"Lasta" nestaje zbog BG na vodi, ali gde?

Prigradske linije uskoro se sele sa stanice "Laste" na perone BAS. Odluku čekaju Mladenovčani, Lazarevčani, žitelji Sopota...

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

10:40

Foto: Thinkstock

Radovi na uklanjanju autobuske stanice "Lasta" uveliko su u toku. Uklonjeni su prateći objekti saobraćajne operative, demontirana stanična ograda.

Putnike sada najviše brine gde će ubuduće čekati autobuse, pišu Večernje novosti.

Sa širenjem "Beograda na vodi" delovi stanične zgrade nestaju, a uskoro će biti doneta odluka o premeštanju polazaka, koji će se prema najavama održavati sa BAS-ove stanice.

Iz "Laste" navode da će se radovi sprovoditi sukcesivno, i da će se odavde polako izmeštati zaposleni, inventar, oprema... A kada budu obezbeđene lokacije sa kojih će se obavljati prigradski prevoz, autobusi "Laste", "Lastre" i "Strele" kretaće sa drugih perona.

„Još ne znamo kako će sve da funkcioniše i koji polasci će odakle kretati. Sekretarijat za saobraćaj bi trebalo da donese tu odluku, a mi samo da se uskladimo i organizujemo da to premeštanje za putnike i zaposlene protekne što bezbolnije. Verujemo da će međunarodne autobuske linije kretati sa BAS stanice. Ipak, prigradski saobraćaj ostaje nedefinisan. A to je veliki problem, pošto najveći broj putnika upravo koristi te linije“, ističu iz "Laste".

Gde će čekati autobuse za povratak kući najviše brine Mladenovčane, Sopoćane, Lazarevčane...

Kada je projekat "Beograd na vodi" počeo i kada se saznalo da će "Lastina" stanica biti porušena, postojalo je nekoliko opcija gde je moguće da se početni terminusi premeste. Govorilo se tada o mogućnosti da Autokomanda posluži kao početna stanica, Trošarina, ili čak stanica na uglu Vojislava Ilića i Ustaničke.

Gde će žitelji prigradskih opština čekati autobuse, znaće se sredinom leta, kada konačnu odluku donese Sekretarijat za saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: