BG: Auta u centru, ali samo u garažama

U Beogradu će, zbog proširenja pešačke zone, biti ukinute dve saobraćajne okretnice u centru grada, najavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

12:26

Default images
Foto: Thinkstock.com

On je precizirao da je reč o okretnicama na Studentskom trgu i Trgu republike i dodao da će biti izmešteni autobuski terminusi na druge lokacije.

Studentskom trgu i Vasinoj ulici će se, kako je naveo, nameniti kulturni sadržaj, s obzirom da se u toj ulici nalazi Narodno pozorište i Kolarac, kao i brojni drugi značajni objekti. Takođe na tom potezu ka Trgu republike je, prema njegovim rečima, predviđena izgradnja podzemne garaže.

“Da bi se ovaj projekat realizovao neophodno je da se završi terminus u Dunavskoj ulici na Dorćolu i da se podigne nekoliko termisnusa na Novom Beogradu, od kojih će jedan biti u okviru nove autobuske i železničke stanice u Bloku 42”, kaže Folić.

On je istakao da Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište intenzivno rade na tom projektu i najavio da će se već početkom sledeće godine steći uslovi za izmeštanje pomenuta dva termnusa iz centra grada.

Folić je dodao da automobili ostaju u centru Beograda, ali da se spuštaju u predviđene podzemne garaže.

“Trenutno se radi na proektovanju garaže na Studentskom trgu, dok je na razradi idejno rešenje za garažu na Trgu Republike. Takođe se proširuje garaža na Obilićevom vencu, dok se ispod parka koji gleda na Brankov most na Kosančićevom vencu, takođe planira izgradnja garaže”, najavio je Folić.

Kada je reč o okretnici na Zelenom vencu, on je istakao da okretnica ostaje, ali da neće i sve linije, jer je nedavno brojanje putnika pokazalo da se neke linije preklapaju, te da je neke potrebno skratiti ili, pak produžiti.

Folić je dodao da će se u budućem periodu raditi i na uvećanju tramvajskog saobraćaja u prestonici, i najavio da je predviđeno uvođenje linije 4, koja će ići od Banjice do Tašmajdana i linije 11, od Bloka 45 do Kalemegdana, kao i linija preko Novog mosta na Adi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: