Nemačko "stop": Obustavljamo letove

Nemački avio-prevoznik "Lufthanza" najavljuje da će od 18. juna obustaviti letove ka Venecueli zbog ekonomskih teškoća u ovoj zemlji.

Svet

Izvor: Nezavisne novine

Nedelja, 29.05.2016.

12:05

Nemačko
Foto: Thinkstock

"Lufthanza" je saopštila i da je zbog kontrole valuta u Venecueli za ovu avio-kompaniju postalo nemoguće da svoje prihode pretvori u dolare i novac potom pošalje u inostranstvo.

U saopštenju "Lufthanze" navodi se da će "kompanija biti primorana da obustavi svoje usluge između Karakasa i Frankfurta počevši od 18. juna", prenosi Bi Bi Si.

U saopštenju piše i da je potražnja za međunarodnim letovima ka Venecueli opala tokom 2015. godine, kao i u prvom kvartalu 2016. godine.

"Lufthanza" se nada da će u bliskoj budućnosti obnoviti letove sa Venecuelom.

Privreda Venecuele je žestoko pogođena naglim padom cene nafte, što je glavni izvor prihoda ove zemlje. Venecuela se suočava sa visokom inflacijom i ozbiljnom nestašicom osnovne robe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: