Esports B92.net

Nemački BIG pobednik evropskog Minora!

Završetkom poslednjeg Minora – evropskog, dobili smo finalna tri tima koji će popuniti preostala mesta za predstojeće kvalifikacije jedanaestog CS:GO Majora!

Stefan Ilić klan rur Izvor:
Podeli

Iz grupe A, do polufinala stigli su BIG i Envyus, dok su Penta i Dignitas bili najbolji u grupi B. Ipak, Francuzi gube u polufinalu od Pente i tako padaju u lower bracket, gde ih čeka BIG koji je prethodno izgubio od Dignitasa u drugom polufinalu. Samim tim sastali su se Dignitas i Penta, kao pobednici polufinala, gde je odlučeno da će u veliko finale ići Penta. U odlučujućem meču lower bracketa, BIG se pokazao boljim protiv danskog Dignitasa. Tako je BIG potvrđen kao drugi finalista.

Tok meča

U finalu evropskog Minora sastali su se nemački timovi BIG i Penta Sports. Iako se vodi kao tim iz Nemačke, za Pentu igra samo jedan Nemac! Ostali igrači su iz Finske, Estonije i Poljske.

Nikola ‘Legija’ Ninić, srpski igrač pobedničkog tima – Berlin International Gaminga, ubedljivo je uzeo ovo finale sa svojim timom, a protivničkoj ekipi u velikom finalu ukupno su dali samo 9 rundi. Na prvoj mapi, Trainu, veliku prednost u prvom poluvremenu ostvario je BIG. Sa prednošću od čak 12-3 ušli su u drugo poluvreme, gde su bez ikakvih poteškoća uzeli još četiri runde i zatvorili prvu mapu 16-3.

Na drugoj mapi se ponovo videlo da BIG ne posustaje, ali ovog puta half je završen sa malo manjom razlikom. Pošto je Overpass bio pik Nikoline ekipe, očekivano su zatvorili i drugi half 16-6 i tako uzeli pehar PGL Minora u Evropi. Pored mesta na glavnim kvalifikacijama oni su zaradili i 30 000 dolara za osvojeno prvo mesto. Drugoplasirana Penta osvaja duplo manju sumu – 15 000. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je 22-godišnji Johanes ‘tabseN’ Vodarz, koji je na obema mapama bio prvi.

Glavne kvalifikacije kreću od 29. juna i traju do 2. jula. 16 timova, od kojih su 8 imali sigurno mesto, a ostalih 8 došli preko Minora, boriće se za 8 mesta na velikom Majoru u Krakovu, gde će se pridružiti legendama koje ih strpljivo čekaju! Nagradni fond turnira iznosi čak milion dolara. Ukoliko ste propustili tok mnogobrojnih kvalifikacija i Minora, kompleksnu mapu puteva do Majora možete videti OVDE.

Izvor: Klan RUR

Prati B92 na Viberu

CS:GO

Swag se privremeno vraća u Cloud9!

Dvadesetogodišnjak Brekston ”swag” Pirs će igrati za Cloud9 na zatvorenim američkim kvalifikacijama za ESL One New York. Biće direktna zamena za Timoti ”autimatic” Taa, za koga je saigrač Stewie2k rekao da neće moći da prisustvuje kvalifikacijama.

CS:GO sreda 16.08. 01:56 Komentara: 0

Mišićna memorija – kako da napredujete u CS:GO

Counter-Strike je veoma kompleksna igra, zato nam je i toliko zabavna. Uvek postoje aspekti igre u kojima možete da napredujete, ali se igračima često desi da dostignu određeni nivo i počnu da stagniraju, a mi ćemo se u tekstu pozabaviti ovim problemom.

CS:GO ponedeljak 14.08. 23:32 Komentara: 7
strana 1 od 30 idi na stranu