"Odgovorno tvrdim, neispravnog mesa nema u Srbiji"

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da u Srbiji nema spornog belgijskog mesa i da građani mogu biti mirni.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

09:17

Foto: Thinkstock

“Na prostoru Srbije nema neispravnog mesa, mi na moje zadovoljstvo proizvodimo dovoljno svinjskog mesa odličnog kvaliteta, mogu građani da budu mirni”, izjavio je Nedimović za Prvu TV.

On je objasnio da naše veterinarske kontrole na granici rade u punom kapacitetu i kontroliše svu robu i odgovorno tvrdim da toga nema u Srbiji.

“U svakom trnutku znamo kuda ide pošiljka, postoji sistem ranog upozorenja u Evropi u koji smo uključeni i nema bojazni”, naveo je Nedimović.

Kompanija „Euro Ida” iz Orahovca uvozila je u više navrata meso sa isteklim rokom trajanja iz Belgije. Kako prenose prištinski mediji, ova firma je najpre 2016. godine meso nabavila iz klanice proizvođača „Veviba”, koji se našao u centru skandala u Evropskoj uniji, pošto je otkriveno da je meso staro 12 godina završilo na tržištu Velike Britanije, Holandije, Luksemburga i Belgije, a deo i na Kosovu.

Prema najnovijim informacijama, sumnjivim poslovima sa izvozom mesa bavio se još jedan belgijski proizvođač – „Vanlomel”, koji je u avgustu prošle godine ovoj kosovskoj firmi prodao 20 tona telećeg mesa, od kojeg je 1,5 tona bilo sa isteklim rokom trajanja.

Ova isporuka je navodno zaustavljena pri ulasku u Kosovo i uništena. Zanimljivo je da je „Euro Ida” povezana sa obe belgijske firme koje su isporučivale meso sumnjivog kvaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: