HGC Crucible: EU region dobija novu krv, NA po starom

HGC Crucible koji se odigrao ovog vikenda bio je dosta uzbudljiviji nego što smo očekivali.

Izvor: nikola ranèiæ KlanRUR

Ponedeljak, 29.05.2017.

19:35

HGC Crucible: EU region dobija novu krv, NA po starom

Čak četiri Bo7 mečeva je odigrano. Dok jedna strana tuguje, druga slavi svoj trijumf. Od nekih se opraštamo, neki su zadržali svoj status, ali tu si i nova/stara lica. BKB, POILK, GranPkt, Mopsio su samo neka poznata imena koje ćemo opet gledati na pro sceni.

Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo dva nova tima koje ćemo gledati u najelitnijem Heroes of the Storm takmičenja u narednoj sezoni. Team Zealots i Team Gangang od danas su članovi osam najboljih timova u HGC EU. Na žalost opraštamo se od BeGenius i Synergy, barem za sada. Možda ćemo opet imati priliku da ih gledamo kroz HGC Open Division.

Oba Open Divison tima uspeli da pobede svoje protivnike ubedljivim rezultatima. Nekako su odavali utisak da su mnogo više željni pobede u odnosu na HGC timove. BeGenius i Synergy, kao da nisu imali dovoljnu želju da ostanu u samom vrhu pro scene. Team Zealot je savladao Synergy sa 4-1, dok je Team Gangang slavio još ubedljivije protiv BeGenius rezultatom 4-0. Zealot i Gangang su bili nemilosrdni prema svojim protivnicima. Imali smo priliku da gledamo i pikove poput Cho’Galla. Genji se našao skoro u svakom draftu, što nije svakidašnje za novog heroja.

Najuzbudljivi momenat bio je na kraju odlučujuće partije između Team Zealot i Synergy. Sve se svelo na poslednju altar fazu na Towers of Doom mapi. Ipak je Shad uspeo da nadmudri svoje protivnike na svom Zeratulu i osigura nabitniju pobedu u sezoni. Pogledaj taj trenutak na ovom klipu: Blizzard je na zanimljiv način čestitao prolaz Team Ganganga u HGC. BKB je odmah dan posle dobio silence ban zbog neprimerenog sadržaja. Svi znamo koliko voli da “flamuje” u Hero League. NA region ostao je nepromenjen posle Crucible. Team Naventic i No Tomorrow uspeli da sačuvaju svoj status u HGC takmičenju. Imported Support i Even in Death jednostavno nisu još uvek dorasli da se nađu u društvu najboljih. Imali su svoje momente u par navrata ali nedovoljno za konačan rezultat. Team Naventic je slavio 4-2 protiv Imported Support, dok je No Tomorrow slavio sa 4-1 protiv Even in Death. Ova slika još jednom pokazuje koliko je EU region dominantniji nad NA.

Ukoliko ste propustili neke mečeve možete ih pogledati na Heroes Esports youtube kanalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: