Aunde zapošljava još 400 Jagodinaca

Kompanija "Aunde Italia Groupp", koja u Jagodini ima fabriku za priozvodnju automobilskih sedišta i zapošljava 250 radnika, počeće izgradnju još jedne fabrike.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 16.10.2016.

10:19

Aunde zapošljava još 400 Jagodinaca
(Foto: Thinkstock.com)

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma rekao je da će temeljni kamen postaviti premijer Aleksandar Vučić, te da bi to trebalo da se dogodi između 20. i 25. oktobra.

U novoj fabrici, koja će se graditi u Industrijskoj zoni, u ulici Italijanskoj, biće zaposleno novih 400 radnika, dodao je Marković.

"Aunde je ugovorila posao sa Mercedesom i napravili smo dogovor da prošire kapacitet, i naprave novu fabriku, objasnio je Marković i dodao da će temeljni kamen novoj fabrici položiti premijer Aleksandar Vučić.

Ministarstvo privrede za novu fabriku "Aunde" odobrilo je subvenciju od 3.461 evra posticaja po zaposlenom.

Marković je dodao da će u januaru u ovoj Industrijskoj zani, kraj Koridora 10 početi izgradnja Fabrike jedne nemačke kompanije, koja je sadašnji dobavljač reprodukcijskih materijala Fabrike "Confezione Andrea Serbia", prve italijanske fabrike u Jagodini koja je sa radom počela u proleće 2013. godine i zapošljava oko 500 radnika.

Marković je potsetio da je u Jagodinu došlo deset stranih investitora, da je šest već otvorilo fabrike, a da se četiri grade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: