Geoks unosi mašine, posao za 1.250

U slobodnoj zoni Bunoševac kod Vranja u toku su završni radovi na uređenju infrastrukture i izgradnji fabrike italijanske kompanije za proizvodnju obuće "Geoks"

Srbija

Izvor: B92

Petak, 15.05.2015.

13:10

Default images
Foto: Thinkstock

Fabrika bi trebalo da zaposli 1.250 radnika.

Gradilšte je obišao gradnočelnik Zoran Antić koji je izrazio zadovljstvo brzinom kojom se obavljaju radovi, objavljeno je na sajtu grada.

"Nalazimo se trenutno u finišu radova i u razgovoru sa našim partnerima u "Geoksu" saznali smo da su već počeli da unose mašine u proizvodne hale", rekao je Antić.

On je naveo i da će, u skladu sa dogovorom, biti omogućeno sa naše strane i rad Trening centra za obuku radnika, "jer se očekuje da se samo u prvoj fazi u ovoj kompaniji uposli oko 1.250 Vranjanaca".

Antić je rekao da je lokalna samouprava uložila više od 70 miliona dinara u infrastrukturne aktivnosti u Slobodnoj zoni, "pre svega za izgradnju saobraćajnica, kanalizacionog kolektora, vodovodne mreže i atmosferske kanalizacije i dvostrukog kablovskog naponskog voda.

On je istakao da će biti neophodna pomoć države od oko 200 miliona dinara za finansiranje radova na izgradnji zaobilaznice oko Bunuševca, koja će spojiti Slobodnu zonu sa Koridorom 10.

Kamen temeljac za tu fabriku postavljen je u martu prošle godine kada je saopšteno da je država tu investiciju podržala sa 11,25 miliona evra, kao i sa 100 miliona dinara za nivelaciju terena, čime je data podrška ravnomernom razvoju Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: