"Bio sam privrednik, znam šta je vetar u leđa"

Vlada Srbije nastavlja da podržava privrednike, izjavio je v.d. direktora Razvojne agencije Srbije Željko Sertić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.01.2017.

08:57

Foto: Tanjug

Sertić je na sastanku Slovenačkog poslovnog kluba dodao da Srbija može da se pohvali sa mnogo toga što je urađeno u prethodne dve godine, ali i sa planovima za 2017. godinu.

On je naveo da će država uraditi sve da smetnje, ukoliko ih ima, zajedno sa njima detektuje, uoči, analizira i napravi promene u zakonima koje su potrebne.

Kako je naveo, učiniće sve i da kroz svoje državne službe učini da prestupnici budu adekvatno kažnjeni za sve ono što rade, a što ugrožava poslovanje.

''To je jedini način da možemo da poslujemo, da širimo, otvaramo naše granice i da kroz to obezbeđujemo mnogo bolji život i standard za sve naše građane'', rekao je Sertić.

Navodeći da će biti prilika za razgovor i dijalog, on je rekao da je najsrećniji kada priča sa privrednicima jer se tu najbolje oseća. Podsećajući da je i sam bio privrednik, Sertić je rekao da može da razume probleme i potrebe svakoga ili barem većine.

''Bio sam u tome mnogo godina i znam šta je to kada vam država pomaže i čini da vam duva u jedra ili radi u kontra smeru i pokušava da bude nešto drugo'', rekao je Sertić dodajući da zemlje u kojima se politika najmanje meša u ekonomiju imaju najbolje rezultate.

On je podsetio i da je Razvojna agencija Srbije nova, ali jedna od izuzetno važnih institucija u zemlji.

Sertić je podsetio da su krajem prošle godine dobili ekspertsku analizu Svetske banke u kojoj su dobili predložene pravce razvoja, odnosno šta je to što Razvojna agencija na bazi najboljih svetskih praksi treba da radi i kod nas u državi i čime da se bavi.

''Imaćemo veoma brzo nove poslove i ono čime ćemo moći da se hvalimo'', rekao je Sertić.

On je naveo i da Srbija može da se pohvali sa mnogo toga što je urađeno u prethodne dve godine, ali i sa planovima za 2017. godinu.

Kako je naveo, država se opredelila za ekonomiju, privatni kapital, preduzetništvo, da dovede strane investitore i da im učini poslovanje u Srbiji najlakše koliko je to moguće.

U takvom ambijentu imate i priliv stranih investicija koji je veći nego ikada i to su za nas impresivni rezultati, rekao je Sertić dodajući da su pokrenute pozitivne promene koje su od aprila 2014. imale svoje utočiste u politici koja je ključna za donošenje ekonomije.

Sertić je sa članovima Slovenačkog poslovnog kluba o uslovima poslovanja u Srbiji, slovenačkim investicijama i planovima vlade za unapređenje privrednog ambijenta, a jedna od tema je bila i siva ekonomija.

Ambasador Slovenije u Srbiji Vladamir Gasparič poželeo je Sertiću puno uspeha u radu kako bi se Srbija i dalje razvila ekonomski kao što je započela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: