Delta: Ako nam ne daju dozvole, idemo van Srbije

Kompanija Delta Holding u vlasništvu Miroslava Miškovića saopštila je da će ukoliko ne dobiju dozvole od Grada, biti prinuđeni da investicije usmere van Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.07.2016.

19:19

Delta: Ako nam ne daju dozvole, idemo van Srbije
Foto: Tanjug, arhiva

Delta Holding je na kolegijumu naveo da ima velike planove za izgradnju nekretnina u Srbiji, kao i da su pripremljeni projekti i obezbeđeno finansiranje za četiri investicije: poslovnu zgradu Delta holdinga, šoping mol Delta planet na Autokomandi, hotel Interkontinental i poslovnu zgradu na Novom Beogradu.

“Nažalost, ni posle dve i po godine razgovora sa gradskim vlastima i obećanja da će svi uslovi biti obezbeđeni, ni za jednu od ovih lokacija dozvolu za gradnju nismo dobili”, kažu u Delta Holdingu.

Navodi se da, s obzirom na to da priprema lokacija angažuje velika sredstva, ne postoji mogućnost, a ni volja da se unedogled čekaju potrebne dozvole.

“Ukoliko u najkraće vreme ne bude moguća realizacija ovih projekata, Delta će biti biti prinuđena da menja postojeće planove odnosno da svoje investicije usmeri van Srbije”, poručuju u Delta Holdingu.

Delta je najavila i nove investicije u regionu. Osim izgradnje hotela Interkontinental u Ljubljani, kompanija će početkom sledeće godine početi i izgradnju šoping-mola u Banjaluci. Kako kažu, biće to najveća investicija u Republici Srpskoj.

Kompanija navodi da će Banjaluka dobiti objekat od 60.000 metara kvadratnih, a da je investicija vredna 60 miliona evra. Planirano je otvaranje više od 2.500 novih radnih mesta.

Takođe se navodi i da se izgradnja hotela Interkontinental u Ljubljani, odvija po planu i da je tokom prvih šest meseci 2016. izgrađeno 45 odsto konstrukcije. Otvaranje je planirano u prvoj polovini 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: