Francuzi: Svesni smo značaja Srbije, stiže sve više firmi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s delegacijom Odbora za evropske poslove francuskog Senata, koju je upoznao sa ekonomskim reformama u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

12:36

Francuzi: Svesni smo značaja Srbije, stiže sve više firmi
Foto: Thinkstock

Vučić je takođe izrazio želju da se u Srbiji ojača pravna država i da je Srbija spremna da prihvati preporuke Venecijanske komisije da bi se unapredila vladavina prava, saopšteno je iz predsedništva.

"Srbija je izuzetno posvećena reformama države kako bi u budućnosti postala ravnopravan partner, a punopravno članstvo u Evropskoj uniji jeste cilj Srbije", rekao je Vučić.

Predsedavajući senatskog odbora Žan Bize rekao je da je Francuska "svesna značajne uloge Srbije na Balkanu" i dodao da Pariz "razume težinu položaja Srbije.

Bize je pozdravio sve veće interesovanje francuskih kompanija za ulaganje u Srbiju.

Delegacija francuskog Senata će po povratku u Pariz sastaviti izveštaj, koji će uputiti predsedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru i predsedniku Evropskog parlamenta Antoniju Tajaniju, u kojem će izneti svoja zapažanja o napretku Srbije na evropskom putu.

Na sastanku se još razgovaralo o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: