Delez primio 55 đaka u dualnu nastavu

Đacima Trgovačke škole u Beogradu kompanija Delez uručila je ugovore o praktičnoj nastavi u trgovinama Maksi supermarket.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

15:37

Delez primio 55 đaka u dualnu nastavu
Foto: Delez

Time je počeo dvoipogodišnji program dualnog obrazovanja za dva odeljenja od 55 učenika te škole.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je "saradnja između Trgovačke škole i Deleza na dobrobit budućih mladih trgovaca".

"Ovo je najveći broj potpisanih ugovora između škola i kompanija u procesu dualnog obrazovanja, dosadašnji prosek je oko 15 ugovora. Danas je mnogo lakše proizvesti nego prodati robu, čak 70 odsto odluka se donosi na samom mestu prodaje i zato je potrebna stučna radna snaga koja će obezbediti prodaju i lojalnost kupaca", rekao je Ljajić prilikom dodele ugovora u beogradskom Maksi supermarketu.

On je dodao da se sektor trgovine brže razvija nego drugi, u proseku godišnje raste oko osam odsto, u njemu radi 14 odsto od ukupno zaposlenih i doprinosi rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) skoro kao u EU, oko 10 odsto.

Predsedik Privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je da će posle obuke đaci biti spremniji da pokrenu i sopstveni posao, jer će naučiti sve o tom poslu u kompaniji koja je među 10 najvećih u svetu.

Savetnica u Ministarstvu prosvete Gabrijela Grujić istakla je da će deca prvi put učiti u realnom okruženju. "Učeći na radu, deca će imati i dodatni motiv jer će kompanija Delez platiti praksu", rekla je Grujić.

Prema rečima potpredsednice za ljudske resurse u Delezu Srbija Sanje Jevđenijević, ta kompanija poseduje jedan od najrazvijenijih sistema edukacije i obuke zaposlenih na tržištu Srbije i spremna je da domaćem obrazovnom sitemu stavi na raspolaganje veliko iskustvo i znanje stečeno na međunarodnim tržištima.

"Naši mentori će nesebično deliti znanje o modelu našeg poslovanja", rekla je Jevđenijvićeva i podsetila da Delez kao svetska kompanija zapošljava 375.000 ljudi.

Đaci koju budu na praksi u Delezu mesečno će dobijati po 5.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: