"Pitali su šta će vam to, samo je trošak"

Direktor kompanije Hemofarm izjavio je da se o održivom razvoju još malo govori u Srbiji a jako je važna tema.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

12:15

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Predstavljajući izveštaj o održivom razvoju Hemofarma, Zeliger je kazao da je ovo peta godina u kojoj kompanija izveštava o održivom razvoju i naveo da je jako ponosan što je to postalo deo filosofije kompanije.

U početku je, kako je naveo, bilo komentara: Zašto to radite, samo je trošak. I to nije ništa čudno ne samo u Srbiji.

"Bili smo prvi u Stada grupi koji su ovo počeli da rade, a kupili su nas investitori koji su se zainteresovali i prepoznali značaj baš održivog razvoja", naveo je Zeliger.

Prema njegovim rečima, filosofija svake kompanije ne može biti samo da proizvede i zaradi više već mora da vodi računa i o zaštiti životne sredine i svih resursa kojima raspolaže, a najvažniji su svakako zaposleni.

"U tom smislu, u Hemofarmu već ima više zaposlenih žena nego muškaraca, a čak je 60 odsto žena u top menadžmentu", naveo je prvi covek Hemofarma.

Izveštaj o održivom razvoju štampan je na recikliranom papiri, a korice su izrađene od algi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: