"Železara profitabilna već u maju"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Železara poslednjih meseci uspela da smanji gubitke i poručio da će to preduzeće poslovati profitabilno već u maju.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 04.04.2015.

13:19

Default images
Foto: Tanjug

Vučić je, na konferenciji za medije, istakao da je gubitak u poslovanju Železare u januaru bio devet miliona evra, dok je u martu taj minus "15 puta niži", a da će u aprilu biti ispod 500.000 evra.

"Već u maju očekujemo da Železara posluje profitabilno", poručio je Vučić istakavši da je to preduzeće, posle Fijata, već postala drugi izvoznik u Srbiji.

Prema Vučićevim rečima Železara je ostvarila uštedu na kupovini koksa, od oko dva miliona dolara mesečno, rude od oko 1,5-2 miliona dolara, na struji od oko dva miliona dolara, šljaci milion-milion ipo i vatrostalnim materijalima od oko 0,5 miliona dolara.

"Imaćemo i dodatne uštede. Železara će biti nosilac privrednih aktivnosti u Srbiji. Iza Fijata je već drugi izvoznik, dramatično povećava proizvodnju i u potpunosti je opredeljena ka izvozu".

"U Aprilu ćemo imati oko 85.000 do 90.000 tona, a u maju ćemo ići na maksimum proizvodnje od 95.000 tona kada je reč o jednoj visokoj peći. Očekujemo da do novembra pokrenemo drugu visoku peć i da idemo na rekordnu proizvodnju u Železari", poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

240 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: