Čije interese štiti Bajatović u ugovoru s Rusima?

Zorana Mihajlović kaže da i dalje smatra da Dušan Bajatović ne vodi dobro Srbijagas i da je mogao bolje da štiti srpske interese u dogovoru s Rusima.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2016.

10:53

Default images
Foto: Tanjug

“Restrukturiranje Srbijagasa, na čemu sam insistirala, odavno je počelo, čemu se protivio direktor Dušan Bajatović. I dalje smatram da Bajatović ne vodi dobro kompaniju koja je od nacionalnog interesa za Srbiju, što pokazuju i rezultati”, kazala je potpredsednica Vlade Srbije.

“Smatram da je Bajatović u ugovorima sa ruskom stranom mogao još bolje da štiti interes Srbije”, navela je ona.

Mihajlovićeva je kazala da veruje i da “ćemo sledeće godine sa Rusijom obnoviti razgovore o izgradnji gasovoda Južni tok”.

“Svima je jasno da za Srbiju, Rusiju i Evropu ne postoji bolje rešenje, kao i da Srbija mora konačno da izgradi gasnu konekciju sa Bugarskom”, navela je ona.

Mihajlovićeva je priznala da nije ostvarila obećanje dato da će Koridori Srbije i Putevi Srbije biti spojeni u jedno preduzeće.

“Za Koridore ste u pravu, nisam uspela. Ali čini mi se da je važnije da su Koridori posle mojih zahteva za spajanjem uspeli u 2015. da izgrade rekordan broj kilometara auto-puteva i da će ove godine izgraditi još 90 km novog auto-puta”, kazala je Mihajlovićeva, koja je i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture.

“A kada početkom 2017. završimo Koridor 10 i kada završimo Koridor 11, ova firma više neće imati potrebe da postoji”, kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: