Svet

Petak, 14.12.2012.

14:07

Potpisan ugovor o gasovodu

Predsednik vlade Srbije Ivica Dačić potpisao je u Briselu sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovom 120 miliona evra vredan sporazum o izgradnji gasovoda.

Izvor: Tanjug

Default images

Novac za izgradnju gasovoda ukupne dužine od 180 kilometara i godišnjeg kapaciteta od 1,8 miljardi kubika obezbediće se iz fondova EU.

Cilj ovog projekta je da se izbegne ponavljanje krize iz 2009. godine, kada su veliki delovi jugoistočne Evrope, uljučujući Bugasku i Srbiju, bili pogodjeni prekidom isporuke gasa.
Evropski sekretar za energetiku Ginter Etinger prisustvovao je potpisivanju sporazuma.

Interkonekcija - povezivanje gasnih instalacija Srbije i Bugarske, treba da ide od Niša, preko Dimitrovgrada, ka Sofiji. Prema ranijoj najavi premijera Srbije Ivice Dačića, radovi bi trebalo da počnu iduće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: