Čarteri rekordno sa "Tesle", jedna destinacija duplirana

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" očekuje da će do kraja letnje sezone na čarter letovima biti 20 odsto više putnika nego lane, što će biti rekordna sezona.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

09:40

Čarteri rekordno sa
Foto: Thinkstock

Čarter letovi će se obavljati ka 29 destinacija, od kojih su najpopularnija letovališta u Grčkoj, Italiji, Turskoj, Španiji, Egiptu i Tunisu.

Pošto je Grčka i ove godine najatraktivnija za letovanje turista iz Srbije, iz beogradskog areodroma najavili su da će tri avio-kompanije leteti ka 14 aredroma, od toga najviše ka ostrvima Krit, Rodos i Krf.

Za turiste koji letuju u Turskoj najviše letova planirano je ka Antaliji i Bodrumu, a od ove godine biće obnovljeni i letovi za Dalaman. Novina je što će neki avioni avio-kompanije Er Srbija koji obavljaju letove za Antaliju biti korišćeni i za obavljanje povratnog leta Antalija – Banja Luka.

Oni koji su planirali letovanje u Italiji mogu korisiti čarter letove ka pet aerodroma, a od ove godine avioni iz Beograda lete i do grada Algero na Sardiniji.

Pored dva redovna nedeljna leta za grad Tunis, avio-kompanija Tunisair ove godine ponovo će obavljati čarter letove za Monastir.

Pošto je interesovanje za letovanje u Egiptu ove godine znatno veće nego prethodnih, čarter letove za Hurgadu će obavljati tri avio-kompanije sa dupliranim kapacitetima u odnosu na prethodno leto.

U Španiji čarter letovi će se obavljati ka aerodromima u Đironi, Palma de Majorci i Barseloni.

Uprava beogradskog arodroma očekuje da će nakon dolaska velikog broja košarkaških navijača u Beograd, ovog leta i veliki broj fudbalskih navijača koristiti čarter letove kako bi bodrili reprezentaciju Srbije na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.

Interesovanje iranskih turista za posetu Srbiji je u porastu nakon ukidanja viza, pa će tokom letnje sezone najverovatnije čak tri avio-kompanije dovoditi iranske turiste u Srbiju, navodi se u saopštenju beogradskog aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: