BG dobio "svetsku" garažu sa 380 mesta FOTO

U Baba Višnjinoj ulici na Vračaru danas je otvorena nova javna garaža u kojoj je, od ukupnih 380 parking mesta, 20 rezervisano za vozila osoba sa invaliditetom.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

17:59

Default images
Foto: Parking servis

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da se garaža prostire na više od 11.000 metara kvadratnih i da ima 12 polunivoa.

"Garaza je urađena po svim svetskim standardima, ima najmoderniju protivpožarnu zaštitu i klimu i zaista možemo da kažemo da je ovo najmodernija garaža u Beogradu", rekao je Vesić novinarima i dodao da je izgradnja garaže počela 2009. godine.
Foto: Parking servis
Prema njegovim navodima, sada je u tom delu grada, posebno u okolini Kalenić pijace, delimično rešen problem parkiranja.

Podsetivši da će rekonstrukcija te pijace početi naredne godine, Vesić je istakao da je predviđena izgradnja garaže ispod pijace, kao i garaže ispod Beogradskog dramskog pozorišta.

"Mislim da ćemo na taj način na Vračaru smanjiti gorući problem parkiranja", podvukao je gradski menadžer.
Foto: Parking servis
Kako je rečeno, cena parkiranja za putnička vozila je 100 dinara po započetom satu, a osim toga omogućeno je i korišćenje garaže na osnovu mesečne pretplate.

Tabla ispred garaže obaveštava korisnike o broju trenutno slobodnih parking mesta, a "Parking servis" će tokom sledeće godine postaviti još 80 informacionih tabli na kojima će se nalaziti i informacije o garaži "Baba Višnjina".
Foto: Parking servis
Garažu je izgradila grčka kompanija "Titan developments", a direktor te kompanije Nikos Karakostas je ponovio da je to jedna nova, moderna garaža sa velikim brojem parking mesta.

"Veoma smo zadovoljni što smo partneri sa 'Parking servisom' i uvereni smo da će ovo u potpunosti biti zajednička saradnja na obostrano zadovoljstvo", rekao je Karakostas.

Direktor "Parking servisa" Andrija Čupković je podsetio da su ove godine rekonstruisane četiri centralne gradske garaže i dodao da će ta praksa biti nastavljena i ubuduće.

"Garaža se danas faktički otvara, a već imamo 10 zahteva za razne biznis i stanarske tarife i mislim da će ova garaža pomoći građanima Vračara da se kvalitetnije i komfornije parkiraju", rekao je Čupković.

Događaju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: