TI7 - RUR predstavlja: TNC Pro Team

Može li TNC da ponovi bajkoviti uspeh od prošle godine?

Izvor: SyS KlanRUR

Petak, 28.07.2017.

14:56

TI7 - RUR predstavlja: TNC Pro Team

Da smo ovaj tekst pisali pre dve godine… Paaa ne bismo imali šta da napišemo. Danas TNC Pro Team ne zahteva neko posebno predstavljanje. Svoj izlazak na svetsku scenu su obeležili otvaranjem vrata nogom i bacanjem pepeljare na najjačeg lika u lokalu – nadmudrili su Fly-a i OG i istetovirali svima u mozgovima da su sada svetski igrač na Dota 2 sceni. Jel treba da spomenemo da su pobedili i šampione TI6, Wings Gaming, u grupnom delu takmičenja? SEA je dobila novog kralja – TNC Pro Team.

Odlazak na TI6 i pisanje istorije

U originalu su lanac igraonica koji je uzimao lokalne igrače da igraju za njih – posle mnogo tapkanja u mestu, organizacija je tokom prošle godine uzela novu postavu, dovela iskusnog veterana scene, pametnog DeMoN-a, uključila se u otvorene kvalifikacije za TI6, stompovala konkurenciju, u regionalnim kvalifikacijama nadigrala konkurenciju, šaljući timove poput Mineskija na klupu i hlađenje glave, a Fnatic i Execration u opaku borbu i doigravanje za mesto na The International 2016.

Ovaj zlatni pohod im je umalo prekinut ovde, jer zbog problema sa vizom umalo propuštaju TI. Na reakciju i intervenciju Valvea i direktan kontakt sa filipinskim senatorom dobijaju specijalni intervju i odlazak na The International.

Igra je bila tu, papiri su bili tu, i usledila je magija. U čemu je bio trik? U DeMoN-u i četiri supertalentovana momka spremna da žrtvuju sve za pobedu i slepo prate ideju koji im je kapiten nametnuo.

Odlaze na TI6, u grupi kradu dovoljno bodova od drugih ekipa, pobeđuju do tada favorita turnira Wings Gaming ali to prolazi nezapaženo, i iz impresivno jake grupe odlaze u loser’s bracket, u Bo1 eliminacionu fazu i susret ViciGamingReborn. Nadigravaju ovu oštećenu ekipu u kojoj je trener pokušao da pomogne igračima da ipak nastupe, jer oflejner ekipe nije dobio vizu. Mikasa je video nastup na The Internationalu, igrao sjajno za svoje domete, ali ekipa VG.R gubi.

TNC je u direktnoj borbi za opstanak na turniru sa OG, glavnim favoritom turnira. Sa jedne strane velesila poput OG, sa druge Jimmy motherfucking DeMon Ho i talenti sa Filipina. Fly nije mnogo puta u karijeri doživeo da ga nadmudre, ali ovo je sigurno najveći i najbolji primer. Nije DeMoN sam pobedio OG, odmah da se razumemo. TNC Pro Team je igrao sjajno kao celina i igrao je srcem, ali je DeMoN izveo manevar u pikovanju ekvivalentan manevrima najboljih generala…naravno, Dota je samo igra.

Tokom prve partije, TNC je bez ikakvog pogovora, NADIGRAO OG. Oba pika su bili jaka i dobro osmišljena, ali filipinska ekipa igrala bolje i pobedila.

Usledila je šahovska partija u pikovanju između Fly i DeMoNa. Na osnovu prvog meča, Fly je uklonio Axea i Elder Titana, DeMoN uzima dve jake aure i Dazzlea koji je nekažnjiv jer Axea nema. Tu je postavka i sve vrišti da će poslednji pik biti Huskar(Oracle uklonjen, Dazzle u igri, Void i Chronosphere u igri, damage i pozicioniranje u vidu Traxex i Vengeful Spirit su tu – logika je urlala da je Huskar poslednji pick). Iz nekog razloga, Fly banuje isto tako jakog protivnika, Invokera, ali daleko manje opasnog od Huskara. Pogledajte reakciju filipinskih komentatora na 9:50. U tom trenutku su svi znali da je TNC pobedio ako odigra iole razumno dobro. Da se ne lažemo – OG je bio za klasu jači od TNC u tom meču. Nadigrali su ih, i odigrali su sjajno. Nije bilo dovoljno. I danas je teško razumeti zašto je OG i Fly uzeo heroje koje je uzeo, ali jednostavno sa njima nisu mogli pobediti TNC-evu postavu.

Ovo je jedan od najvažnijih trenutaka moderne Dote. OG se umalo raspao i ekipa koja je bila svima ideal je jedva preživela. Vratili su se još jači što je dokaz njihove veličine, i današnju postavu OG imamo upravo zbog briljantnog manevra Džimija Hoa kojim je uzdrmao titana.

Sa druge strane – TNC je jedva izgubio od Digital Chaosa koji je bio drugi na turniru, i zakoračio na svetsku scenu osvojivši više od pola miliona dolara. Kakva investicija je bilo dovesti drugorazrednog severnoameričkog kapitena, a?

Uspesi

Početkom ove godine su osvojili loše poštovan ali dobro plaćen WESG 2016 pobedom nad Cloud9 (Danish Bears izdanje) i osvojili 800 000$.

Na Kiev Major su oduševili igrama u grupi, i nezasluženo ispali u prvom kolu od dobro im poznatog Team Faceless. Tj ispali su zasluženo, ali plasman od 9-16. mesta ne oslikava njihov kvalitet na tom turniru. Turnir je oslikao njihov novi talent Tims, koji se brzo pokazao kao jedan od najkvalitetnijih pozicija #4 igrača.

Organizacija u ovom trenutku ponavlja recept sa TI6 i dovodi iskusnog kapitena 1437 koji je sveže kickovan iz Team NP – koji ujedno ima samo jednog pandana na Dota 2 sceni, UPRAVO DEMONA. Ne biste verovali koliko su ova dva igrača slični u svakom igračkom aspektu i karijernom putu.

Na nedavno održanom Galaxy Battles su bili treći igrajući poprilično dobro. Na TI7 su se kvalifikovali direktno iz grupe gde su izgubili samo od Clutch Gamers.

TNC Pro Team je slika i prilika filipinskog esporta. Neverovatno mladi i talentovani igrači, u dobroj organizaciji koja ih dobro tretira, uzor su svima u državi i gejmingu, a doprli su i do samog predsednika države.

TNC.Raven
Raven je jedan od najboljih #1 igrača SEA regiona, sa zaista impresivno širokim hero pool. Treba spomenuti da je prošao kroz više kvalitetnih SEA timova ali se kratko zadržavao u njima – TNC je napustio posle TI6 uspeha zbog Fnatica gde se nije dugo zadržao – vraito se taman na vreme da osvoji WESG sa TNC. Nosilac je rekorda po broju ubistava sa herojem na Valve turnirima, jer je igrače Thunderbirdsa ubio 33 puta u Kijevu. Da je njegov tim znao kako će izgledati taj meč, verovatno je imao prostora da mu ostavi namerno još 5-6 ubistava, ali to nije mnogo važno.

Nemojte da vas zavaraju brkovi, ovaj igrač ima samo 18 godina, iako je već godinama Dota profesionalac.

Raven je sposoban da se nosi sa najboljim svetskim kerijima, ali ima jednu manu – ponekad ne prepozna trenutni odnos snage na mapi i svog heroja u odnosu na ostale heroje. Sećamo se nekoliko srljanja u smrt pogotovo sa Naix-om gde je Raven bespotrebno umirao, ali ako je poradio na ovom aspektu igre, možemo od njega očekivati samo najbolju Dotu na TI7.

TNC.Kuku
Neuobičajeni midlejn igrač Kuku obožava da igra heroje koje ne očekujete da vidite osim u posebnim slučajevima. Naravno, igra i sve klasične midlejnere, ali Meduzu, Lunu, Nagu, PL-a ćete videti na midu najčešće u njegovim rukama. I on ima impresivan spektar heroja koje može da odigra, ali na predstojećem turniru moramo da izdvojimo dva pika na koje treba obratiti pažnju kada Kuku igra – QoP koja je sjajan izbor, i Tinkera, za kog mislimo da će biti skriveni dragulj predstojećeg TI. Ako ga neko zaigra rano na turniru, to će biti Kuku.

Ovaj igrač ima 20 godina, i zbog Dote se sudario sa prezirom društva i porodice, pa mu je uspeh svojevrsna nagrada.

TNC.Sam_H
Potencijalno najbolji igrač čitave ekipe, bez ikakvog nipodaštavanja prema drugima. Sam_H je skriveni inicijator koji vreba u svakom trenutku, samim tim je i glavni plejmejker ekipe. Čitava igračka karijera mu se svodi na TNC Pro Team koji ga je i stvorio. Agresivan je i videćete ga kako iznova i iznova dolazi nazad u borbu iako je samo časak pre toga jedva preživeo. Najupečatljiviji heroj mu je Axe, ali generalno uvek voli da ima u rukama nešto što će žestoko kazniti protivničku grešku u pozicioniranju.

U repertoaru heroja mu od trenutno ključnih heroja nedostaje Earthshaker, sve ostale trenutno popularne heroje igra.

U ključnom meču protiv OG na TI6, u rukama je imao Faceless Voida i apsolutno anulirao bolju ranu igru OG i višak golda – svaki put kada je TNC bio u problemu, savršen Chronosphere je zaustavio OG. Ako će neko imati u rukama heroja koji može da odluči o ishodu partije na TI7 – to je upravo Sam_H.

TNC.Tims
Duh zemlje. Ne, Tims je samo 20 godina star momak koji igra Earthspirita na nezamislivo dobrom nivou. Upoređivan je direktno sa Jeraxom po sposobnosti da sa ovim herojem apsolutno upropasti protivnički tim, ali igra širok spektar roaming heroja. Verovatno će biti meta većine banova na TI7 uperenih protiv TNC, zato što ćemo svaki put videti prva dva bana protiv njih u redosledu “Earthspirit; IO”. Ako protivnici puste Timsa do ova dva heroja, rizikuju kucanje “GG” ubrzo posle toga. Sledeći omiljeni izbori su mu Sand King i Nightstalker tako da je pravi košmar za pikovati protiv njega, jer igra još barem 5-6 opasnih heroja, a imamo neki osećaj da bi mogao da zaigra Earthshakera na TI7.

Nije bio originalni član TI6 postave TNC, jer je igrao za Execration, kojem je za dlaku kroz Wild Card izmakla kvalifikacija na turnir.

TNC.1437(Rose)
Hehe, o Theebanu Siva možemo nabrajati nadugo i naširoko. Jedan je od veterana scene koji je oduvek tu, i oduvek je poštovan, aaaali pravog Dota 2 uspeha – nema. Uvek je na dohvat pobeda ali izmaknu. Kroz karijeru je prošao kroz neverovatan broj timova, što da bi ih trenirao, što da bi ih stabilizovao. Ako jedan Theeban Siva može jednom Puppey da govori korisne i pametne stvari duže od dve godine kroz više od jednog tima, šta onda zaista ima da kaže? Iz Team NP je kickovan jer je Eternal Envy okrivio support liniju tima za neuspehe. U pravom trenutku rekli bismo, pošto Rose sada ima četiri mlada momka gladna pobeda i voljna da slušaju vođu za saigrače, a ne svojeglavog čudaka kakav je Envy.

1437 je strašno pametan igrač, kojem na samoj mapi nedostaju dovoljno dobre ruke, ili dovoljno brz um da izvede sve što je zamislio. Strašno podseća na DeMoNa u svakom aspektu karijere, osim što bismo rekli da je DeMoN mehanički bolji igrač. U svakom slučaju, TNC sada ima pravog kapitena za predstojeći turnir. Od Rose očekujemo da će igrati neke strahovito siromašne #5+ heroje i da će ostaviti i srce i dušu da bi ova mlada talentovana postava pokazala svoj pun potencijal.

Šta možemo da očekujemo od TNC Pro Team na TI7?

Da će da ostave srce na mapi Dote. Svi momci u ekipi su strahovito motivisani, čak i veteran 1437. On po prvi put ima ekipu koja će ga slušati apsolutno i bespogovorno. Ovo mu je šansa za slavu i istoriju. Svi filipinski igrači tima imaju strašno tužnu životnu priču i Dotu vole više od svega – oči nacije su uprte u njih. Da li će svi ovi faktori biti dovoljni za ovu ekipu da uđe u vrh među zastrašujućom konkurencijom koja ih čeka na TI7? Ne znamo – ali verujemo u još jednu “Pepeljuga” priču u slučaju ovog tima.

TNC Pro Team ide u top 16 apsolutno – u Top 8 najverovatnije ali dalje od toga ne. U Kijevu smo videli da su ispali odmah i pored sjajne grupne faze, pa je teško sa ubeđenjem reći nešto specifičnije.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: