Politika 10

29.04.2024.

12:30

Vučić se sastao sa Patricijom Lips: Otvoreno o svemu što opterećuje odlične odnose Srbije i Nemačke FOTO

Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenicom šefa poslaničkog kluba CDU/CSU u Bundestagu, Patricijom Lips, koja je zadužena za evropsku politiku i pitanja ljudskih prava.

Izvor: B92.net

Vučić se sastao sa Patricijom Lips: Otvoreno o svemu što opterećuje odlične odnose Srbije i Nemačke FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

Tom prilikom on je na svom Instagram nalogu objavio:

"Sa Patricijom Lips otvoreno o svim pitanjima koja trenutno opterećuju inače odlične odnose Srbije i Nemačke, kao i o jačanju saradnje u brojnim oblastima.

Pojasnio sam pozicije Srbije o zajedničkim temama od interesa i istakao privrženost naše zemlje EU integracijama, kao i daljem snaženju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa Nemačkom, o čemu sam imao odlične razgovore sa Fridrihom Mercom, predsednikom CSU u Minhenu, kao i sa premijerom Bavarske Markusom Zederom prilikom njegove nedavne posete našoj zemlji.

Svakako, među temama su bile i reforme u svim oblastima od značaja za evropski put Srbije, a posebno u domenima vladavine prava i unapređenja demokratskih procesa, kojima je Srbija iskreno posvećena."


 

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

22 h

Podeli: