Mali okitio, Beograđani mogu da troše/FOTO

Beograd je konačno osvetljen i može da se oseti novogodišnja atmosfera, koja iz novčanika građana obično izmami neki dinar više.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2015.

17:34

Default images
Foto: Tanjug

Naime, nedavno je premijer Aleksandar Vučić naložio gradonačelniku Beograda Siniši Malom da postavi praznično osvetljenje jer, kazao je, građani više troše kad im je lepa atmosfera i kad Beograd izgleda kao i druge metropole.
Foto: B92
"Vikao na Sinišu Malog što je postavio svetiljke u nekim delovima grada, a nije u Ulici kneza Miloša", rekao je premijer.
Foto: Tanjug
"A narod kad vidi lepo, tad više troši i raste BDP. Ali ovde neki razmišljaju 'Neću prekovremeno da radim kad mi ne plaćate i neću ni da uradim'", rekao je Vučić.
Foto: B92
Vučić je tada rekao da će Beograd za Novu godinu izgledati kao svetska metropola, ali je problem u tome “što ne možete da naterate ljude i nemaju svi viziju kakvu imate vi”.
Foto: Tanjug
"I postavi to, Siniša, danas, da ne bih ja to postavljao u Kneza Miloša. Znam kakve su svetiljke kupljene, koliko su lepše. Aman, okači ih, da narod vidi, da ne stoje u magacinu. Šta se smeješ, Siniša? A, razumeo si", rekao je tada premijer šaljivim tonom.
Foto: Tanjug
Novogodišnji program u Beogradu biće organizovan od 29. decembra do 1. januara, a ispred Skupštine Srbije za novogodišnju noć nastupiće glumac Stiven Sigal i pevačica Lepa Brena. "Imaćemo priliku da uživamo i na pravi način dočekamo Novu godinu, ali to će i biti prilika da grad zaradi više, jer je doček Nove godine investicija, a ne trošak", rekao je gradski menadžer Goran Vesić.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: