Komisija aminovala BG na vodi

Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je da je odobrila koncentraciju koja nastaje promenom kontrole nad društvom "Beograd na vodi" d.o.o. iz Beograda.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 30.05.2015.

12:39

Default images
Foto: B92

Reč je zapravo o zajedničkom upravljanju tim društvom.

Komisija je, kako se navodi, to pravo odobrila 28. maja i podseća da je Društvo "Beograd na vodi" osnovano 26. aprila 2014. godine, kao jednočlano društvo, u isključivom vlasništvu Republike Srbije.

Nakon sprovođenja predmetne transakcije, kontrola nad ovim društvom se iz pojedinačne, transformiše u zajedničku kontrolu koju će, pored Republike Srbije, obavljati i strateški partner iz Ujedinjenih Arapskih Emirata - društvo Belgrade Waterfront Capital Investment LLC.

Strani partner će nakon dokapitalizacije, biti uključen u strukturu ukupnih vlasničkih udela, tako što postaje većinski član društva sa 68 odsto, ali sa aspekta kontrole članovi društva će zajednički i ravnopravno učestvovati u donošenju svih ključnih odluka iz nadležnosti Skupštine društva i Nadzornog odbora.

Komisija je, prilikom donošenja odluke o dozvoljenosti ove koncentracije, imala u vidu činjenicu da njeno sprovođenje neće ograničiti, narušiti ili sprečiti konkurenciju na tržištu Republike Srbije, ali je u proceni njenih efekata posmatrala i širi kontekst sprovođenja kompletnog projekta, u smislu cilja Zakona, odnosno mogućih pogodnosti sa stanovišta ekonomskog napretka i dobrobiti društva, kao i koristi potrošača, navodi se u saopštenju Komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: