"Panasonik bi nam došao kao kec na deset"

Član Uprave slovenačkog Gorenja Branko Apat izjavio je za B92 da u toj kompaniji ne bi imali ništa protiv preuzimanja japanskog Panasonika, naprotiv.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2016.

15:15

Foto: Tanjug

“Panasonik nema bojlere i belu tehniku u Evropi, dobri su u Aziji. Došli bi nam kao kec na deset. Mi za njih proizvedemo 15 miliona aparata, sa njima radimo uspešno”, izjavio je Apat na pitanje da li zainteresovanost Panasonika da preuzme Gorenje može da utiče na njihovo poslovanje u Srbiji.

Apat je podsetio da je Panasonik imao učešće u Gorenju najpre od devet odsto a sada ono iznosi 13 procenata.

“Proizvodnja sa njima ne može da ugrozi naše posovanje u Srbiji. Još nisu odlučili hoće li u Evropu ili ne. Ako hoće mi ćemo to što bolje iskorostiti”, naveo je Apat.

Sa Panasonikom sarađuju, kako je dodao, iz Velenja i Vranja.

“Naš su biznis partner, radimo lepo i samo tako može da se nastavi. Priznanje nam je što zele, oni su precizni i mi se nadamo povećanju saradnje”, naveo je Apat.

Govoreći o poslovanju u Srbiji, gde su prisutni 10 godina, Apat je naveo da Gorenje ima tri fabrike u Srbiji – Staroj Pazovi, Valjevu i Zaječaru, kao i 15 maloprodaja.

Konkretno, fabrika u Staroj Pazovi, zapošljava 500 radnika, ostvaruje prihod od 29 miliona evra. Proizvede pola miliona bojlera godišnje i od toga 90 odsto izvoze u 34 zemlje sveta, kazao je Apat.

On je napomenuo da se skoro trećina sirovina za proizvodnju uzima iz Srbije I da Gorenje ima veliki broj dobavljača u zemlji.

“U Srbiju nismo došli po subvencije, već da ostanemo”, istakao je Apat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: