PROGRAM UNMIK-A ZA POVRATAK SRBA NEDOVOLJNO AMBICIOZAN

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2001.

15:35

Default images
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Marko Jaksic je ocenio u sredu da je program UNMIK-a za povratak raseljenih Srba u 2001. godini "nedovoljno ambiciozan i neozbiljan i da ne moze zadovoljiti potrebe Srba na Kosmetu". "Neozbiljno je sto je UNHCR, kao kvalifikovana organizacija, predvideo povratak samo hiljadu Srba za godinu dana, a nije predvideo istovremeno i povratak Srba u gradove, sto je ocigledno tabu tema za sve iz medjunarodne zajednice", izjavio je Jaksic novinarima u Kosovskoj Mitrovici. On je dodao da plan predvidja povratak Srba na podrucja Kosmeta, gde oni vec zive, ali ne i na podrucja gde su cinili vecinu, a silom su proterani, prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: