Luksuz znači putovanja, kola, nakit

Globalno tržište luksuzne robe dostiže rekordan iznos od oko 960 milijardi evra, pokazuju podaci proizvođača skupih premijum vozila.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2012.

12:48

Default images

Najveći deo tog kolača otpada na uplate za putovanja i hotele, kupovinu automobila, kao i satova i nakita.

Na putovanja i za luksuzne hotele godišnje se u svetu izdvoji do 270 milijardi dolara, a za skupe satove i nakit još 100 milijardi dolara, dok industrija luksuznih kola "odnosi" više od 250 milijardi evra prosečno svake godine, preneo je danas internet portal "Inautonjuz."

Jan Robertson, šef odseka prodaje i marketinga kompanije BMW izjavio je da je donekle iznenađujuće da automobili imaju takav udeo na svetskom tržištu luksuzne robe. On je dodao da nemački BMW toj trci daje značajan doprinos. BMW je sasvim siguran u njegovu lidersku poziciju kao najbolje prodavani proizvodjač premijum automobila na svetu.

Kompanija planira da dostigne prodaju od preko dva miliona vozila u 2016 godini, umesto 2020 godine, kako je to bilo ranije planirano.

"Folksvagenova" filijala "Audi" takođe je početkom ovog meseca podigla planirani cilj prodaje, naglašavajući da namerava da dostigne isporku 1,5 miliona vozila pre 2015 godine.

Dva auto-giganta BMW i "Audi" najveću prodaju luksuznih kola obezbeđuju na tržištima u usponu, kao što su Kina, Indija i Rusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: