Niste znali o Ikei a imaju ih više od robnih kuća

Ikea Grupa je u poslovnoj 2017. godini, od septembra 2016. godine do 31. avgusta ove godine, ostvarila ukupni prihod od 34,1 milijarde evra.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

09:40

Niste znali o Ikei a imaju ih više od robnih kuća
Foto: Gettyimages

To je za 3,8 odsto više u odnosu na prihod od 32,9 milijardi evra iz prethodne poslovne godine.

Tokom poslovne 2017. godine, 149.000 zaposlenih ugostilo je 817 miliona posetilaca u robnim kućama te grupe, a ostvareno je i više od 2,1 milijarde poseta na internet stranici Ikea.com, navodi se u saopštenju Ikea grupe, koja je vlasnik i upravlja sa 355 Ikea robnih kuća u 29 zemalja.

"Iskoristićemo stabilnu finansijsku situaciju i usmeriti se na još bolje i potpunije ispunjavanje potreba naših potrošača”, istakao je Jesper Brodin, koji je 1. septembra postao predsednik i izvršni direktor Ikea grupe.

Kako se navodi u saopštenju, Ikea nastavlja da ulaže i u očuvanje životne sredine, a nedavna ulaganja u Francuskoj, Kanadi i Litvaniji, povećala su broj postavljenih vetrenjača na 415, što znači da grupa trenutno poseduje više vetrenjača nego robnih kuća.

Time se približava svom cilju, da do 2020. postane energetski nezavisna kompanija, i to proizvodnjom onolike količine energije iz obnovljivih izvora koliko je troši za svoje poslovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: