Građani nadziru neimare Promenade/FOTO

Građani nezadovoljni zbog zatvaranja staze uz Savu tokom leta zbog izgradnje "ogledne Promenade" u okviru "Beograda na vodi", od danas nadziru graditelje.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Subota, 18.07.2015.

11:35

Default images
Foto: B92

Graditelji su im obećali da će napraviti prolaz oko gradilišta.

Predstavnici Gradske uprave Beograda, Uprave saobraćajne policije i predstavnika kompanije "Eagle Hills" obećali su juče da će napraviti prolaz za pešake i bicikliste za deset dana.
Foto: B92
Građani zahtevaju da radovi počnu u roku od tri dana, inače će ponovo protestovati.
Foto: B92
Drugi dan uzastopno u petak popodne je na prekinutom delu staze Dorćol-Ada Ciganlija protestovalo 150 biciklista, pod nadzorom privatnbog obezbeđenja građevinske firme i u prisustvu policije.
Foto: B92
Udruženje "Ulice za bicikliste" je saopštilo da "biciklisti pozdravljaju izjavu gradonačelnika Siniše Malog da razume problem, kao i volju gradskih vlasti da problem reše", ali ih podsećaju da je bilo dovoljno vremena da to učine mnogo ranije, te bi sada trebalo ubrzati i proceduru za to, i radove na uređenju privremenog prolaza oko gradilišta.
Foto: B92
Tokom protesta je u petak legitimisan jedan od aktivista koji je preko megafona o tome obavestio građane.
Foto: B92
Ukazano je i na to da se Sekretarijat za inspekcijske poslove još nije oglasio o pitanju građevinskih dozvola za izgradnju "ogledne Promenade".
Foto: B92
Zbog nepostojanja propisanih građevinskih tabli na gradilištu, u sredu je intervenisala Komunalna policija, ali takve table nisu postavljene. U saopštenju "Ulice za bicikliste" ukazuju da "u ovakvoj situaciji kada građani zatiču praktično nelegalno gradilište i zbog toga spontano protestuju, bilo kakvo prijavljivanje skupa... obesmišljava ideju protesta, pogotovo ako nadležne institucije ne reaguju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: