"Nisam nadležna, ali ENHL bi trebalo sačuvati"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je da je potrebno sačuvati kompaniju Energoprojekt.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.06.2017.

13:44

Foto: B92

Ta kompanija je, kako je navela, veoma važna za građevinski sektor Srbije i pozvala nadležne institucije da preispitaju navode o preuzimanje te kompanije.

Ona je novinarima rekla da nije nadležna za pitanje Energorpojekta, ali je naglasila da je ta kompanija važna za gradjevinarstvo i saobraćaj u Srbiji.

"Skoro nijedan veliki projekat u Srbiji ne postoji bez Energoprojekta i mislim da takve kompanije moraju da se sačuvaju", rekla je ona.

Prema njenim rečima, nadležne institucije moraju da kontrolišu tržište kapitala i dobro provere ceo proces, jer ne bi bilo dobro da ; se potkrade bilo kakva greška.

Skupština akcionara Energoprojekta će biti održana 16. juna. Na toj sednici jedna od tačaka dnevnog reda je promena uprave, koju je predložio jedan od akcionara kompanije, preduzeće Napred.

Prethodna sednica, koja je bila zakazana za 8. jun, nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Država je pojedinačno najveći akcionar sa udelom od 33,58 odsto. Preduzeće Napred ima 24,25 odsto, ali sadašnja uprava Energoprojekta sumnja da je preko povezanih lica vlasnik Napreda Dragoslav Bojović vlasnik oko 35 odsto akcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: