Mihajlović: Pomerile nas građevinske dozvole

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da je rang Srbije na duing biznis listi bolji od planiranog.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

14:38

Mihajlović: Pomerile nas građevinske dozvole
Foto: Tanjug

Kako je rekla, brže izdavanje građevinskih dozvola jedan je od glavnih razloga za taj napredak.

Mihajlović je novinarima u parlamentu kazala da je situacija mnogo bolja i unutar ranga, dodajući da će Svetska banka nove rezultate objaviti tokom popodneva.

"Još uvek nemam prava da govorim rangove, ali ono što mogu da kažem, to je da je rang mnogo bolji od onoga što smo planirali", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, planirano je pomeranje četiri do pet mesta na listi, ali situacija je bolja.

"A da ne govorimo unutar tog ranga, pomeranje koje se odnosi na izdavanje građevinskih dozvola, elektronsko plaćanje poreza… Mislim da ćemo biti zadovoljni, što ne znači da stajemo", istakla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je vlada pre dve godine formirala radnu grupu kako bi se poboljšalo mesto Srbije na duing biznis listi - rangiranje uslova poslovanja u 190 zemalja.

Mihajlović je objasnila da Svetska banka anketira sve one na koje se doneti zakoni odnose, kao što su investitori, advokati, privrednici, i da na osnovu toga donosi zaključke.

"Oni su dali svoje mišljenje o recimo izdavanju građevinskih dozvola, koje je sada elektronsko, zatim o elektronsko palćanju poreza…", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da se sada radi na reformi Katastra i ubrzanju svih postupaka te da se očekuje napredak i naredne godine na toj listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: