saradnika koji ce se ponovo pridruziti mom pazuhu kada pokrademo glasove od zbunjenog naroda. Vikacu da je Kosovo nase, a necu mrdnuti prstom da ga zastitim. Vikacu da je Evropa perspektiva, ali necu dati da reformisemo pravosudje, jer mi je pokradeni novac drag. I sve sto ja radim - znajte, tako bi pokojni Djindjic hteo da bude, ja znam i ne sme niko da kaze da je nekoga voleo vise od mene.
Hvala vam."

Dragan

pre 12 godina

Mislim da je Mrkonjic dao roditeljski savet da ne ptavi Tadic gresku kao Milosevic!Ankete=pa i mene zovu pa?Jel cu da kazem da sam za SNS ako mi neki clan porodice radi u drzavnom aparatu?Naravno da cu da glasam za promene ali za siru javnost sam za DS!Na listicu cu zaokruziti SNS jer kad sam proziveo Milosevica i ratove u bukvalnom smislu reci,sto da ne probam da glasam za SNS?

Milivoje

pre 12 godina

Pravi tekst ostavke, prepravljen od strane PR:

"Nafasao sam vas promocijom i vanrednim predizbornim spotovima na Dnevniku. Budem li otisao kasnije, shvaticete da sam djubre. Budem li otisao ranije, necu stici da vas ovoliko otrujem.
Neka niko ne dovodi u pitanju kako cu biti i treci put predsednik, zasto sve sto vam obecavam nudim u predizbornoj kampanji se nisam setio vec da uradim za deceniju vlasti svoje stranke, zasto nemam nicim da se hvalim osim statusom kandidata (ma koliko pateticno taj naziv sam po sebi bio) i zasto me do polovine prosle godine niste mogli naci ni satelitom, a sada ne mozete da se sakrijete ni u frizider od mene.
Znam da cete glasati opet za mene. Napravio sam satelite toboze otcepljenih bivsih saradnika koji ce se ponovo pridruziti mom pazuhu kada pokrademo glasove od zbunjenog naroda. Vikacu da je Kosovo nase, a necu mrdnuti prstom da ga zastitim. Vikacu da je Evropa perspektiva, ali necu dati da reformisemo pravosudje, jer mi je pokradeni novac drag. I sve sto ja radim - znajte, tako bi pokojni Djindjic hteo da bude, ja znam i ne sme niko da kaze da je nekoga voleo vise od mene.
Hvala vam."

Dragan

pre 12 godina

Mislim da je Mrkonjic dao roditeljski savet da ne ptavi Tadic gresku kao Milosevic!Ankete=pa i mene zovu pa?Jel cu da kazem da sam za SNS ako mi neki clan porodice radi u drzavnom aparatu?Naravno da cu da glasam za promene ali za siru javnost sam za DS!Na listicu cu zaokruziti SNS jer kad sam proziveo Milosevica i ratove u bukvalnom smislu reci,sto da ne probam da glasam za SNS?

radovan85

pre 12 godina

Ovo si uradio sa ciljem da ublazis katastrofu DS na izborima,ali narod vise nije glup.Kako te nije sramota da das ostavku da bi se ponovo kandidovao na istu funkciju.Koliko ja znam biran si 2 puta za predsednika ,i sa ovim postupcima krsis Ustav u vise tacaka.Jel to sad znaci da ako kojim slucajem zuti opet dodju na vlast u sta sumnjam,da ce da donesu novi Ustav gde ce se Srbija zauvek odreci Kosova i Metohije i da ti anuliraju sve prethodne mandate da bi mogo dozivotno da se kandidujes,pa gori si 10 puta od Slobodana Milosevica.Ako si toliko hrabar i stedljiv kao sto se predstavljas,zasto nisi i raspisao referendum sa pitanjem da li ste za ili protiv ulaska Srbije u EU,o istom trosku i u istom danu.Ti si samo neko ko gleda licne i interese svoje stranke,sto ce ti narod i reci 6. maja

Sale

pre 12 godina

Već vidjeno! Lični interes postaje državni interes? Ako su već menjali zakon, da se omogući, da se treći put kandiduje, mogli su i da odrade u fulu, da postane doživotni predsednik.

prosperitet zero

pre 12 godina

Kakav je to monolog bio!
Odusevljen sam. Steta stvarno sto takav kapacitet ne pise knjige i memoare kako je otvarao fabriku sto proizvodi sijalice za fijat, pa fabriku koja proizvodi kablove za fijat, pa fabriku koja farba delove za fijat...
Divan je zaista. Vec osecam prosperitet u vazduhu cim ga cujem kako blebece.

Bosko Boskovic

pre 12 godina

Ovo ni Slobica nije radio. Toliko je odleprsao u mislima da uopste ne vidi realnost. Jel mu jasno da Srbi ne vole ljude koji daju ostavke. Pa svima se smucio i dosadio. Pametne u svojoj partiji najurio ili margionalizaovao. Vreme ce tek pokazati kakav je despot on u stvari bio. U svakom slucaju 7. maja mu sledi veliki nokaut i veliko treznjenje. Predpostavljam da ce doci i do velikih lomova u partiji i novog prestrojavanja. Hrvati prognoziraju da ce Djilas preuzeti stranku. Mozda ce doci i do novog cepanja DS.
Jedno je sigurno: Trivanovu vise necemo gledati posle ovih izbora. Umanjila mu je rejting strasno.

tejvi

pre 12 godina

Pa dobro ljudi, zašto ste toliko ironični.
Šta vam je falilo dok je Tadić bio predsednik. Stvarno?!
Ne pitam Vas šta vam je smetalo iz domena vlade, nego šta vam je smetalo kod Tadića. Zar stvarno nije opravdao svoje postojanje ovih 4 god. Zašto ste toliko nezvahvalni? Ja mu verujem. Nekada sam na ovakvim mestima uspevala da pročitam i nešto pametno, a u zadnje vreme katastrofalne kritike na račun ljudi koji to ne zaslužuju. Ako ništa drugo - ma najlepši je od svih tkzv protivkandidata, a o kompetentnosti neću ni da kažem. Borise - bori se!!!!

Obican covek

pre 12 godina

Tadicu (licemeru) na moj glas ne racunaj iz prostog razloga sto si predugo imao funkciju, vlast i moc, a nisi uradio nista korisno za ovu drzavu.
Ne znam kako, ali si korupciju doveo do najvise tacke u svim oblastima.
Tvoja licemerna i lukava pisma ni ne zelim da citam.

na finjaka

pre 12 godina

pristojno i odmereno! ili - da kao toma prvo napljuje protivnika a onda preporuči - sebe?! čini se da je mnogima ovde bliži baš takav, dripački stil.

Nesa

pre 12 godina

Ovo je odlican Tadicev potez, verovatno najbolji tokom oba predsednicka mandata. Bilo bi lepo kada se vise ne bi kandidovao za predsednika Republike, jer bi time dao jos veci doprinos ekonomskom napretku, novim investicijama, novim radnim mestima i boljem standardu svih gradjana.

Krsto Z.

pre 12 godina

Bivsi predsednik Tadic je u svom demagoskom pismu zaboravio da kaze da su cetiri osnovne boje u Srbiji: zuta, svetlo zuta, tamno zuta i zuta METALIK!

GENERAL XXL

pre 12 godina

Продавац Србије о највишим интересима Србије? Упропасник Србије о заокруживању свега што је урађено за Србију ? Он би у општој гужви да се протне,да замениш тих неколико месеци за нових 5 година на врху?Нема ту алтруизма,нема Србије,само лицемерје и егоизам.

novica52

pre 12 godina

Ipak je to ostavka a ne skraćenje mandata kako se to nevešto pokušava servirati građanima umesto ostavke.Želja da se sačuvaju pozicije DS koje se opasno ljuljaju na početku kampanje naterale su njenog seša na " žrtvu " ne bi li se stanje popravilo. narod će to lako na Đurđevdan demontirati.

Дејан

pre 12 godina

Шта се ложите и ту нешто као одушевљавате писмом, његовом одговорношћу, итд... Прво, дајем руку (и то десну!) да он није написао ни једно једино слово из овог писма, а могуће да га није чак ни прочитао. Друго, расписао је изборе зато што је МОРАО, а и како би добио још неки бедни глас. Јадно. Не дам му свој глас из ината!
Они који и даље верују у његове бајке нека га лепо узму за руку, нек' га воде кући па нек' им тамо влада. Он за председника никад није ни био права особа, али неко је морао...
ПС: Он овај пут дефинитивно губи изборе, то је јавно већ и малој деци. Само је питање КОМЕ дати глас уместо њега? Јако се плашим да се не деси само промена чобанина, а да газда у ствари остаје исти... :(

eee

pre 12 godina

@(tejvi, 5. april 2012 15:27)
- Evo sta je meni falilo!
- Posao... Posto je na sav glas govorio o nekih 200.000 radnih mesta! Nadao sam se da ce biti posla i zamene, ali nista od toga... U medju vremenu su se desila otpustanja nekih 200.000 ljudi, tu spada i moj buraz... Pa je cela porodica spala da prezivljava od tri penzije... Majka, baba i deda... Pitam se sta bi' radio/li, bez njih...
- Ti si vrlo verovatno zaposlena u drzavnom sektoru pa nemas takvih problema, plata sigurica i nikad ne kasni... Pa ne znas kako je to ziveti od penzije...

simens

pre 12 godina

Nas je Partija ucila: "Boris, to je Partija. Partija, to je Boris, a Boris to smo svi mi".
Tom recenicom bi se mogla opisati dosadasnja kampanja DS-a. Na bilbordima i plakatima na kojima se vidi slogan " POSAO, INVESTICIJE, SIGURNOST" nigde se ne pominje DS, nego jedino Boris Tadic, iako predsednicki izbori jas nisu bili raspisani.

QQ

pre 12 godina

Malo pismeniji, umesto romana, napišu jednu rečenicu:

"U skladu sa članom ____ Ustava, obaveštavam Vas od prestanku mandata predsednika Republike Srbije".

Slikar naivac

pre 12 godina

@tejvi Sta mi je falilo dok je Tadic bio predsednik?
Falila mi je sigurnost,strane investicije,bolji zivot.Posto mi sad obecava sve ono sto mi fali,glasacu za njega.I ne samo zbog toga.Glasam za Tadica jer je lep i kompententan.Verujem da ce ispuniti sve moje zelje,jer je on sef Deda Mrazu.

BoriSeBorise

pre 12 godina

I do sad se rukovodio najvećim interesima zemlje i naroda, bez obzira što mu je to možda smanjivalo popularnost... Sigurno da bi mu bilo bolje da je jednostavno bio uvlakač i licemer kao Toma, Dačić i Dinkić.

gruvana paprika

pre 12 godina

Pravi potez predsednika! A nasa verna opozicija koja je toliko zagovarala izbore na svim nivoima treba da podrzi predsednika u odluci da raspise izbore a ne da kritikama sakupljaju bedne politicke poene.

jos uvek ds glasac

pre 12 godina

Imate moje poverenje u potpunosti. Pretpostavljam da nije lako voditi drzavu sa toliko kriminalaca a i ovoliko nezahvalnih ljudi u sopstvenoj drzavi. Zelim vam da ove prve strpate u zatvore, a drugima dokazete da nemaju relanih argumenata protiv vas i vasih saradnika. Svako dobro.

stefana

pre 12 godina

Kad bi svi radili makar upola od onoga sto je ovaj covek radio i sto ce da radi gde bi nam kraj bio. Bravo Borise.
Umesto sto kukamo i zapomazemo pocnimo da radimo narode, samo tako cemo svi da budemo zadovoljni.

BoriSeBorise

pre 12 godina

I do sad se rukovodio najvećim interesima zemlje i naroda, bez obzira što mu je to možda smanjivalo popularnost... Sigurno da bi mu bilo bolje da je jednostavno bio uvlakač i licemer kao Toma, Dačić i Dinkić.

Sany

pre 12 godina

Ljudi, posao nece nikom pasti sa neba. Niti ce ko da vam zakuca na vrata i pita treba li vam posao. Vreme jeste tesko, ali se ne mozemo vecito zaliti na vlast. Moramo odgovornost za svoj zivot preuzeti licno.

stanija

pre 12 godina

Napravio je je pravi potez jer, jednostavno, ne treba da celu godinu provedemo u izborima. Ne sumnjam da ce evropska ideja pobediti na svim izbornim nivoima.

Zapadna Srbija

pre 12 godina

Ako nista vise, kako ga nije sramota? Da li vi, dragi moji sunarodnici, bez obzira na politicko opredeljenje, zelite bilo kog, ali bas bilo kog stanovnika ove nase zemlje, da bude dozivotni predsednik? Umislio covek da je Sarkozi, Berluskoni, Bush. Gadi mi se sama pomisao da se neko nakon 2 mandata ponovo kandiduje. On nas dozivljava kao mentalno zaostale, zato nece dobiti moj glas.

POP

pre 12 godina

Dobro ili ne pokazace sami izbori. Ja svakako zelim da nastavite vasu borbu i zacrtani cilj koji ste zapoceli vasim prvim mandatom. Dakle, Srbija u EU! Pozdrav svima

Igor Zr

pre 12 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem, koliko su ljudi opterećeni stranačkim bojama. Ali dobro to je i za očekivati za ljude koji nemaju stav niočemu, tj stav im je uz vetar, onaj vam tamo se prenemago 20 dana zbog izbora a sad vam smetaju? Po vama svakako ne bi bio upravu , da nije podneo ostavku bilo bi troši pare građana, žao mu fotelje.... Ovo je racionalan potez odgovornog čoveka.

Radnik bez alternative

pre 12 godina

@stefana
Gde da radim,sestro mila?Gde???Ja nemam alternativu i to zahvaljujuci ovoj vlasti.Radim u firmi koju drzi novopeceni tajkun.Radim 10 sati dnevno za platu od 235oo mesecno.Plata kasni po pet meseci i nisam prijavljen.Tadic me je 2008-e uveravao u svetlu buducnost,a ja sad nista ne vidim;mrkli mrak.

Nina

pre 12 godina

Prosla su vremena kada smo dane, mesece i godine provodili u kampanji i izborima. Covek je odlucio - veoma hrabro, pozdravljam. Dosta je senki iz proslosti, verujem da ce nakon 6 maja biti stabilnosti, sigurnosti, posla. Da ce biti bolje, dobro - dobro za sve.

"Lale"

pre 12 godina

Dok nije bilo izvesno da ce biti i predsednickih izbora SNS i ostali grebaci o opoziciju i vlast su na sva usta vikali - "Hocemo i predsednicke izbore!". Sada kada je to sasvim izvesno, e sad je to politicka manipulacija, sarena laza... bas politicki nezrelo i nesuvislo. I bas iz razloga sto je jedina politicka zrelost, realnost, doslednost i odgovornost - DS i Boris Tadic, opet ce pobediti 06.05. i potvrditi da gradjani Srbije jedino u njima prepoznaju mogucnost i sigurnost za bolji buduci zivot u Srbiji. Boris Tadic + DS = izbor za bolji zivot!

LA

pre 12 godina

Sve pohvale za Tadica. Jos jednom je dokazao da je pravi predsednik i da ne preza ni pred kakvim izazovima. Ali dobro, ionako ce ga narod ponova izabrati za predsednika.

Danijela

pre 12 godina

Ispravna odluka Predsednika drzave.Slazem se! BORISE imate moj GLAS I GLASOVE MOJE PORODICE, RODJAKA, KOMSIJA...DO POBEDE! 6 MAJ JE ZAOKRUZEN POBEDOM DEMOKRATSKE STRANKE!

Suzana

pre 12 godina

Umalo se nezaplakah citajuci tekst pisma. Svaka rec je zal za funkcijom. Vidi se da mu skracenje(ostavka)tesko pada. Pateticno.
Borise, raduj se kao vojnik kad sazna o skracenju vojnog roka.

КИЋО

pre 12 godina

Од свих кандидата, једино Борис Тадић може да поведе Србију у реформе и рад који нам предстоји. Свако ко мисли да је било лако доносити непопуларне одлуке у временима тешке кризе грдно се вара. Сви ви који мислите да би сте били бољи на месту председника, нисте у стању да преузмете одговорност ни за своје поступке а камоли за државу.

Peca

pre 12 godina

Sale!Prvi mandat Borisa Tadica je bio za vreme tadasnje zajednice Srbije i C.Gore,zato sad i ima pravo za treci mandat,tj. drugi za predsednika R.Srbije!!!

Realista

pre 12 godina

Trebamo sve to da završimo 6. maja, i Srbiju šaljemo u dalje pobede. Sada smo dobili kandidaturu, sada trebamo raditi da što pre i postanemo članovi. A nastavićemo sa onima koji su nas doveli na evropska vrata.

Šomi

pre 12 godina

Iskreno i svesno saopštenje gospodina Tadića. Jasno je da nova Vlada treba imati i novog Presednika koji će je voditi. Ne treba nam raskol u institucijama.

Stamena

pre 12 godina

Ako ste se nadali izborima jedan, pa izborima dva i tako dalje, morate da znate da imamo odgovornu vlast i odgovornog predsednika. Ako se placa placa se jednom, ako se glasa glasa se jednom i sve se zavrsava maksimalno brzo i sa maksimalnom ustedom. Znam neke koji bi postili do smrti ali predsednicko mesto nebi dali...Znate ga i vi, bio je na televiziji...ni pre a ni posle nista nije radio sem sto vredja i ucenjuje ovaj narod. Za ovakav potez treba imati srca !!!!! Do nove pobede i novog mandata za DS i Tadica :!!!!

liberty89

pre 12 godina

Najispravnija odluka, to je prvi predsednik u nasoj istoriji koji se pre vremena odrekao svog mandata u interesu svoje zemlje i svog naroda, time je samo pokazao svoju velicinu. On nije obican demagog koji prica kako smo dosta izgubili vremena, vec cini nesto konkretno, da bi se na tom vremenu ustedelo. Liderima iz ostalih partija ova odluka smeta, jer je time on njima pokazao koliko su oni mali u odnosu na njega, a njihove sanse su jednako male, bilo da su izbori za predsednika u maju ili kasnije.

kupidon

pre 12 godina

Veoma ozbiljan potez g.Tadica. Mislim da je to uradio da se ne bi gubila cela godina na predizborne aktivnosti. Zavrsimo sve u jednom danu i nastavljmo putem evropskih integracija. Ovim je pokazao da je ozbiljan covek kome licni interes ne predstavlja nista, najbitniji mu je interes gradjana Srbije.

tejvi

pre 12 godina

Pa dobro ljudi, zašto ste toliko ironični.
Šta vam je falilo dok je Tadić bio predsednik. Stvarno?!
Ne pitam Vas šta vam je smetalo iz domena vlade, nego šta vam je smetalo kod Tadića. Zar stvarno nije opravdao svoje postojanje ovih 4 god. Zašto ste toliko nezvahvalni? Ja mu verujem. Nekada sam na ovakvim mestima uspevala da pročitam i nešto pametno, a u zadnje vreme katastrofalne kritike na račun ljudi koji to ne zaslužuju. Ako ništa drugo - ma najlepši je od svih tkzv protivkandidata, a o kompetentnosti neću ni da kažem. Borise - bori se!!!!

Dragan

pre 12 godina

Mislim da je Mrkonjic dao roditeljski savet da ne ptavi Tadic gresku kao Milosevic!Ankete=pa i mene zovu pa?Jel cu da kazem da sam za SNS ako mi neki clan porodice radi u drzavnom aparatu?Naravno da cu da glasam za promene ali za siru javnost sam za DS!Na listicu cu zaokruziti SNS jer kad sam proziveo Milosevica i ratove u bukvalnom smislu reci,sto da ne probam da glasam za SNS?

gruvana paprika

pre 12 godina

Pravi potez predsednika! A nasa verna opozicija koja je toliko zagovarala izbore na svim nivoima treba da podrzi predsednika u odluci da raspise izbore a ne da kritikama sakupljaju bedne politicke poene.

POP

pre 12 godina

Dobro ili ne pokazace sami izbori. Ja svakako zelim da nastavite vasu borbu i zacrtani cilj koji ste zapoceli vasim prvim mandatom. Dakle, Srbija u EU! Pozdrav svima

"Lale"

pre 12 godina

Dok nije bilo izvesno da ce biti i predsednickih izbora SNS i ostali grebaci o opoziciju i vlast su na sva usta vikali - "Hocemo i predsednicke izbore!". Sada kada je to sasvim izvesno, e sad je to politicka manipulacija, sarena laza... bas politicki nezrelo i nesuvislo. I bas iz razloga sto je jedina politicka zrelost, realnost, doslednost i odgovornost - DS i Boris Tadic, opet ce pobediti 06.05. i potvrditi da gradjani Srbije jedino u njima prepoznaju mogucnost i sigurnost za bolji buduci zivot u Srbiji. Boris Tadic + DS = izbor za bolji zivot!

BoriSeBorise

pre 12 godina

I do sad se rukovodio najvećim interesima zemlje i naroda, bez obzira što mu je to možda smanjivalo popularnost... Sigurno da bi mu bilo bolje da je jednostavno bio uvlakač i licemer kao Toma, Dačić i Dinkić.

Igor Zr

pre 12 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem, koliko su ljudi opterećeni stranačkim bojama. Ali dobro to je i za očekivati za ljude koji nemaju stav niočemu, tj stav im je uz vetar, onaj vam tamo se prenemago 20 dana zbog izbora a sad vam smetaju? Po vama svakako ne bi bio upravu , da nije podneo ostavku bilo bi troši pare građana, žao mu fotelje.... Ovo je racionalan potez odgovornog čoveka.

BoriSeBorise

pre 12 godina

I do sad se rukovodio najvećim interesima zemlje i naroda, bez obzira što mu je to možda smanjivalo popularnost... Sigurno da bi mu bilo bolje da je jednostavno bio uvlakač i licemer kao Toma, Dačić i Dinkić.

jos uvek ds glasac

pre 12 godina

Imate moje poverenje u potpunosti. Pretpostavljam da nije lako voditi drzavu sa toliko kriminalaca a i ovoliko nezahvalnih ljudi u sopstvenoj drzavi. Zelim vam da ove prve strpate u zatvore, a drugima dokazete da nemaju relanih argumenata protiv vas i vasih saradnika. Svako dobro.

Peca

pre 12 godina

Sale!Prvi mandat Borisa Tadica je bio za vreme tadasnje zajednice Srbije i C.Gore,zato sad i ima pravo za treci mandat,tj. drugi za predsednika R.Srbije!!!

stefana

pre 12 godina

Kad bi svi radili makar upola od onoga sto je ovaj covek radio i sto ce da radi gde bi nam kraj bio. Bravo Borise.
Umesto sto kukamo i zapomazemo pocnimo da radimo narode, samo tako cemo svi da budemo zadovoljni.

Milivoje

pre 12 godina

Pravi tekst ostavke, prepravljen od strane PR:

"Nafasao sam vas promocijom i vanrednim predizbornim spotovima na Dnevniku. Budem li otisao kasnije, shvaticete da sam djubre. Budem li otisao ranije, necu stici da vas ovoliko otrujem.
Neka niko ne dovodi u pitanju kako cu biti i treci put predsednik, zasto sve sto vam obecavam nudim u predizbornoj kampanji se nisam setio vec da uradim za deceniju vlasti svoje stranke, zasto nemam nicim da se hvalim osim statusom kandidata (ma koliko pateticno taj naziv sam po sebi bio) i zasto me do polovine prosle godine niste mogli naci ni satelitom, a sada ne mozete da se sakrijete ni u frizider od mene.
Znam da cete glasati opet za mene. Napravio sam satelite toboze otcepljenih bivsih saradnika koji ce se ponovo pridruziti mom pazuhu kada pokrademo glasove od zbunjenog naroda. Vikacu da je Kosovo nase, a necu mrdnuti prstom da ga zastitim. Vikacu da je Evropa perspektiva, ali necu dati da reformisemo pravosudje, jer mi je pokradeni novac drag. I sve sto ja radim - znajte, tako bi pokojni Djindjic hteo da bude, ja znam i ne sme niko da kaze da je nekoga voleo vise od mene.
Hvala vam."

radovan85

pre 12 godina

Ovo si uradio sa ciljem da ublazis katastrofu DS na izborima,ali narod vise nije glup.Kako te nije sramota da das ostavku da bi se ponovo kandidovao na istu funkciju.Koliko ja znam biran si 2 puta za predsednika ,i sa ovim postupcima krsis Ustav u vise tacaka.Jel to sad znaci da ako kojim slucajem zuti opet dodju na vlast u sta sumnjam,da ce da donesu novi Ustav gde ce se Srbija zauvek odreci Kosova i Metohije i da ti anuliraju sve prethodne mandate da bi mogo dozivotno da se kandidujes,pa gori si 10 puta od Slobodana Milosevica.Ako si toliko hrabar i stedljiv kao sto se predstavljas,zasto nisi i raspisao referendum sa pitanjem da li ste za ili protiv ulaska Srbije u EU,o istom trosku i u istom danu.Ti si samo neko ko gleda licne i interese svoje stranke,sto ce ti narod i reci 6. maja

Sale

pre 12 godina

Već vidjeno! Lični interes postaje državni interes? Ako su već menjali zakon, da se omogući, da se treći put kandiduje, mogli su i da odrade u fulu, da postane doživotni predsednik.

prosperitet zero

pre 12 godina

Kakav je to monolog bio!
Odusevljen sam. Steta stvarno sto takav kapacitet ne pise knjige i memoare kako je otvarao fabriku sto proizvodi sijalice za fijat, pa fabriku koja proizvodi kablove za fijat, pa fabriku koja farba delove za fijat...
Divan je zaista. Vec osecam prosperitet u vazduhu cim ga cujem kako blebece.

Nesa

pre 12 godina

Ovo je odlican Tadicev potez, verovatno najbolji tokom oba predsednicka mandata. Bilo bi lepo kada se vise ne bi kandidovao za predsednika Republike, jer bi time dao jos veci doprinos ekonomskom napretku, novim investicijama, novim radnim mestima i boljem standardu svih gradjana.

stanija

pre 12 godina

Napravio je je pravi potez jer, jednostavno, ne treba da celu godinu provedemo u izborima. Ne sumnjam da ce evropska ideja pobediti na svim izbornim nivoima.

Sany

pre 12 godina

Ljudi, posao nece nikom pasti sa neba. Niti ce ko da vam zakuca na vrata i pita treba li vam posao. Vreme jeste tesko, ali se ne mozemo vecito zaliti na vlast. Moramo odgovornost za svoj zivot preuzeti licno.

КИЋО

pre 12 godina

Од свих кандидата, једино Борис Тадић може да поведе Србију у реформе и рад који нам предстоји. Свако ко мисли да је било лако доносити непопуларне одлуке у временима тешке кризе грдно се вара. Сви ви који мислите да би сте били бољи на месту председника, нисте у стању да преузмете одговорност ни за своје поступке а камоли за државу.

na finjaka

pre 12 godina

pristojno i odmereno! ili - da kao toma prvo napljuje protivnika a onda preporuči - sebe?! čini se da je mnogima ovde bliži baš takav, dripački stil.

Realista

pre 12 godina

Trebamo sve to da završimo 6. maja, i Srbiju šaljemo u dalje pobede. Sada smo dobili kandidaturu, sada trebamo raditi da što pre i postanemo članovi. A nastavićemo sa onima koji su nas doveli na evropska vrata.

Danijela

pre 12 godina

Ispravna odluka Predsednika drzave.Slazem se! BORISE imate moj GLAS I GLASOVE MOJE PORODICE, RODJAKA, KOMSIJA...DO POBEDE! 6 MAJ JE ZAOKRUZEN POBEDOM DEMOKRATSKE STRANKE!

Obican covek

pre 12 godina

Tadicu (licemeru) na moj glas ne racunaj iz prostog razloga sto si predugo imao funkciju, vlast i moc, a nisi uradio nista korisno za ovu drzavu.
Ne znam kako, ali si korupciju doveo do najvise tacke u svim oblastima.
Tvoja licemerna i lukava pisma ni ne zelim da citam.

LA

pre 12 godina

Sve pohvale za Tadica. Jos jednom je dokazao da je pravi predsednik i da ne preza ni pred kakvim izazovima. Ali dobro, ionako ce ga narod ponova izabrati za predsednika.

Nina

pre 12 godina

Prosla su vremena kada smo dane, mesece i godine provodili u kampanji i izborima. Covek je odlucio - veoma hrabro, pozdravljam. Dosta je senki iz proslosti, verujem da ce nakon 6 maja biti stabilnosti, sigurnosti, posla. Da ce biti bolje, dobro - dobro za sve.

Krsto Z.

pre 12 godina

Bivsi predsednik Tadic je u svom demagoskom pismu zaboravio da kaze da su cetiri osnovne boje u Srbiji: zuta, svetlo zuta, tamno zuta i zuta METALIK!

Stamena

pre 12 godina

Ako ste se nadali izborima jedan, pa izborima dva i tako dalje, morate da znate da imamo odgovornu vlast i odgovornog predsednika. Ako se placa placa se jednom, ako se glasa glasa se jednom i sve se zavrsava maksimalno brzo i sa maksimalnom ustedom. Znam neke koji bi postili do smrti ali predsednicko mesto nebi dali...Znate ga i vi, bio je na televiziji...ni pre a ni posle nista nije radio sem sto vredja i ucenjuje ovaj narod. Za ovakav potez treba imati srca !!!!! Do nove pobede i novog mandata za DS i Tadica :!!!!

Slikar naivac

pre 12 godina

@tejvi Sta mi je falilo dok je Tadic bio predsednik?
Falila mi je sigurnost,strane investicije,bolji zivot.Posto mi sad obecava sve ono sto mi fali,glasacu za njega.I ne samo zbog toga.Glasam za Tadica jer je lep i kompententan.Verujem da ce ispuniti sve moje zelje,jer je on sef Deda Mrazu.

GENERAL XXL

pre 12 godina

Продавац Србије о највишим интересима Србије? Упропасник Србије о заокруживању свега што је урађено за Србију ? Он би у општој гужви да се протне,да замениш тих неколико месеци за нових 5 година на врху?Нема ту алтруизма,нема Србије,само лицемерје и егоизам.

simens

pre 12 godina

Nas je Partija ucila: "Boris, to je Partija. Partija, to je Boris, a Boris to smo svi mi".
Tom recenicom bi se mogla opisati dosadasnja kampanja DS-a. Na bilbordima i plakatima na kojima se vidi slogan " POSAO, INVESTICIJE, SIGURNOST" nigde se ne pominje DS, nego jedino Boris Tadic, iako predsednicki izbori jas nisu bili raspisani.

Suzana

pre 12 godina

Umalo se nezaplakah citajuci tekst pisma. Svaka rec je zal za funkcijom. Vidi se da mu skracenje(ostavka)tesko pada. Pateticno.
Borise, raduj se kao vojnik kad sazna o skracenju vojnog roka.

Zapadna Srbija

pre 12 godina

Ako nista vise, kako ga nije sramota? Da li vi, dragi moji sunarodnici, bez obzira na politicko opredeljenje, zelite bilo kog, ali bas bilo kog stanovnika ove nase zemlje, da bude dozivotni predsednik? Umislio covek da je Sarkozi, Berluskoni, Bush. Gadi mi se sama pomisao da se neko nakon 2 mandata ponovo kandiduje. On nas dozivljava kao mentalno zaostale, zato nece dobiti moj glas.

novica52

pre 12 godina

Ipak je to ostavka a ne skraćenje mandata kako se to nevešto pokušava servirati građanima umesto ostavke.Želja da se sačuvaju pozicije DS koje se opasno ljuljaju na početku kampanje naterale su njenog seša na " žrtvu " ne bi li se stanje popravilo. narod će to lako na Đurđevdan demontirati.

eee

pre 12 godina

@(tejvi, 5. april 2012 15:27)
- Evo sta je meni falilo!
- Posao... Posto je na sav glas govorio o nekih 200.000 radnih mesta! Nadao sam se da ce biti posla i zamene, ali nista od toga... U medju vremenu su se desila otpustanja nekih 200.000 ljudi, tu spada i moj buraz... Pa je cela porodica spala da prezivljava od tri penzije... Majka, baba i deda... Pitam se sta bi' radio/li, bez njih...
- Ti si vrlo verovatno zaposlena u drzavnom sektoru pa nemas takvih problema, plata sigurica i nikad ne kasni... Pa ne znas kako je to ziveti od penzije...

Дејан

pre 12 godina

Шта се ложите и ту нешто као одушевљавате писмом, његовом одговорношћу, итд... Прво, дајем руку (и то десну!) да он није написао ни једно једино слово из овог писма, а могуће да га није чак ни прочитао. Друго, расписао је изборе зато што је МОРАО, а и како би добио још неки бедни глас. Јадно. Не дам му свој глас из ината!
Они који и даље верују у његове бајке нека га лепо узму за руку, нек' га воде кући па нек' им тамо влада. Он за председника никад није ни био права особа, али неко је морао...
ПС: Он овај пут дефинитивно губи изборе, то је јавно већ и малој деци. Само је питање КОМЕ дати глас уместо њега? Јако се плашим да се не деси само промена чобанина, а да газда у ствари остаје исти... :(

kupidon

pre 12 godina

Veoma ozbiljan potez g.Tadica. Mislim da je to uradio da se ne bi gubila cela godina na predizborne aktivnosti. Zavrsimo sve u jednom danu i nastavljmo putem evropskih integracija. Ovim je pokazao da je ozbiljan covek kome licni interes ne predstavlja nista, najbitniji mu je interes gradjana Srbije.

Šomi

pre 12 godina

Iskreno i svesno saopštenje gospodina Tadića. Jasno je da nova Vlada treba imati i novog Presednika koji će je voditi. Ne treba nam raskol u institucijama.

liberty89

pre 12 godina

Najispravnija odluka, to je prvi predsednik u nasoj istoriji koji se pre vremena odrekao svog mandata u interesu svoje zemlje i svog naroda, time je samo pokazao svoju velicinu. On nije obican demagog koji prica kako smo dosta izgubili vremena, vec cini nesto konkretno, da bi se na tom vremenu ustedelo. Liderima iz ostalih partija ova odluka smeta, jer je time on njima pokazao koliko su oni mali u odnosu na njega, a njihove sanse su jednako male, bilo da su izbori za predsednika u maju ili kasnije.

Bosko Boskovic

pre 12 godina

Ovo ni Slobica nije radio. Toliko je odleprsao u mislima da uopste ne vidi realnost. Jel mu jasno da Srbi ne vole ljude koji daju ostavke. Pa svima se smucio i dosadio. Pametne u svojoj partiji najurio ili margionalizaovao. Vreme ce tek pokazati kakav je despot on u stvari bio. U svakom slucaju 7. maja mu sledi veliki nokaut i veliko treznjenje. Predpostavljam da ce doci i do velikih lomova u partiji i novog prestrojavanja. Hrvati prognoziraju da ce Djilas preuzeti stranku. Mozda ce doci i do novog cepanja DS.
Jedno je sigurno: Trivanovu vise necemo gledati posle ovih izbora. Umanjila mu je rejting strasno.

QQ

pre 12 godina

Malo pismeniji, umesto romana, napišu jednu rečenicu:

"U skladu sa članom ____ Ustava, obaveštavam Vas od prestanku mandata predsednika Republike Srbije".

Radnik bez alternative

pre 12 godina

@stefana
Gde da radim,sestro mila?Gde???Ja nemam alternativu i to zahvaljujuci ovoj vlasti.Radim u firmi koju drzi novopeceni tajkun.Radim 10 sati dnevno za platu od 235oo mesecno.Plata kasni po pet meseci i nisam prijavljen.Tadic me je 2008-e uveravao u svetlu buducnost,a ja sad nista ne vidim;mrkli mrak.