Sastanak tačno u podne, radnici Goše za stolom

Uprava i zaposleni u Fabrici šinskih vozila "Goša" nastaviće danas pregovore pred miriteljem Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 22.07.2017.

08:58

Sastanak tačno u podne, radnici Goše za stolom
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Jedan od miriteljevih zahteva biće da četvorica radnika fabrike u Smederevskoj Palanci prekinu štrajk glađu.

Miritelj u ovom sporu profesor Živko Kulić zakazao raspravu za subotu u podne, a na kojoj su svoje pisustvo potvrdili predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić i generalni direktor "Goše" Milutin Šćepanović, rečeno je Tanjugu u toj Agenciji.

Cilj ovog sastanka biće da se usaglasi tekst Preporuke o načinu rešavanja ovog kolektivnog radnog spora, a koji će biti osnova za zaključenje Sporazuma o rešenju spora.

Jedan od zahteva miritelja, biće da se prekine štrajk glađu u kome se nalaze četiri člana štrajkačkog odbora.

Radnici "Goše" su već skoro četiri meseca u štrajku zbog neisplaćenih zarada, a traže i uplatu poreza i doprinosa, i povezivanje staža, dok su nekoliko dana četiri radnika su započela štrajk glađu.

Predstavnici poslodavca i štrajkački odbor obratili su se nedavno Agenciji zajedno, podnošenjem zajedničkog Predloga za pokretanje postupka mirnog rešavanja radnog spora.

Prvi sastanak pred miriteljem je održan u sredu.

Prethodno je u petak održan sastanak štrajkačkog odbora sa ministarstvom privrede na kojem je došlo do pomaka i obe strane očekuju razrešenje problema.

U "Goši" ima 260 štrajkača, od ukupno oko 350 radnika.

"Gošu" je privatizovala 2007. godine slovačka firma ŽOS Trnava, a sadašnji vlasnik je Lisnart holdings limitid sa Kipra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: