Konačan sud ministarstva - Uber i Car:Go samo pod ovim uslovom

Uber i CarGo mogu da rade u Srbiji, ali u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.05.2018.

15:25

Konačan sud ministarstva - Uber i Car:Go samo pod ovim uslovom
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Cilj Ministarstva je uređenje uslova za obavljanje taksi delatnosti koje će svima omogućiti da rade, ali pod jasnim i jednakim uslovima koje propisuje Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, navodi se u saopštenju.

"Kao što je nedopustivo da bilo ko iz ličnih ekonomskih, pa i političkih interesa blokira dvomilionski grad, tako je važno i zbog taksi preduzetnika i svih građana koji koriste njihove usluge, da svi koji se bave taksi delatnošću, uključujući i firme kao što su KarGo i Uber, budu registrovani i rade na osnovu krovnog zakona koji reguliše ovu delatnost, a to je Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju", saopštilo je resorsno ministarstvo.

U Ministarstvu insistiraju na tome da se delatnost javnog prevoza obavlja u skladu s važećim propisima koji regulišu prevoz putnika i koji su već usklađeni sa propisima EU zbog čega je, navode, formirana i radna grupa koja priprema izmene i dopune Zakona o drumskom prevozu putnika, a koje bi trebalo da omoguće da se jasnije definišu uslovi obavljanja postojećih vidova prevoza putnika, na način kako je to uređeno sličnim zakonima i Evropskoj uniji

Ministarstvo ističe da ostaje otvoreno za razgovor sa svim stranama zainteresovanim da se taksi delatnost uredi po evropskim standardima i u interesu građana Srbije, polazeći od stava da su jasna pravila za sve i tržišna konkurencija jedini način da građani dobiju siguran i kvalitetan prevoz po najpovoljnijoj ceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: