"Mistrali" će spasavati migrante?

Poslanik Narodne skupštine Francuske Tjeri Mariani predložio je francuskoj Vladi da u slučaju raskida ugovora sa Rusijom "mistrale“ prodaju EU

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2015.

19:41

Default images
Foto: Beta/AP

On predlaže da se Mistrali iskoriste za spasavanje migranata u Sredozemnom moru, prenosi Figaro.

"To bi omogućilo da se sačuva maksimalan broj života i da se zahtevi za pružanje azila razmatraju na palubi broda. Ako se u jednoj od mediteranskih zemalja sutra dogodi kriza, imaćemo mogućnost da pošaljemo brodove (mistrale) za spasavanje evropskih građana“, naveo je francuski političar. On smatra da u tu svrhu na brodovima mogu biti razmešene bolnice.

"Šta je 1 milijarda evra za Evropu, koja se žali na nedostatak snaga i brodova“, zadaje pitanje Mariani.

Prema njegovim rečima, "odluka o uvođenju embarga na Rusiju doneta je u znak solidarnosti sa severnim zemljama Evrope“. Mariani smatra da je došlo vreme da one Francuskoj vrate istom merom.

Francuska je ranije predala ruskoj strani svoj predlog o raskidu ugovora. Predlog predviđa vraćanje Moskvi 785 miliona evra, ali tek nakon što ruska Vlada dâ pismeno odobrenje za prodaju brodova trećoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: