Za 404 nova radna mesta 200 miliona RSD

Predstavnicima 17 malih i srednjih preduzeća dodeljeni su ugovori za subvencije za otvaranje 404 nova radna mesta vredni 200 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 11.11.2018.

10:46

Za 404 nova radna mesta 200 miliona RSD
Foto: Thinkstock

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da je to samo deo onoga što u vladi čine za brži ekonomski razvoj Vojvodine i cele Srbije.

"Konkursi ne podrazumevaju samo otvaranje novih radnih mesta, već je tu i modernizacija proizvodnje, uvođenje nove opreme i tehnologija, kao i ravnomeran regionalni razvoj, jer smo prepoznali preduzeća koja ulažu u nerazvijene opštine i ona su dobila najviše sredstava. Tako da je korist višestruka", rekao je Milićević.

Od formiranja pre godinu i po dana, preko Razvojne agencije Vojvodine je kroz dosadašnje konkurse sa 650 miliona dinara omogućeno otvaranje 1490 novih radnih mesta.

"Jedan od tri najsrećnija dana u godini za RAV je kada potpisujemo ugovore i praktično vraćamo deo sredstava koja privreda izdvaja za državu. Na taj način pokušavamo da pomognemo pre svega našim, domaćim preduzećima koja se bore u uslovima otvorenog tržista i surove konkurencije.", rekao je direktor Razvojne agencije Nikola Zzeželj.

Milićević je najavio da će u 2019. biti i drugih vrsta pomoći Pokrajinske vlade kroz subvencije za MSP i to pre svega za uvođenje novih i sofisticiranih tehnologija i za podsticanje izvoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: