Srbija

Petak, 25.01.2019.

11:56

Premijerka o otkazu aviona za Er Srbiju: "Treba videti širi sliku"

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da nacionalna avio-kompanija Er Srbija dobro posluje i da se odlično bori sa jakom konkurencijom.

Izvor: Beta

Premijerka o otkazu aviona za Er Srbiju:
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Kompanijski planovi se prave i menjaju u skladu sa uslovima. Poslovanje Er Srbije je normalno i ona radi u vrlo konkurentnim uslovima", kazala je Brnabićeva novinarima odgovarajući na pitanje šta će za tu kompaniju značiti to što je Etihad, strateški partner Er Srbije, otkazao ranije ugovorenu nabavku aviona "erbas" za potrebe kompanije u Srbiji.

Ona je podsetila da će od 1. juna Er Srbija uvesti devet novih linija što će, kako je ocenila, ojačati poziciju Beograda kao regionalnog centra za avio-saobraćaj.

Na pitanje šta je Vlada Srbije dobila strateškim partnerstvom sa Etihadom, odnosno Er Srbijom, ona je kazala da treba videti širu sliku i da je to partnerstvo najpre očuvalo radna mesta u bivšem Jatu, poziciiniralo Beograd kao regionalni hab za avio saobraćaj, a prvi put u 55 godina istorije beogradski aerodrom je imao više od pet miliona putnika.

"To sve ne bi bilo moguće da nemamo nacionalnu avio-kompaniju kao što je Er Srbija", kazala je Brnabićeva.

Dodala je da je to što su uspostavljene brojne avio-linije iz Beograda, pa i ona direktna za Njujork, donelo dosta novca budžetu Srbije a time i bolje puteve, škole, bolnice.

"To direktno znači novac u budžet građana Srbije, odnosno bolje puteve, bolje škole, bolje bolnice, sigurnije penzije, bolju platu za javnu upravu. Ako ništa drugo, evo to smo dobili partnerstvom sa Etihadom", rekla je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: