Esports B92.net

Nemački BIG pobednik evropskog Minora!

Završetkom poslednjeg Minora – evropskog, dobili smo finalna tri tima koji će popuniti preostala mesta za predstojeće kvalifikacije jedanaestog CS:GO Majora!

Stefan Ilić klan rur
Podeli

Iz grupe A, do polufinala stigli su BIG i Envyus, dok su Penta i Dignitas bili najbolji u grupi B. Ipak, Francuzi gube u polufinalu od Pente i tako padaju u lower bracket, gde ih čeka BIG koji je prethodno izgubio od Dignitasa u drugom polufinalu. Samim tim sastali su se Dignitas i Penta, kao pobednici polufinala, gde je odlučeno da će u veliko finale ići Penta. U odlučujućem meču lower bracketa, BIG se pokazao boljim protiv danskog Dignitasa. Tako je BIG potvrđen kao drugi finalista.

Tok meča

U finalu evropskog Minora sastali su se nemački timovi BIG i Penta Sports. Iako se vodi kao tim iz Nemačke, za Pentu igra samo jedan Nemac! Ostali igrači su iz Finske, Estonije i Poljske.

Nikola ‘Legija’ Ninić, srpski igrač pobedničkog tima – Berlin International Gaminga, ubedljivo je uzeo ovo finale sa svojim timom, a protivničkoj ekipi u velikom finalu ukupno su dali samo 9 rundi. Na prvoj mapi, Trainu, veliku prednost u prvom poluvremenu ostvario je BIG. Sa prednošću od čak 12-3 ušli su u drugo poluvreme, gde su bez ikakvih poteškoća uzeli još četiri runde i zatvorili prvu mapu 16-3.

Na drugoj mapi se ponovo videlo da BIG ne posustaje, ali ovog puta half je završen sa malo manjom razlikom. Pošto je Overpass bio pik Nikoline ekipe, očekivano su zatvorili i drugi half 16-6 i tako uzeli pehar PGL Minora u Evropi. Pored mesta na glavnim kvalifikacijama oni su zaradili i 30 000 dolara za osvojeno prvo mesto. Drugoplasirana Penta osvaja duplo manju sumu – 15 000. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je 22-godišnji Johanes ‘tabseN’ Vodarz, koji je na obema mapama bio prvi.

Glavne kvalifikacije kreću od 29. juna i traju do 2. jula. 16 timova, od kojih su 8 imali sigurno mesto, a ostalih 8 došli preko Minora, boriće se za 8 mesta na velikom Majoru u Krakovu, gde će se pridružiti legendama koje ih strpljivo čekaju! Nagradni fond turnira iznosi čak milion dolara. Ukoliko ste propustili tok mnogobrojnih kvalifikacija i Minora, kompleksnu mapu puteva do Majora možete videti OVDE.

Izvor: Klan RUR

Prati B92 na Viberu

CS:GO

CS:GO – OpTic Gaming, usponi i padovi

Većina gejmera čula je za poznati američki klan OpTic Gaming. Prošle godine u januaru, OpTic je dobio i svoj CS:GO sastav. U timu su se našla zvučna imena severno-američke scene: ShahZam, daps, RUSH, NAF, stanislaw. Svi koji su ponekad bacili pogled na američke CS:GO strimere verovatno su videli i čuli za većinu ovih igrača; neki su ranije bili u pro timovima, a neki su bili majstori semi-pro online liga (uglavnom ESEA igrači).

CS:GO ponedeljak 23.10. 15:02 Komentara: 1

Strategijske osnove: Teror mid kontrola na Cache

First person shooter igre poput Counter-Strike: Global Offensive u određenoj meri zavise od skila, međutim, igrači često zapostavljaju veoma važan aspekt igre – strategiju. Zapravo, taktička igra će vam omogućiti da lako pobeđujete igrače sličnog skila, a bez problema ćete moći da se nosite i sa boljima od vas.

CS:GO subota 21.10. 14:39 Komentara: 2

CS:GO – Prijavite se za HyperX Cup u Beogradu!

HyperX, igrački ogranak kompanije Kingston, s ponosom predstavlja HyperX Cup, takmičenje u igri Counter-Strike: Global Offensive čije će se finale održati u prostorijama centra Galaktika u TC Delta City, 11. novembra sa početkom u 12h.

Prijave za HyperX Cup počinju u petak 20. oktobra, a trajaće do 1. novembra u 14 časova. Takmičari mogu da prijave svoje petočlane timove slanjem prijave na e-mail adresu hyperxcup@hyperx.eu. Prijava mora da sadrži ime tima, kontakt telefon, imena svih članova tima, kao i nadimke koje koriste u igri.

CS:GO petak 20.10. 23:59 Komentara: 1
strana 1 od 37 idi na stranu