BG: Bilo je nula, sad ima 34 firme

Broj nezaposlenih u Beogradu smanjen je ispod 100.000, izjavio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

08:42

BG: Bilo je nula, sad ima 34 firme
Foto: Tanjug

Petronijević je rekao da je smanjenje broja nezaposlenih u Beogradu rezultat zajedničkog rada grada i republike, kao i direktne komunikacije sa korisnicima Nacionalne službe za zapošljavanje.

"Sve subvencije od sada idu jednim kanalom, bez obzira na to da li je reč o privatnom sektoru, republičkoj ili gradskoj instituciji, uz stalno poboljšanje usluga za sve naše korisnike", kaže Petronijević, koji je i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda.

Petronijević smatra da IT sektor predstavlja jednu od razvojnih šansi grada Beograda i Srbije.

Podsetio je da u Naučno tehnološkom parku na Zvezdari radi 450 mladih i talentovanih ljudi, raspoređenih u 34 kompanije.

"Pre samo godinu dana taj broj je bio na nuli i dok se kao nova gradska vlast nismo uključili u taj projekat, on nije funkcionisao više od 10 godina", poručio je Petronijević posetiocima sajma.

Kako je saopštila Služba za informisanje Gradske uprave, direktor beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Siniša Knežević podsetio je da je za prvih devet meseci ove godine preko te službe zaposleno 62.000 osoba, što je omogućilo da se broj nezaposlenih u Beogradu konačno spusti ispod 100.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: