Đinping naredio: Svi projekti sa Srbijom odmah

Ambasador Kine Li Mančang izjavio je da je od predsednika Si Đinpinga dobio zadatak da odmah počne realizaciju svih projekata koji su dogovoreni tokom posete.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2016.

10:55

Đinping naredio: Svi projekti sa Srbijom odmah
Foto: Tanjug

Ambasador je to preneo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, uz izraze duboke zahvalnosti kineskog predsednika i njegove supruge na sjajnom dočeku i veličanstvenom gostoprimstvu koje su doživeli tokom posete Srbiji, saopštila je predsednikova Pres služba.

Nikolić i Li Mančang saglasili su se da su projekti vezani za smederevsku železaru i izgradnju pruge Beograd - Budimpešta apsolutni prioritet.

Takođe, pošto se svega nekoliko dana nakon posete kineskog predsednika još nekoliko kineskih kompanija izjasnilo da su zainteresovane za investiranje u Srbiju, potrebno je posvetiti se izradi novih zajedničkih projekata koji bi omogućili dodatna ulaganja u srpsku privredu.

Predsednik Srbije i ambasador Kine razgovarali su i o mogućnostima ulaganja kineskih kompanija u srpsku namensku industriju i u poljoprivredno-prerađivačku industriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: