Subota, 04.04.2015.

13:19

"Železara profitabilna već u maju"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Železara poslednjih meseci uspela da smanji gubitke i poručio da će to preduzeće poslovati profitabilno već u maju.

Izvor: Tanjug

"Železara profitabilna veæ u maju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

240 Komentari

Sortiraj po:

Alex

pre 9 godina

Profit će biti najbolji dokaz da se nije pogrešilo sa odustajanjem od privatizacije u datim uslovima, i da je izbor menadžerskog tima bio dobar potez. Verujem da će se uposliti svi kapaciteti železare i da će biti dovoljno posla za svih 5000 radnika.

Ivanica

pre 9 godina

Skeptici nisu verovali da JAT može da posluje profitabilno, ali su ih rezultati posla godinu dana razuverili. Verujem da će isto biti i sa železarom, da će ubrzo to osetiti i građani Samedereva.

fanta

pre 9 godina

Pretpostavka da bi Zelezara mogla da ostvari prvi profit vec za mesec dana bi bila zaista odlicna vest ako se ista i ostvari posto nam je ova celicana drugi najveci izvoznik posle Fijata.

milos

pre 9 godina

Sjajna vest za Srbiju i radnike zelezare, da je srece da nam se i ostale firme dovode u red kao i ova!! Ovi iz opozicije naravno blate premijera ali sacekajmo jos 2 meseca pa da vidimo ko prica istinu a ko okrece narod protiv jedine vlasti koja je nesto za narod uradila!

Bocko

pre 9 godina

Sad kad Fiat Srbija malo smanjuje svoju proizvodnju, odlična je vest da će železara svojom proizvodnjom i izvozom ne samo nadoknaditi već i povećati priliv novca u zemlju!

vestica

pre 9 godina

Evo dokaza da smo doveli odlican menadzment da vodi Zelezaru, ako pokazatelji ukazuju na cinjenicu da ce smederevska celicana imati profit vec u maju mesecu to je i vise nego dobra vest.

Gordana

pre 9 godina

Otkad su na vlasti Premijer i ova Vlada su napravili dosta odličnih poteza od koji je Železara je jedan od najboljih. Uzdam se u to da će samo tako da nastave i eto nama novih radnih mesta,bolje ekonomije,plata i lepše budućnosti!

Sneza

pre 9 godina

Samo da se pokrene i druga pec, a onda ce svi osetiti boljitak! Smederevci znaju koliko je to vazno za sam grad i nadam se da ce vec u maju osetiti najavljeni profit!

Agape

pre 9 godina

Ne mora sve na silu i brzo privatizovati.Angazovanje i pomoc drzave su preduslov da preduzeca stanu na noge,pa se onda privatizuju,ali pod drugim uslovima.Ne moramo ucenjeni ishitreno sve rasprodavati,kao sto je to bio manir do sada.

smederevac

pre 9 godina

Cestitam botovima , zaradili su dnevnicu. Ipak to ne menja stvar , zelezara NIKADA nece biti profitabilna , radice dok Kamaras I ekipa pokupe kajmak I to je to.

realno

pre 9 godina

neistna!!!!
profit i železara ,NIKAD!!!!
sramota je kad gomila neznalica ,partijskih ''lakrdjaša'',, pokušava da svojim komentarima spinuje ovo ekonomsko rasulo!
pa sami radnici železare ne veruju ovakvim,biću blag,, glupostoma.
smederevo je poslednji ,poluživi,, 'pokusni kunić'' ,svesno žrtvovan , radi kupovone vremena iz ''njima'' poznath razloga.

dane

pre 9 godina

Ako ce Zelezara biti profitabilna vec u maju,to znaci da je tim koji je pokrenuo ovu kompaniju izuzetno kvalitetan i da da se mozemo nadati jos boljim rezultatima.

Kosta

pre 9 godina

Resenje koje smo primenili pokazuje da smo na pravom putu napretka i razvoja Zelezare sto demantuje opoziciju koja uvek bez argumenata napada vladu.

Papovka

pre 9 godina

Ovo je pre svega zasluga vlade jer je uspela da pokrene veliki gigant kao što je železara!Dobro je su rezultati vidljivi i da mere štednje daju prve efekte!

menadzer

pre 9 godina

Nov menadzment koji je preuzeo Zelezaru je i izabran sa ciljem da sto pre pokrene poslovanje smederevske celicane a ako su izgledi da u maju mesecu Zelezara ostvari profit naravno da ce to biti odlicna vest za pomenutu celicanu.

realno

pre 9 godina

neistna!!!!
profit i železara ,NIKAD!!!!
sramota je kad gomila neznalica ,partojskih ''lakrdjaša'',, pokušava da svojim komentarima spinuje ovo ekonomsko rasulo!
pa sami radnici železare ne veruju ovakvim,biću blag,, glupostoma.
smederevo je poslednji ,poluživi,, 'pokusni kunić'' ,svesno žrtvovan , radi kupovone vremena iz ''njima'' poznath razloga.

Kiklop

pre 9 godina

Vlada je donela najbolju odluku za Zelezaru i verujem da ce Zelezara ne samo postati profitabilna vec da ce postati motor srpske industrije.

zivica

pre 9 godina

Zelezara je dokaz da u Srbiji moze da se napravi preduzece sa uspesnim menadzmentom. Mislim da cemo u buducnosti za Zelezaru imati samo reci hvale.

MATE

pre 9 godina

Cela vlada je ulozila veliki rad i trud kako bi Zelezara ostvarivala odlicne rezultate. Verujem da cemo u buducnosti imati najuspesniju celicanu u regionu.

Miloje

pre 9 godina

Profitabilna zelezara bice spas za srpsku ekonomiju. U pitanju je 5000 radnih mesta koje su spasene tako da se iskreno nadam sve boljim vestima iz Smedereva.

Knez

pre 9 godina

Posao oko železare treba da bude putokaz i model kako dalje treba sprovoditi postupak privatizacije državnih preduzeća ili kako ih učiniti profitabilnim!

Ivan

pre 9 godina

Smanjenje gubitka železare je pun pogodak. Država će morati sve manje da ulaže u proizvodnju, a krajnji cilj je da to preduzeće posluje profitabulno.

MIA

pre 9 godina

(Metalurg (TMF Beograd), 4. april 2015 17:36)
Gospodine Metalurgu, a da vi prvo zavrsite ekonomski fakultet pa da komentarisete troskove i profit Zelezare.

radenko

pre 9 godina

Zelezaru smo mogli prodati na prvu loptu po principu daj sta das, ali nije bilo tako, odbijen je Esmark koji nije mogao da garantuje ni ocuvanje radnih mesta ljudima. Ovaj menadzment ce ozdraviti zelezaru, a onda cemo je prodati po mnogo vecoj ceni.

Dejan

pre 9 godina

Koliko godina železara radi sa gubitkom i koliko dugo mi poreski obaveznici pokrivamo njene gubitke? I sada odjednom Vučić nabraja koliko je na čemu ušteđeno i tvrdi da će železara da radi sa profitom. I ko je sada ovde lud? I ako je ovo istina (a valjda jeste), da li će neko biti pozvan makar na informativni razgovor jer nam je godinama izvlačio novac iz džepa?

dobrivoje

pre 9 godina

Kad se jednom neki posao odradi dobro, i kada se jednom neki problem resi temeljno a ne povrsno, onda se vise na njega ne vracamo. Zelezara je bila veliki problem, sada je to resen jednom za sva vremena, hvala Bogu.

sunce989

pre 9 godina

Da bismo usli u EU nasa privreda mora da ojaca kako bismo izdrzali konkurenciju na trzistu. Zelezara je najveca u Evropi i treba ulaagati u nju.

Nesa

pre 9 godina

Drago mi je sto zelezara nije prodata za DZ, jos ce ispasti da je plan B jos bolji od plana A, jer ce kasnije zelezara mnogo vise vredeti nego sto je to danas..

Dragance

pre 9 godina

Zelezara nam je jedna od poslednjih spona sa onom starom zemljom onom Jugoslavijom u kojoj se zivelo lepo i srecno, neka njeno ozdravljenje bude nada da cemo ipak ziveti opet lepo..

Valentina

pre 9 godina

Železara je na dobrom putu da bude glavni privredni nosilac.Podaci govore o znatnom poboljšanju poslovanja i potvrđuju dobro rukovodstvo menadžera.Plan koji je zamišljen za oporavak železare ima smisla,ostaje nam da čekamo maj i radujemo se novim rezultatima.

Zvonko

pre 9 godina

Sada kada je prošlo najgore, treba gledati napred. Mora se ozbiljno raditi na dugoročnom planiranju prodaje gotovih proizvoda. Naša mašinogradnja i građevinska industrija mora kupovati samo čelik iz Smedereva, ako mislimo da povećamo proizvodnju i zaposlimo nove radnike u Železari. Treba hitno menjati Zakon o javnim nabavkama u cilju davanja preferencijala za srpski čelik.

Smederevac

pre 9 godina

Prolazim savkog dana pored Zelezare, dimnjaci se puse sa svih strana, znaci da se u toj kompaniji radi punom parom. Svakako je relano ocekivati profit vec u Maju, sve pohvale za novi menadzment!

Hot Wine

pre 9 godina

Eto lepih vesti za Srbiju. Iznenadjujuce je to sto ce za kratko vreme Zelezara ostavriti profit. To znaci da je ceo tim koji je pokrenuo ovu kompaniju izuzetno kvalitetan i da se na dalje mogu ocekivati odlicni rezultati!

cvrle

pre 9 godina

Treba uporedo raditi kako na ozdravljenju zapustenih preduzeca, tako i na otvaranju novih.. Mislim da za ovu zemlju ima nade, iskreno se nadam da cemo kroz nekoliko godina imati nesto bolji standard i da cemo nesto bolje ziveti.

strahinja

pre 9 godina

Profitabilno preduzece u Srbiji je postalo pojam.Ok, malo preterujem, ali nekako smo vise navikli na rec restrukturiranje, stecaj, bankrot itd. nego profit. Ali covek se lako i brzo navikne na dobro, tako da nam nece biti problem.

Danny`s

pre 9 godina

Dugo se razmisljalo o tome kome predati zelezaru na upravljanje.Svi se iskreno nadamo da je doneta ispravna odluka.Ovo su sada podaci koji nam ulivaju nadu da je uspeh blizu i da jos neko preduzece u Srbiji moze da zazivi u bliskoj buducnosti na slican nacin

Crna dama

pre 9 godina

Železara je dobila svoj menadžment svoju šansu, sada neka budu pametni i neka iskoriste priliku. Ne tako davno, svakodnevno smo slušali omalovažavanje plana rešavanja situacije oko JATa pa danas imamo profitabilnu Er Srbiju verujem da će to da se desi sa Železarom.

samke

pre 9 godina

Dobra vest za gradjane,a i za privredu!,koliko vidim sve ide po najavljenom i ocekivanom planu,taj trend treba da se nastavi i prosiri na druge grane privrede

simsonovi 5

pre 9 godina

Korak po korak priblizismo se i mi tom uspehu, ovo je vrlo lepa vest,jer sada zelezara vise nece biti na teretu drzave, a i zaposleni ce moci da odahnu, a jos ako im se posreci da uskoro i povecaju platu, to ce biti fenomenalna vest.

Smederevac

pre 9 godina

Treba doći ovih dana u Smederevo i videti koliko je atmosfera u samom gradu mnogo bolja. Železara hrani mnogo porodica sa ovog područja i ovim pokretanjem stanje je za kratko vreme daleko bolje.

branko

pre 9 godina

Kao sto se zelezara oporavlja, tako ce se cela zemlja oporaviti, pa dosta je vise bilo one uzrecice "Bice bolje, bice bolje.." to "bice" je danas i odmah, dosta je vise bilo.

obilic

pre 9 godina

Svaka cast,s obzirom da je zelezara bila niz godina u gubitku,ovo je vec veliki pomak.Sada ostaje da se radi na putu da se oforme i ostala preduzeca koja su takodje bila na nuli poput zelezare.Profita ce biti,marljivim radom i disciplinom.

Metalurg (TMF Beograd)

pre 9 godina

Pročitah 10-ak komentara i nemam snage za dalje! Mi smo bolesna zemlja! Kakav profit?? Pa neće biti profita nikada a kamoli posle mesec dana!!!
Bilo je sirovina za 180 dolara, a ovaj sada štedi! Štedi na struji 2 mio dolara!!?????? LAŽ!

S Milovanovic

pre 9 godina

Uštede su uvek moguće na repro-materijalu. Nije trebalo da dođe strani menadžment pa da počne da se štedi. Moglo se štedeti od dana kada je US Stil napustio železaru. Treba preispitati kako je železara vođena od 2012. godine do danas.

lili

pre 9 godina

Ovo je tek pocetak koji jeste za pohvalu, ali tek slede bolji dani za zelezaru o kojima cemo pricati i kojima cemo se ponositi. A sve to zahvaljujuci ljudima na vlasti koji su ulozili veliki trud u obnovu Zelezare.

Markov

pre 9 godina

Ako je struka rekla da se očekuje profit u roku od 6 meseci, a sadašnji podaci pokazuju da se gubitak smanjuje izgleda se stvari kreću ka projektovanom cilju da Želazara bude pokretač privrede u narednim godinama.

filip

pre 9 godina

Ako neko misli da je bilo lako naci dobar menadzment za zelezaru, grdno se vara, onda bi prosla vlast to odavno uradila da je mogla, ali nisu ni mogli ni bili sposobni za tako nesto.

Silvana

pre 9 godina

To je odlicna vest, nisam ocekivala da ce tako brzo to biti, svaka cast radnici Zelezare pokazuju svoj kvalitet uz pravi menadzment mislim da nema zime za njih.

Ljubica

pre 9 godina

Samo pametnim poslovanjem se mogu postici dobro rezultati. Ljudi koji su na celu Zelezare danas, Kamaras i Gudis su ljudi sa nizom godina iskustva u ovoj obalsti a vrlo su i upoznati sa radom same Zeleznice pa je i za ocekivati ovakve rezulatate.

Ognjen

pre 9 godina

Ko u čuda ne veruje, taj čuda i ne stvara. Vreme je da se model upravljanja železarom primeni na ceo javni sektor. Od domaćih privrednika nema neke koristi, jer su u većini slučajeva duboko potonuli u koruptivne radnje. Trebaju nam stručnjaci iz sveta, koji hoće da rade profesionalno.

J Cvijovic

pre 9 godina

Moraju se stalno tražiti nova tržišta za čelik iz Smedereva. Ključna je prodaje, bez koje nije moguće povećati proizvodnju i ostvariti efekte od ekonomije obima. Dobre odnose sa rukovodstvom Fijata "Srbija" moramo da usmerimo prema povezivanju železare i fabrike automobila u Kragujevcu.

dipl. ing. Milena Petrovic

pre 9 godina

Vrlo kratak period moram da priznam, ali ako je izabrano pravo rukovodstvo nece biti neostvarivo. Volela bih da kao i do sada Vlada ako ne funkcionise kako je zacrtano, da se promeni rukovodstvo i nadje sposobnije.

cc

pre 9 godina

Vazno je da zelezara vise ne prouzrokuje gubitke u drzavnoj kasi.I ako su se mnogi bunili ,moraju priznati da prija kada se dugovi polako otplacuju.

Lovac na botove

pre 9 godina

To je ipak CELICANA, a ne Zelezara.Ta firma pravi celik a ne zelezo.
A sto se tice te firme ex Sartid,videcete da se radi o obicnoj business prevari.Na kraju balade tih 5000 radnika ce morati na biro rada.To jednostavno ne moze da funkcionise.
Oni uvoze sve sirovine i potom prodaju table celika i lima koje su jeftinije od cene sirovina.
Potraznja slaba jer se radi o crnom celiku,tako da obrni okreni,samo je malo vremena kupljeno i nista vise.Za to vreme ce taj Slovak i ekipa oko njega da naprave za sebe dobre pare i onda, caoo.

Neutralni

pre 9 godina

Tolike gubitke je imala ova drzava do februara, da zelezara uopste ne mora praviti profit, samo da ljudi imaju za svoje plate. To je "puna kapa" ! Ako bude bilo i viska, ODLICNO!

ana

pre 9 godina

Zelezara je velika i jaka kompanija i uz pravo vodjstvo vrlo ce brzo dostici svoj maksimum.Pokricemo troskove i stvoriti obrtni kapital za nova ulaganja.Koliko god pojedini bili skeptici.

uu

pre 9 godina

Najvaznije nam je da zelezara sto pre postane izvoznik.Omogucice nam kontakt sa svetom i veliku zaradu.Time ce se polako odplacivati dugovi i stedeti novac za nove projekte.

Potvrda ispravnosti odluke

pre 9 godina

Na primeru Zelezare se pokazalo da drzava moze dosta da pomogne u pokretanju proizvodnje i ozivljavanju nase privrede. Ovo je prva Vlada pocev od 90-ih godina koja nije isla po svaku cenu na privatizaciju vec na ozivljavanje proizvodnje i kao sto vidimo svi parametri potvrdjuju ispravnost te odluke.

TajnoMoja

pre 9 godina

Dobar pokazatelj da ce Zelezara postati profitabilna do maja je to sto se do sada vec dosta ustedelo. A ako uzmemo u obzir da je posle Fiata ( koji je ubedljivo najveci izvoznik u Srbiji ), Zelezara na drugom mestu, dolazimo do saznanja da ce biti nosilac privrednih aktivnosti u Srbiji.

bosa

pre 9 godina

Drzava se spasava tako sto se prvo spasi jedno preduzece. Kada ono ostvari pozitivne rezultate kao sto se i ocekuje tada se vidi da se trud i zalaganje isplatilo i dalje rad i borba se usmerava na naredno preduzece i tako redom. Zalaganje premijera sigurno ce uroditi plodom.

Andjela

pre 9 godina

Železara je primer uspešne privatizacije koju je sprovela vlada, a firma će od gubitaša za nekoliko meseci postati profitabilna. Ovakve privatizacije najbolje pokazuju koliko vlada radi predano na razvoju privrede Srbije i oporavku naše zemlje i nikakve optužbe opozicije i niski udarci koje šalju ne mogu osporiti rezultate koje vlada postiže.

Faith

pre 9 godina

Vrlo ohrabrujuće vesti za srpsku privredu. Bitno je da pored direktnih investicija pokrenemo i domaća preduzeća koja će sa svoje strane doprineti povećanju izvoza. Za početak je dovoljno to što se iz budžeta više ne izdvajaju ogromna sredstva za pokrivanje gubitka.

Tako

pre 9 godina

Ovo je tek pocetak koji jeste za pohvalu, ali tek slede bolji dani za zelezaru o kojima cemo pricati i kojima cemo se ponositi. A sve to zahvaljujuci ljudima na vlasti koji su ulozili veliki trud u obnovu Zelezare.

Milutin

pre 9 godina

Verujem da će se tek videti rezultati menadžerskog tima koji je Vlada odabrala. Očekujem da uposle sve kapacitete u železari i da će 5000 ljudi moći da živi od svog rada.

Maya

pre 9 godina

Lepa vest, pre svega za radnike Zelezare ! Lepo je startovala Zelezara, Sve to sto je zamisljeno i sprovedeno je,tako da greske ka sve boljem uspehu nema !

Violeta

pre 9 godina

Cela država treba ovako da funkcioniše! Svako ko se prihvati državne funkcije ličnu korist da stavi u drugi plan i da grabi da što više uradi za razvoj zemlje, jer se samo tako stvaraju uslovi da naša deca, ali sva u Srbiji žive i rade i narednih godina,decenija pa i vekova!

Jakovljevic

pre 9 godina

Samo da krene zelezara da radi pa da se oslobodimo vise od ovih sto bi najvise voleli da zelezara propadne kako bi oni imali razlog da napadju vladu. Jednostavno ne razumem takvu kolicinu zluradosti.

Berač Lovorika

pre 9 godina

Pa Vučić će se lično zalagati da Železara što pre postane profitabilna,radi radnika ,ali i zbog interesa Srbije i njenog budžeta !

zemljoradnik

pre 9 godina

Jedan od vecih problema za drzavu se polako resava i ohrabruje za dalji rad na resavanju posrnulih preduzeca. Najvaznije od svega je da se zelezara opet pokrene i da postane ekonomski odrzivo preduzece od kojeg zavisi 5000 porodica.Moramo biti svesni da je trnovit put do ostvarivanja profita sa obzirom da se sama zelezara nalazi na nezgodnom geografskom polozaju ali uz strucan tim nije i nemoguce.

Mary

pre 9 godina

Zelezara je ostvarila znacajne ustede, povecala proizvodnju i izvoz sto su bitne predispozicije za ostavrenje profita. Znamo svi koliki uticaj ima to preduzece na BDP Srbije.

Lion

pre 9 godina

Obećanja Vučića:
- Beograd na vodi
- Nema smanjenja penzija
- Mercedes u Srbiji
- Osnivanje Nacionalne banke...
- Nećemo prodavati Telekom
- Ukinućemo subvencije državnim firmama
- Struja će pojeftiniti
- Ukinućemo državne agencije...
Jadan je narod koji ovakvom veruje.

Nemanja

pre 9 godina

Sada je i mene sramota koliko nam dobro ide. Daj još, Aleksandre! Daj još ovakvih vesti! Opasno mi pada nivo nebuloza u organizmu i mozak počinje da mi nesmetano radi. To se mora zaustaviti!

dalco

pre 9 godina

Ono sto nismo uspeli sami, ocekujemo da ce uraditi profesionalci u toj oblasti.Zelezara Smederevo je od drzavnog interesa da ponovo pokrene punu proizvodnju i da samim tim obezbedi egzistenciju 5000 porodica i poveca BDP.Firma na koju se toliko novca trosi kroz subvencije mora resiti taj problem a sa potpisanim ugovorom mislim da je taj problem resen.

Cvele

pre 9 godina

A ko doveo Fijat i Etihad??? Pa DINKIĆ rođaci, a ovi se kunu u njih, a Dinkić ne valja... Ništa mi nije jasno? :-) A tek železara? Nek nam je bog u pomoći...

kole

pre 9 godina

Uspesna Zelezara ja sinonim za uspesnu Srbiju. Zelezara je oduvek bila simbol Smedereva i cele zemlje, sada joj se ponovo vraca stari sjaj, dugo je trebalo ali bolje ikad nego nikad.

zlatibor

pre 9 godina

Raduje me sto Srbija svakodnevno izlazi iz blata i pocinje da se oporavlja.Zelezara je bila jedan on najvecih glavobolja trenutne vlade ali se dokazalo da uz naporan rad rezultati moraju biti vidljivi.Nadam se da je Smederevo i zelezara samo pocetak resavanja posrnulih preduzeca u Srbiji jer je ne dopustivo da drzava vise subvencionise preduzeca koja prave gubitke.Resenje za takve slucajeve uvek ima a jedno je iznajmljivanje strucnjaka iz inostranstva kao na primeru zelezare, ukoliko nismo sami dovoljno sposobni i strucni.

Aleksandar

pre 9 godina

Molim samo one koji poznaju situaciju u železari kažu koliko je sirovina država Srbija kupila unapred za proizvodnju u Smederevu, i da li je to razlog što je sada odjedanput železara u plusu. Slična priča kao i sa Etihardom, aerodrom Nikola Tesla otpiše dug od 20 miliona evra, da bi avioprevoznik bio u plusu 2 miliona, a realnost je da je u minusu 18 miliona. Kako nam dobro ide..

Coveceej

pre 9 godina

Veliki gubitas koji cak i kada nije radio je morao da trosi velike sume drzavnog novca zbog nacina funkcionisanja samih peci koje su trosile sirovine u tihom hodu a nije proizvodila gotov proizvod. Sada su dosli ljudi koji mogu da pokrenu proizvodnju i posluju profitabilno a to je dobra vest za sve gradjane Smedereva koji su prakticno u najvecem broju zavisili od same zelezare, zato sto u njoj radi preko 5000 ljudi.

nemanja

pre 9 godina

zelezara će biti nosilac privrednih aktivnosti u Srbiji. Iza Fijata je vec drugi izvoznik.To je dobra stvar da imaamo vec 2 izvoznika to je odlcian uspeh nadamo se da ce biit jos takvih firmi koje se bude uz pomoc vlade,naroda i investitora iz drugih drzava.

cukson

pre 9 godina

Vlada Srbije je ulozila dosta truda i rada da nadje resenje za opstanak Zelezare Smederevo od koje zavisi 20.000 radnika.Odrzavanje i povecanje proizvodnje u srpskoj celicani za sve mora da bude prioritet, i oko toga nema politicke borbe.Nadajmo se da je ovo vreme jedne sasvim nove profitabilne zelezare u Smederevu.

dado90

pre 9 godina

Znacaj ove kompanije za celokupnu privredu Srbije a pogotov za grad Smederevo je ogroman i zato mislim da je veliki posao uradjen kada je vlada potpisala ugovor sa timom profesionalaca u toj oblasti.Resiti problem celicane je vrlo tezak i kompleksan posao sto smo mogli videti i u zadnjih par godina.Ostaje nada da ce sve biti onako kako i prizeljkujemo sa novim vodjama zelezare i da ce dugo godina raditi punom parom.

LJILJA

pre 9 godina

Dokaz da je plan b bio pun pogodak i da oni koji su ga osmislili nisu pogresili.Jos nas ocekuju iznenadjenja od top menadzmenta zelezare i dobro je sto stvari idu u pravom smeru.

miting

pre 9 godina

Vidi se da smo napravili pravi potez. Raduje me posmisao da će svi zaposleni imati dodatni motiv i satisfakciju za dalji rad. Da vidim sada kako ćete da kmenarišete ovakav uspeh?

osmeh

pre 9 godina

Nas cilj je da polako ispunjavamo ocekivanja od strane MMF. Samim tim sto smo duplo smanili deficit od ocekivanog smo postigli znacajan uspeh...

Adela

pre 9 godina

Još jednom se pokazalo da je za uspeh potrebna samo dobra volja, domaćinsko ponašanje i želja da se država samo uzdiže a ne pljačka!

Mladen S

pre 9 godina

Kada si uporan, uspeh ne može da te mimoiđe. Uvek treba težiti najboljim rešenjma a ne najbržim rešenjima. To što nije prihvaćena ponuda Esmarka, pokazalo se kao dobar potez. Za sada je međunarodni menadžment najbolje rešenje.

Mikicam

pre 9 godina

Ljidi koji su dovedeni kao menadžeri znaju da planiraju, koordiniraju i kontrolišu proizvodnju kako bi od nekadasnjeg gubitasa napravili uzor za dobro poslovanje u zemlju i regionu.

cortefiel

pre 9 godina

Kad je dosta njih mislilo da drzava nema resenje za zelezaru a pojedinci cak i prizeljkivali tako nesto ne bi li skupili neki jeftin politicki poen, trenutna vlada dokazuje da se rad i trud uvek isplate.Po ovom modelu treba resiti probleme i ostalih preduzeca koja su u problemu i primaju subvencije od drzave.

Nenad

pre 9 godina

Jeste da nije nam svima direktno u interesu da zelezara zazivi kao sto je to slucaj sa ljudima koji tamo rade i njihovim porodicama, ali indirektno cemo svi imati koristi od toga.. Drago mi je sto se problemi u ovoj zemlji konacno resavaju, bas su se nagomilali, dalje odlaganje mislim da ne bi vise bilo moguce.

dida

pre 9 godina

Trud i rad oko resenja statusa zelezare Smederevo najzad je na pragu resenja problema koji je inace veom zahtevan i komplikovan sa obzirom na geografski polozaj same zelezare i nedostatka domacih strucnjaka u toj oblasti.Nadam se da ce potpisani ugovor biti jedan novi pocetak za zelezaru i njene radnike i da vise nikad nece doci u situaciju da strepe za svoja radna mesta a samim tim i za egzistenciju svojih porodica.

despotovic

pre 9 godina

Smederevska zelezara je vrlo vazna za BDP Srbije. S tim u vezi i najavljeno povecanje proizvodnje i izlazak iz krize donece mnogo toga dobrog Smederevu i Srbiji.

Billy Idol

pre 9 godina

Napokon, posle više od 15 godina, pronađen je modalitet rentabilnije nabavke sirovina, rude i repro-materijal, neophodnih za proizvodnju čelika. U drugoj polovini maja, doći će do pokretanja i druge "visoke" peći, čime će se proširiti proizvodni kapacitet smederevske "Železare" barem za 60%. Do kraja godine, i to jeste realno očekivanje, smederevska "Železare"će, verovatno po prvi put u istoriji vlastitog poslovanja i trajanja, PUNITI republički budžet ! Politička javnost Srbije ne mora biti blakonaklona prema ovom privrednom trijumfu Vučićevog kabineta. Uostalom, to i ne treba toliko očekivati, imajući u vidu njen kvalitet. Ono što je daleko važnije jeste subvenciono stimulisanje "sekundarnog" sektora, to jest, pokretanje svih onih pod-izvođečkih firmu i kooperanata "Železera" Tek tada će doći do potpunog izrasa taj revolucionarni značaj rada "Železare" za čitavu našu matalurgiju i privredu u celini.

cortefiel

pre 9 godina

Nema lepseg osecaja nego kad vidite da se naporan rad i trud isplati.Dugo vremena Srbija ima problema sa vodjenjem zelezare u Smederevu i mislim da je do sad ovaj sklopljeni ugovor sa timom profesionalaca najbolji i za zaposlene i za drzavu.Nema vise bespotrebnog subvencionisanja a u buducnosti imamo razloga da se nadamo i dugo ocekivanom profitu iz zelezare.

savesni gradjanin

pre 9 godina

Lepe vesti za sve,verujem da cemo tamo u maju da odahnemo i biti zadovoljni uradjenim poslom oko zelezare vlade i premijera!

bikolit

pre 9 godina

Železara ponos i dika Srbije će jednog dana biti isto uspešna kao i air Serbia onda će i oni koji ne veruju u čuda početi da veruju.

ILIJA

pre 9 godina

Zelezara je bas ozivljena da bi doprinela porastu privrede i svi pokazatelji govore u prilog tome, tako da je dolazak menadzera opravdan....

sasa

pre 9 godina

Dobra vest za gradjane,a i za privredu!,koliko vidim sve ide po najavljenom i ocekivanom planu,taj trend treba da se nastavi i prosiri na druge grane privrede

Smederevac

pre 9 godina

Red,rad i disciplina ce dovesti do povecanja proizvodnje, a ako ne bude kradja bice i profita, nadajmo se najboljem, radnici Zelezare i svi koji zive od nje, su to zasluzili.

miodragee

pre 9 godina

Kada bi se to desilo stvarno onda svaka cast. Ali nemjte prodavati Telekom. Ako ne umemo da upravljamo njime dovedite nekog Nemca ili Svedjanina i platite ga kolko treba...

bla bla

pre 9 godina

A sad suvoparni komentari o velicanju vodje i uloge Zelezare u nasim zivotima i kako samo predanim radom i odricanjima mozemo u bolju buducnost..
Pozdrav iz Norveske gde mi ostane oko 200000 din mesecno posle svih troskova, botine i da vam se zahvalim, jer da vas nema i nije bilo, i dalje bih bivstvovao u Srbiji...

Iris

pre 9 godina

Ne verujem da će se poboljašnje standarda u Smederevu osetiti u nekom kraćem periodu. Mnogo je štete bilo nanešeno u prošloj deceniji da bi moglo tako lako da se popravi

TajnoMoja

pre 9 godina

Dobar pokazatelj da ce Zelezara postati profitabilna do maja je to sto se do sada vec dosta ustedelo. A ako uzmemo u obzir da je posle Fiata ( koji je ubedljivo najveci izvoznik u Srbiji ), Zelezara na drugom mestu, dolazimo do saznanja da ce biti nosilac privrednih aktivnosti u Srbiji.

Rasta

pre 9 godina

A samo da se podsetimo na činjenicu da je Železara bila, ozbiljan gubitaš. Ako je izvuku iz blata, onda ovakva politika poslovanja slobodno može još da se ponavlja na drugim preduzećima

Đerdap

pre 9 godina

Pa tako i treba da se radi sa svim gubitašima u Srbiji.Kada mi nemamo ozbiljnog kadra, onda pustite da nam drugi zarađuju pare kad znaju kako

zoki

pre 9 godina

Sve pohvale za ovakav trud i rad u vezi Zelezaru i to je pravi primer dobrog i odgovornog rada nase Vlade i ljudi koji zele dobro Srbiji i uspeh se vec vidi i tek ce da se vidi.

Queen

pre 9 godina

Mogli bi isti princip primeniti na SrbijaGas koji već ko una koliko dugo već troši državni novac a profita ni a vidiku. JAsno je da ga vode nestručni ljudi...

K2

pre 9 godina

Profesionalni menadžment već daje rezultate. Vremenom će postati sve vidljivija opravdanost Vladine odluke da uđe u ovakav angažman upravljanja Železarom.

Uroš

pre 9 godina

Jesam za ovako riskantne poteze koji su povučeni. Bolje da se da uprava nekome kome su cifre u glavi umesto da se celo preduzeće proda bud-zašto

Teodor

pre 9 godina

Ja mislim da samo u Srbiji neko ima hrabrost da da upravljačke komande nekom drugom! Ako bude profita, ili čak pozitivna nula, potez se, i te kako, isplatio

KAJA

pre 9 godina

Veliki uspeh se ocekuje u narednom periodu. Nije nista cudno , sobzirom da su postavljeni od starta dobri temelji,koji vode samo ka uspehu !

Zeka

pre 9 godina

Ugovor je ugovor.Ako ne naprave profit, plaćaju penale.Niko nije spreman da radi na svoju štetu. Najpametniji potez koji je mogao da se povuče. Srbija nema šta da izgubi

Dany

pre 9 godina

Posmatrajuci slucaj posrnule Zelezare i njenog ponovnog pokretanja, mozemo samo zakljuciti da za nasu privredu i te kako ima nade i kada su druga preduzeca u pitanju.

Žozefina

pre 9 godina

Ako hoćemo da budemo realni moramo priznati da ova Vlada ostvaruje pozitivne ekonomske rezultate u ovoj godini. Priča sa Železarom će da dobije svoj puni efekat tek u narednom periodu, kao i vladine ekonomske mere pomoću kojih možemo da očekujemo bolju i izvesniju budućnost.

Pronije

pre 9 godina

Mislim da će meseci pred nama pokazati sav značaj koji pokretanje Železare ima za našu privredu i smanjenje spoljnotrgovinskog deficita.

Silvana

pre 9 godina

To je odlicna vest, nisam ocekivala da ce tako brzo to biti, svaka cast radnici Zelezare pokazuju svoj kvalitet uz pravi menadzment mislim da nema zime za njih.

simsonovi 5

pre 9 godina

Korak po korak priblizismo se i mi tom uspehu, ovo je vrlo lepa vest,jer sada zelezara vise nece biti na teretu drzave, a i zaposleni ce moci da odahnu, a jos ako im se posreci da uskoro i povecaju platu, to ce biti fenomenalna vest.

branko

pre 9 godina

Kao sto se zelezara oporavlja, tako ce se cela zemlja oporaviti, pa dosta je vise bilo one uzrecice "Bice bolje, bice bolje.." to "bice" je danas i odmah, dosta je vise bilo.

Kiklop

pre 9 godina

Vlada je donela najbolju odluku za Zelezaru i verujem da ce Zelezara ne samo postati profitabilna vec da ce postati motor srpske industrije.

Crna dama

pre 9 godina

Železara je dobila svoj menadžment svoju šansu, sada neka budu pametni i neka iskoriste priliku. Ne tako davno, svakodnevno smo slušali omalovažavanje plana rešavanja situacije oko JATa pa danas imamo profitabilnu Er Srbiju verujem da će to da se desi sa Železarom.

Smederevac

pre 9 godina

Prolazim savkog dana pored Zelezare, dimnjaci se puse sa svih strana, znaci da se u toj kompaniji radi punom parom. Svakako je relano ocekivati profit vec u Maju, sve pohvale za novi menadzment!

Nesa

pre 9 godina

Drago mi je sto zelezara nije prodata za DZ, jos ce ispasti da je plan B jos bolji od plana A, jer ce kasnije zelezara mnogo vise vredeti nego sto je to danas..

strahinja

pre 9 godina

Profitabilno preduzece u Srbiji je postalo pojam.Ok, malo preterujem, ali nekako smo vise navikli na rec restrukturiranje, stecaj, bankrot itd. nego profit. Ali covek se lako i brzo navikne na dobro, tako da nam nece biti problem.

Ognjen

pre 9 godina

Ko u čuda ne veruje, taj čuda i ne stvara. Vreme je da se model upravljanja železarom primeni na ceo javni sektor. Od domaćih privrednika nema neke koristi, jer su u većini slučajeva duboko potonuli u koruptivne radnje. Trebaju nam stručnjaci iz sveta, koji hoće da rade profesionalno.

Smederevac

pre 9 godina

Treba doći ovih dana u Smederevo i videti koliko je atmosfera u samom gradu mnogo bolja. Železara hrani mnogo porodica sa ovog područja i ovim pokretanjem stanje je za kratko vreme daleko bolje.

Hot Wine

pre 9 godina

Eto lepih vesti za Srbiju. Iznenadjujuce je to sto ce za kratko vreme Zelezara ostavriti profit. To znaci da je ceo tim koji je pokrenuo ovu kompaniju izuzetno kvalitetan i da se na dalje mogu ocekivati odlicni rezultati!

radenko

pre 9 godina

Zelezaru smo mogli prodati na prvu loptu po principu daj sta das, ali nije bilo tako, odbijen je Esmark koji nije mogao da garantuje ni ocuvanje radnih mesta ljudima. Ovaj menadzment ce ozdraviti zelezaru, a onda cemo je prodati po mnogo vecoj ceni.

J Cvijovic

pre 9 godina

Moraju se stalno tražiti nova tržišta za čelik iz Smedereva. Ključna je prodaje, bez koje nije moguće povećati proizvodnju i ostvariti efekte od ekonomije obima. Dobre odnose sa rukovodstvom Fijata "Srbija" moramo da usmerimo prema povezivanju železare i fabrike automobila u Kragujevcu.

uu

pre 9 godina

Najvaznije nam je da zelezara sto pre postane izvoznik.Omogucice nam kontakt sa svetom i veliku zaradu.Time ce se polako odplacivati dugovi i stedeti novac za nove projekte.

filip

pre 9 godina

Ako neko misli da je bilo lako naci dobar menadzment za zelezaru, grdno se vara, onda bi prosla vlast to odavno uradila da je mogla, ali nisu ni mogli ni bili sposobni za tako nesto.

samke

pre 9 godina

Dobra vest za gradjane,a i za privredu!,koliko vidim sve ide po najavljenom i ocekivanom planu,taj trend treba da se nastavi i prosiri na druge grane privrede

dipl. ing. Milena Petrovic

pre 9 godina

Vrlo kratak period moram da priznam, ali ako je izabrano pravo rukovodstvo nece biti neostvarivo. Volela bih da kao i do sada Vlada ako ne funkcionise kako je zacrtano, da se promeni rukovodstvo i nadje sposobnije.

Zvonko

pre 9 godina

Sada kada je prošlo najgore, treba gledati napred. Mora se ozbiljno raditi na dugoročnom planiranju prodaje gotovih proizvoda. Naša mašinogradnja i građevinska industrija mora kupovati samo čelik iz Smedereva, ako mislimo da povećamo proizvodnju i zaposlimo nove radnike u Železari. Treba hitno menjati Zakon o javnim nabavkama u cilju davanja preferencijala za srpski čelik.

obilic

pre 9 godina

Svaka cast,s obzirom da je zelezara bila niz godina u gubitku,ovo je vec veliki pomak.Sada ostaje da se radi na putu da se oforme i ostala preduzeca koja su takodje bila na nuli poput zelezare.Profita ce biti,marljivim radom i disciplinom.

cc

pre 9 godina

Vazno je da zelezara vise ne prouzrokuje gubitke u drzavnoj kasi.I ako su se mnogi bunili ,moraju priznati da prija kada se dugovi polako otplacuju.

dobrivoje

pre 9 godina

Kad se jednom neki posao odradi dobro, i kada se jednom neki problem resi temeljno a ne povrsno, onda se vise na njega ne vracamo. Zelezara je bila veliki problem, sada je to resen jednom za sva vremena, hvala Bogu.

MIA

pre 9 godina

(Metalurg (TMF Beograd), 4. april 2015 17:36)
Gospodine Metalurgu, a da vi prvo zavrsite ekonomski fakultet pa da komentarisete troskove i profit Zelezare.

TajnoMoja

pre 9 godina

Dobar pokazatelj da ce Zelezara postati profitabilna do maja je to sto se do sada vec dosta ustedelo. A ako uzmemo u obzir da je posle Fiata ( koji je ubedljivo najveci izvoznik u Srbiji ), Zelezara na drugom mestu, dolazimo do saznanja da ce biti nosilac privrednih aktivnosti u Srbiji.

dane

pre 9 godina

Ako ce Zelezara biti profitabilna vec u maju,to znaci da je tim koji je pokrenuo ovu kompaniju izuzetno kvalitetan i da da se mozemo nadati jos boljim rezultatima.

Ivan

pre 9 godina

Smanjenje gubitka železare je pun pogodak. Država će morati sve manje da ulaže u proizvodnju, a krajnji cilj je da to preduzeće posluje profitabulno.

Tako

pre 9 godina

Ovo je tek pocetak koji jeste za pohvalu, ali tek slede bolji dani za zelezaru o kojima cemo pricati i kojima cemo se ponositi. A sve to zahvaljujuci ljudima na vlasti koji su ulozili veliki trud u obnovu Zelezare.

ana

pre 9 godina

Zelezara je velika i jaka kompanija i uz pravo vodjstvo vrlo ce brzo dostici svoj maksimum.Pokricemo troskove i stvoriti obrtni kapital za nova ulaganja.Koliko god pojedini bili skeptici.

Neutralni

pre 9 godina

Tolike gubitke je imala ova drzava do februara, da zelezara uopste ne mora praviti profit, samo da ljudi imaju za svoje plate. To je "puna kapa" ! Ako bude bilo i viska, ODLICNO!

lili

pre 9 godina

Ovo je tek pocetak koji jeste za pohvalu, ali tek slede bolji dani za zelezaru o kojima cemo pricati i kojima cemo se ponositi. A sve to zahvaljujuci ljudima na vlasti koji su ulozili veliki trud u obnovu Zelezare.

Dragance

pre 9 godina

Zelezara nam je jedna od poslednjih spona sa onom starom zemljom onom Jugoslavijom u kojoj se zivelo lepo i srecno, neka njeno ozdravljenje bude nada da cemo ipak ziveti opet lepo..

Andjela

pre 9 godina

Železara je primer uspešne privatizacije koju je sprovela vlada, a firma će od gubitaša za nekoliko meseci postati profitabilna. Ovakve privatizacije najbolje pokazuju koliko vlada radi predano na razvoju privrede Srbije i oporavku naše zemlje i nikakve optužbe opozicije i niski udarci koje šalju ne mogu osporiti rezultate koje vlada postiže.

Markov

pre 9 godina

Ako je struka rekla da se očekuje profit u roku od 6 meseci, a sadašnji podaci pokazuju da se gubitak smanjuje izgleda se stvari kreću ka projektovanom cilju da Želazara bude pokretač privrede u narednim godinama.

Ljubica

pre 9 godina

Samo pametnim poslovanjem se mogu postici dobro rezultati. Ljudi koji su na celu Zelezare danas, Kamaras i Gudis su ljudi sa nizom godina iskustva u ovoj obalsti a vrlo su i upoznati sa radom same Zeleznice pa je i za ocekivati ovakve rezulatate.

cvrle

pre 9 godina

Treba uporedo raditi kako na ozdravljenju zapustenih preduzeca, tako i na otvaranju novih.. Mislim da za ovu zemlju ima nade, iskreno se nadam da cemo kroz nekoliko godina imati nesto bolji standard i da cemo nesto bolje ziveti.

sunce989

pre 9 godina

Da bismo usli u EU nasa privreda mora da ojaca kako bismo izdrzali konkurenciju na trzistu. Zelezara je najveca u Evropi i treba ulaagati u nju.

S Milovanovic

pre 9 godina

Uštede su uvek moguće na repro-materijalu. Nije trebalo da dođe strani menadžment pa da počne da se štedi. Moglo se štedeti od dana kada je US Stil napustio železaru. Treba preispitati kako je železara vođena od 2012. godine do danas.

bosa

pre 9 godina

Drzava se spasava tako sto se prvo spasi jedno preduzece. Kada ono ostvari pozitivne rezultate kao sto se i ocekuje tada se vidi da se trud i zalaganje isplatilo i dalje rad i borba se usmerava na naredno preduzece i tako redom. Zalaganje premijera sigurno ce uroditi plodom.

Milutin

pre 9 godina

Verujem da će se tek videti rezultati menadžerskog tima koji je Vlada odabrala. Očekujem da uposle sve kapacitete u železari i da će 5000 ljudi moći da živi od svog rada.

Potvrda ispravnosti odluke

pre 9 godina

Na primeru Zelezare se pokazalo da drzava moze dosta da pomogne u pokretanju proizvodnje i ozivljavanju nase privrede. Ovo je prva Vlada pocev od 90-ih godina koja nije isla po svaku cenu na privatizaciju vec na ozivljavanje proizvodnje i kao sto vidimo svi parametri potvrdjuju ispravnost te odluke.

Faith

pre 9 godina

Vrlo ohrabrujuće vesti za srpsku privredu. Bitno je da pored direktnih investicija pokrenemo i domaća preduzeća koja će sa svoje strane doprineti povećanju izvoza. Za početak je dovoljno to što se iz budžeta više ne izdvajaju ogromna sredstva za pokrivanje gubitka.

Danny`s

pre 9 godina

Dugo se razmisljalo o tome kome predati zelezaru na upravljanje.Svi se iskreno nadamo da je doneta ispravna odluka.Ovo su sada podaci koji nam ulivaju nadu da je uspeh blizu i da jos neko preduzece u Srbiji moze da zazivi u bliskoj buducnosti na slican nacin

Dejan

pre 9 godina

Koliko godina železara radi sa gubitkom i koliko dugo mi poreski obaveznici pokrivamo njene gubitke? I sada odjednom Vučić nabraja koliko je na čemu ušteđeno i tvrdi da će železara da radi sa profitom. I ko je sada ovde lud? I ako je ovo istina (a valjda jeste), da li će neko biti pozvan makar na informativni razgovor jer nam je godinama izvlačio novac iz džepa?

Valentina

pre 9 godina

Železara je na dobrom putu da bude glavni privredni nosilac.Podaci govore o znatnom poboljšanju poslovanja i potvrđuju dobro rukovodstvo menadžera.Plan koji je zamišljen za oporavak železare ima smisla,ostaje nam da čekamo maj i radujemo se novim rezultatima.

Coveceej

pre 9 godina

Veliki gubitas koji cak i kada nije radio je morao da trosi velike sume drzavnog novca zbog nacina funkcionisanja samih peci koje su trosile sirovine u tihom hodu a nije proizvodila gotov proizvod. Sada su dosli ljudi koji mogu da pokrenu proizvodnju i posluju profitabilno a to je dobra vest za sve gradjane Smedereva koji su prakticno u najvecem broju zavisili od same zelezare, zato sto u njoj radi preko 5000 ljudi.

cortefiel

pre 9 godina

Kad je dosta njih mislilo da drzava nema resenje za zelezaru a pojedinci cak i prizeljkivali tako nesto ne bi li skupili neki jeftin politicki poen, trenutna vlada dokazuje da se rad i trud uvek isplate.Po ovom modelu treba resiti probleme i ostalih preduzeca koja su u problemu i primaju subvencije od drzave.

Knez

pre 9 godina

Posao oko železare treba da bude putokaz i model kako dalje treba sprovoditi postupak privatizacije državnih preduzeća ili kako ih učiniti profitabilnim!

Violeta

pre 9 godina

Cela država treba ovako da funkcioniše! Svako ko se prihvati državne funkcije ličnu korist da stavi u drugi plan i da grabi da što više uradi za razvoj zemlje, jer se samo tako stvaraju uslovi da naša deca, ali sva u Srbiji žive i rade i narednih godina,decenija pa i vekova!

zlatibor

pre 9 godina

Raduje me sto Srbija svakodnevno izlazi iz blata i pocinje da se oporavlja.Zelezara je bila jedan on najvecih glavobolja trenutne vlade ali se dokazalo da uz naporan rad rezultati moraju biti vidljivi.Nadam se da je Smederevo i zelezara samo pocetak resavanja posrnulih preduzeca u Srbiji jer je ne dopustivo da drzava vise subvencionise preduzeca koja prave gubitke.Resenje za takve slucajeve uvek ima a jedno je iznajmljivanje strucnjaka iz inostranstva kao na primeru zelezare, ukoliko nismo sami dovoljno sposobni i strucni.

MATE

pre 9 godina

Cela vlada je ulozila veliki rad i trud kako bi Zelezara ostvarivala odlicne rezultate. Verujem da cemo u buducnosti imati najuspesniju celicanu u regionu.

cortefiel

pre 9 godina

Nema lepseg osecaja nego kad vidite da se naporan rad i trud isplati.Dugo vremena Srbija ima problema sa vodjenjem zelezare u Smederevu i mislim da je do sad ovaj sklopljeni ugovor sa timom profesionalaca najbolji i za zaposlene i za drzavu.Nema vise bespotrebnog subvencionisanja a u buducnosti imamo razloga da se nadamo i dugo ocekivanom profitu iz zelezare.

Billy Idol

pre 9 godina

Napokon, posle više od 15 godina, pronađen je modalitet rentabilnije nabavke sirovina, rude i repro-materijal, neophodnih za proizvodnju čelika. U drugoj polovini maja, doći će do pokretanja i druge "visoke" peći, čime će se proširiti proizvodni kapacitet smederevske "Železare" barem za 60%. Do kraja godine, i to jeste realno očekivanje, smederevska "Železare"će, verovatno po prvi put u istoriji vlastitog poslovanja i trajanja, PUNITI republički budžet ! Politička javnost Srbije ne mora biti blakonaklona prema ovom privrednom trijumfu Vučićevog kabineta. Uostalom, to i ne treba toliko očekivati, imajući u vidu njen kvalitet. Ono što je daleko važnije jeste subvenciono stimulisanje "sekundarnog" sektora, to jest, pokretanje svih onih pod-izvođečkih firmu i kooperanata "Železera" Tek tada će doći do potpunog izrasa taj revolucionarni značaj rada "Železare" za čitavu našu matalurgiju i privredu u celini.

Aleksandar

pre 9 godina

Molim samo one koji poznaju situaciju u železari kažu koliko je sirovina država Srbija kupila unapred za proizvodnju u Smederevu, i da li je to razlog što je sada odjedanput železara u plusu. Slična priča kao i sa Etihardom, aerodrom Nikola Tesla otpiše dug od 20 miliona evra, da bi avioprevoznik bio u plusu 2 miliona, a realnost je da je u minusu 18 miliona. Kako nam dobro ide..

dida

pre 9 godina

Trud i rad oko resenja statusa zelezare Smederevo najzad je na pragu resenja problema koji je inace veom zahtevan i komplikovan sa obzirom na geografski polozaj same zelezare i nedostatka domacih strucnjaka u toj oblasti.Nadam se da ce potpisani ugovor biti jedan novi pocetak za zelezaru i njene radnike i da vise nikad nece doci u situaciju da strepe za svoja radna mesta a samim tim i za egzistenciju svojih porodica.

Mikicam

pre 9 godina

Ljidi koji su dovedeni kao menadžeri znaju da planiraju, koordiniraju i kontrolišu proizvodnju kako bi od nekadasnjeg gubitasa napravili uzor za dobro poslovanje u zemlju i regionu.

dalco

pre 9 godina

Ono sto nismo uspeli sami, ocekujemo da ce uraditi profesionalci u toj oblasti.Zelezara Smederevo je od drzavnog interesa da ponovo pokrene punu proizvodnju i da samim tim obezbedi egzistenciju 5000 porodica i poveca BDP.Firma na koju se toliko novca trosi kroz subvencije mora resiti taj problem a sa potpisanim ugovorom mislim da je taj problem resen.

Adela

pre 9 godina

Još jednom se pokazalo da je za uspeh potrebna samo dobra volja, domaćinsko ponašanje i želja da se država samo uzdiže a ne pljačka!

cukson

pre 9 godina

Vlada Srbije je ulozila dosta truda i rada da nadje resenje za opstanak Zelezare Smederevo od koje zavisi 20.000 radnika.Odrzavanje i povecanje proizvodnje u srpskoj celicani za sve mora da bude prioritet, i oko toga nema politicke borbe.Nadajmo se da je ovo vreme jedne sasvim nove profitabilne zelezare u Smederevu.

dado90

pre 9 godina

Znacaj ove kompanije za celokupnu privredu Srbije a pogotov za grad Smederevo je ogroman i zato mislim da je veliki posao uradjen kada je vlada potpisala ugovor sa timom profesionalaca u toj oblasti.Resiti problem celicane je vrlo tezak i kompleksan posao sto smo mogli videti i u zadnjih par godina.Ostaje nada da ce sve biti onako kako i prizeljkujemo sa novim vodjama zelezare i da ce dugo godina raditi punom parom.

menadzer

pre 9 godina

Nov menadzment koji je preuzeo Zelezaru je i izabran sa ciljem da sto pre pokrene poslovanje smederevske celicane a ako su izgledi da u maju mesecu Zelezara ostvari profit naravno da ce to biti odlicna vest za pomenutu celicanu.

osmeh

pre 9 godina

Nas cilj je da polako ispunjavamo ocekivanja od strane MMF. Samim tim sto smo duplo smanili deficit od ocekivanog smo postigli znacajan uspeh...

Mladen S

pre 9 godina

Kada si uporan, uspeh ne može da te mimoiđe. Uvek treba težiti najboljim rešenjma a ne najbržim rešenjima. To što nije prihvaćena ponuda Esmarka, pokazalo se kao dobar potez. Za sada je međunarodni menadžment najbolje rešenje.

despotovic

pre 9 godina

Smederevska zelezara je vrlo vazna za BDP Srbije. S tim u vezi i najavljeno povecanje proizvodnje i izlazak iz krize donece mnogo toga dobrog Smederevu i Srbiji.

Maya

pre 9 godina

Lepa vest, pre svega za radnike Zelezare ! Lepo je startovala Zelezara, Sve to sto je zamisljeno i sprovedeno je,tako da greske ka sve boljem uspehu nema !

Miloje

pre 9 godina

Profitabilna zelezara bice spas za srpsku ekonomiju. U pitanju je 5000 radnih mesta koje su spasene tako da se iskreno nadam sve boljim vestima iz Smedereva.

Žozefina

pre 9 godina

Ako hoćemo da budemo realni moramo priznati da ova Vlada ostvaruje pozitivne ekonomske rezultate u ovoj godini. Priča sa Železarom će da dobije svoj puni efekat tek u narednom periodu, kao i vladine ekonomske mere pomoću kojih možemo da očekujemo bolju i izvesniju budućnost.

zemljoradnik

pre 9 godina

Jedan od vecih problema za drzavu se polako resava i ohrabruje za dalji rad na resavanju posrnulih preduzeca. Najvaznije od svega je da se zelezara opet pokrene i da postane ekonomski odrzivo preduzece od kojeg zavisi 5000 porodica.Moramo biti svesni da je trnovit put do ostvarivanja profita sa obzirom da se sama zelezara nalazi na nezgodnom geografskom polozaju ali uz strucan tim nije i nemoguce.

Kosta

pre 9 godina

Resenje koje smo primenili pokazuje da smo na pravom putu napretka i razvoja Zelezare sto demantuje opoziciju koja uvek bez argumenata napada vladu.

zivica

pre 9 godina

Zelezara je dokaz da u Srbiji moze da se napravi preduzece sa uspesnim menadzmentom. Mislim da cemo u buducnosti za Zelezaru imati samo reci hvale.

LJILJA

pre 9 godina

Dokaz da je plan b bio pun pogodak i da oni koji su ga osmislili nisu pogresili.Jos nas ocekuju iznenadjenja od top menadzmenta zelezare i dobro je sto stvari idu u pravom smeru.

sasa

pre 9 godina

Dobra vest za gradjane,a i za privredu!,koliko vidim sve ide po najavljenom i ocekivanom planu,taj trend treba da se nastavi i prosiri na druge grane privrede

nemanja

pre 9 godina

zelezara će biti nosilac privrednih aktivnosti u Srbiji. Iza Fijata je vec drugi izvoznik.To je dobra stvar da imaamo vec 2 izvoznika to je odlcian uspeh nadamo se da ce biit jos takvih firmi koje se bude uz pomoc vlade,naroda i investitora iz drugih drzava.

miodragee

pre 9 godina

Kada bi se to desilo stvarno onda svaka cast. Ali nemjte prodavati Telekom. Ako ne umemo da upravljamo njime dovedite nekog Nemca ili Svedjanina i platite ga kolko treba...

Jakovljevic

pre 9 godina

Samo da krene zelezara da radi pa da se oslobodimo vise od ovih sto bi najvise voleli da zelezara propadne kako bi oni imali razlog da napadju vladu. Jednostavno ne razumem takvu kolicinu zluradosti.

Papovka

pre 9 godina

Ovo je pre svega zasluga vlade jer je uspela da pokrene veliki gigant kao što je železara!Dobro je su rezultati vidljivi i da mere štednje daju prve efekte!

miting

pre 9 godina

Vidi se da smo napravili pravi potez. Raduje me posmisao da će svi zaposleni imati dodatni motiv i satisfakciju za dalji rad. Da vidim sada kako ćete da kmenarišete ovakav uspeh?

Mary

pre 9 godina

Zelezara je ostvarila znacajne ustede, povecala proizvodnju i izvoz sto su bitne predispozicije za ostavrenje profita. Znamo svi koliki uticaj ima to preduzece na BDP Srbije.

kole

pre 9 godina

Uspesna Zelezara ja sinonim za uspesnu Srbiju. Zelezara je oduvek bila simbol Smedereva i cele zemlje, sada joj se ponovo vraca stari sjaj, dugo je trebalo ali bolje ikad nego nikad.

Dany

pre 9 godina

Posmatrajuci slucaj posrnule Zelezare i njenog ponovnog pokretanja, mozemo samo zakljuciti da za nasu privredu i te kako ima nade i kada su druga preduzeca u pitanju.

TajnoMoja

pre 9 godina

Dobar pokazatelj da ce Zelezara postati profitabilna do maja je to sto se do sada vec dosta ustedelo. A ako uzmemo u obzir da je posle Fiata ( koji je ubedljivo najveci izvoznik u Srbiji ), Zelezara na drugom mestu, dolazimo do saznanja da ce biti nosilac privrednih aktivnosti u Srbiji.

Rasta

pre 9 godina

A samo da se podsetimo na činjenicu da je Železara bila, ozbiljan gubitaš. Ako je izvuku iz blata, onda ovakva politika poslovanja slobodno može još da se ponavlja na drugim preduzećima

Nenad

pre 9 godina

Jeste da nije nam svima direktno u interesu da zelezara zazivi kao sto je to slucaj sa ljudima koji tamo rade i njihovim porodicama, ali indirektno cemo svi imati koristi od toga.. Drago mi je sto se problemi u ovoj zemlji konacno resavaju, bas su se nagomilali, dalje odlaganje mislim da ne bi vise bilo moguce.

zoki

pre 9 godina

Sve pohvale za ovakav trud i rad u vezi Zelezaru i to je pravi primer dobrog i odgovornog rada nase Vlade i ljudi koji zele dobro Srbiji i uspeh se vec vidi i tek ce da se vidi.

ILIJA

pre 9 godina

Zelezara je bas ozivljena da bi doprinela porastu privrede i svi pokazatelji govore u prilog tome, tako da je dolazak menadzera opravdan....

bikolit

pre 9 godina

Železara ponos i dika Srbije će jednog dana biti isto uspešna kao i air Serbia onda će i oni koji ne veruju u čuda početi da veruju.

Berač Lovorika

pre 9 godina

Pa Vučić će se lično zalagati da Železara što pre postane profitabilna,radi radnika ,ali i zbog interesa Srbije i njenog budžeta !

Queen

pre 9 godina

Mogli bi isti princip primeniti na SrbijaGas koji već ko una koliko dugo već troši državni novac a profita ni a vidiku. JAsno je da ga vode nestručni ljudi...

Smederevac

pre 9 godina

Red,rad i disciplina ce dovesti do povecanja proizvodnje, a ako ne bude kradja bice i profita, nadajmo se najboljem, radnici Zelezare i svi koji zive od nje, su to zasluzili.

Teodor

pre 9 godina

Ja mislim da samo u Srbiji neko ima hrabrost da da upravljačke komande nekom drugom! Ako bude profita, ili čak pozitivna nula, potez se, i te kako, isplatio

Pronije

pre 9 godina

Mislim da će meseci pred nama pokazati sav značaj koji pokretanje Železare ima za našu privredu i smanjenje spoljnotrgovinskog deficita.

Zeka

pre 9 godina

Ugovor je ugovor.Ako ne naprave profit, plaćaju penale.Niko nije spreman da radi na svoju štetu. Najpametniji potez koji je mogao da se povuče. Srbija nema šta da izgubi

Uroš

pre 9 godina

Jesam za ovako riskantne poteze koji su povučeni. Bolje da se da uprava nekome kome su cifre u glavi umesto da se celo preduzeće proda bud-zašto

Iris

pre 9 godina

Ne verujem da će se poboljašnje standarda u Smederevu osetiti u nekom kraćem periodu. Mnogo je štete bilo nanešeno u prošloj deceniji da bi moglo tako lako da se popravi

Đerdap

pre 9 godina

Pa tako i treba da se radi sa svim gubitašima u Srbiji.Kada mi nemamo ozbiljnog kadra, onda pustite da nam drugi zarađuju pare kad znaju kako

savesni gradjanin

pre 9 godina

Lepe vesti za sve,verujem da cemo tamo u maju da odahnemo i biti zadovoljni uradjenim poslom oko zelezare vlade i premijera!

Nemanja

pre 9 godina

Sada je i mene sramota koliko nam dobro ide. Daj još, Aleksandre! Daj još ovakvih vesti! Opasno mi pada nivo nebuloza u organizmu i mozak počinje da mi nesmetano radi. To se mora zaustaviti!

smederevac

pre 9 godina

Cestitam botovima , zaradili su dnevnicu. Ipak to ne menja stvar , zelezara NIKADA nece biti profitabilna , radice dok Kamaras I ekipa pokupe kajmak I to je to.

Metalurg (TMF Beograd)

pre 9 godina

Pročitah 10-ak komentara i nemam snage za dalje! Mi smo bolesna zemlja! Kakav profit?? Pa neće biti profita nikada a kamoli posle mesec dana!!!
Bilo je sirovina za 180 dolara, a ovaj sada štedi! Štedi na struji 2 mio dolara!!?????? LAŽ!

realno

pre 9 godina

neistna!!!!
profit i železara ,NIKAD!!!!
sramota je kad gomila neznalica ,partijskih ''lakrdjaša'',, pokušava da svojim komentarima spinuje ovo ekonomsko rasulo!
pa sami radnici železare ne veruju ovakvim,biću blag,, glupostoma.
smederevo je poslednji ,poluživi,, 'pokusni kunić'' ,svesno žrtvovan , radi kupovone vremena iz ''njima'' poznath razloga.

Lion

pre 9 godina

Obećanja Vučića:
- Beograd na vodi
- Nema smanjenja penzija
- Mercedes u Srbiji
- Osnivanje Nacionalne banke...
- Nećemo prodavati Telekom
- Ukinućemo subvencije državnim firmama
- Struja će pojeftiniti
- Ukinućemo državne agencije...
Jadan je narod koji ovakvom veruje.

K2

pre 9 godina

Profesionalni menadžment već daje rezultate. Vremenom će postati sve vidljivija opravdanost Vladine odluke da uđe u ovakav angažman upravljanja Železarom.

KAJA

pre 9 godina

Veliki uspeh se ocekuje u narednom periodu. Nije nista cudno , sobzirom da su postavljeni od starta dobri temelji,koji vode samo ka uspehu !

Lovac na botove

pre 9 godina

To je ipak CELICANA, a ne Zelezara.Ta firma pravi celik a ne zelezo.
A sto se tice te firme ex Sartid,videcete da se radi o obicnoj business prevari.Na kraju balade tih 5000 radnika ce morati na biro rada.To jednostavno ne moze da funkcionise.
Oni uvoze sve sirovine i potom prodaju table celika i lima koje su jeftinije od cene sirovina.
Potraznja slaba jer se radi o crnom celiku,tako da obrni okreni,samo je malo vremena kupljeno i nista vise.Za to vreme ce taj Slovak i ekipa oko njega da naprave za sebe dobre pare i onda, caoo.

realno

pre 9 godina

neistna!!!!
profit i železara ,NIKAD!!!!
sramota je kad gomila neznalica ,partojskih ''lakrdjaša'',, pokušava da svojim komentarima spinuje ovo ekonomsko rasulo!
pa sami radnici železare ne veruju ovakvim,biću blag,, glupostoma.
smederevo je poslednji ,poluživi,, 'pokusni kunić'' ,svesno žrtvovan , radi kupovone vremena iz ''njima'' poznath razloga.

bla bla

pre 9 godina

A sad suvoparni komentari o velicanju vodje i uloge Zelezare u nasim zivotima i kako samo predanim radom i odricanjima mozemo u bolju buducnost..
Pozdrav iz Norveske gde mi ostane oko 200000 din mesecno posle svih troskova, botine i da vam se zahvalim, jer da vas nema i nije bilo, i dalje bih bivstvovao u Srbiji...

Cvele

pre 9 godina

A ko doveo Fijat i Etihad??? Pa DINKIĆ rođaci, a ovi se kunu u njih, a Dinkić ne valja... Ništa mi nije jasno? :-) A tek železara? Nek nam je bog u pomoći...

Agape

pre 9 godina

Ne mora sve na silu i brzo privatizovati.Angazovanje i pomoc drzave su preduslov da preduzeca stanu na noge,pa se onda privatizuju,ali pod drugim uslovima.Ne moramo ucenjeni ishitreno sve rasprodavati,kao sto je to bio manir do sada.

Sneza

pre 9 godina

Samo da se pokrene i druga pec, a onda ce svi osetiti boljitak! Smederevci znaju koliko je to vazno za sam grad i nadam se da ce vec u maju osetiti najavljeni profit!

Gordana

pre 9 godina

Otkad su na vlasti Premijer i ova Vlada su napravili dosta odličnih poteza od koji je Železara je jedan od najboljih. Uzdam se u to da će samo tako da nastave i eto nama novih radnih mesta,bolje ekonomije,plata i lepše budućnosti!

vestica

pre 9 godina

Evo dokaza da smo doveli odlican menadzment da vodi Zelezaru, ako pokazatelji ukazuju na cinjenicu da ce smederevska celicana imati profit vec u maju mesecu to je i vise nego dobra vest.

Bocko

pre 9 godina

Sad kad Fiat Srbija malo smanjuje svoju proizvodnju, odlična je vest da će železara svojom proizvodnjom i izvozom ne samo nadoknaditi već i povećati priliv novca u zemlju!

milos

pre 9 godina

Sjajna vest za Srbiju i radnike zelezare, da je srece da nam se i ostale firme dovode u red kao i ova!! Ovi iz opozicije naravno blate premijera ali sacekajmo jos 2 meseca pa da vidimo ko prica istinu a ko okrece narod protiv jedine vlasti koja je nesto za narod uradila!

fanta

pre 9 godina

Pretpostavka da bi Zelezara mogla da ostvari prvi profit vec za mesec dana bi bila zaista odlicna vest ako se ista i ostvari posto nam je ova celicana drugi najveci izvoznik posle Fijata.

Ivanica

pre 9 godina

Skeptici nisu verovali da JAT može da posluje profitabilno, ali su ih rezultati posla godinu dana razuverili. Verujem da će isto biti i sa železarom, da će ubrzo to osetiti i građani Samedereva.

Alex

pre 9 godina

Profit će biti najbolji dokaz da se nije pogrešilo sa odustajanjem od privatizacije u datim uslovima, i da je izbor menadžerskog tima bio dobar potez. Verujem da će se uposliti svi kapaciteti železare i da će biti dovoljno posla za svih 5000 radnika.

smederevac

pre 9 godina

Cestitam botovima , zaradili su dnevnicu. Ipak to ne menja stvar , zelezara NIKADA nece biti profitabilna , radice dok Kamaras I ekipa pokupe kajmak I to je to.

Metalurg (TMF Beograd)

pre 9 godina

Pročitah 10-ak komentara i nemam snage za dalje! Mi smo bolesna zemlja! Kakav profit?? Pa neće biti profita nikada a kamoli posle mesec dana!!!
Bilo je sirovina za 180 dolara, a ovaj sada štedi! Štedi na struji 2 mio dolara!!?????? LAŽ!

realno

pre 9 godina

neistna!!!!
profit i železara ,NIKAD!!!!
sramota je kad gomila neznalica ,partijskih ''lakrdjaša'',, pokušava da svojim komentarima spinuje ovo ekonomsko rasulo!
pa sami radnici železare ne veruju ovakvim,biću blag,, glupostoma.
smederevo je poslednji ,poluživi,, 'pokusni kunić'' ,svesno žrtvovan , radi kupovone vremena iz ''njima'' poznath razloga.

Lovac na botove

pre 9 godina

To je ipak CELICANA, a ne Zelezara.Ta firma pravi celik a ne zelezo.
A sto se tice te firme ex Sartid,videcete da se radi o obicnoj business prevari.Na kraju balade tih 5000 radnika ce morati na biro rada.To jednostavno ne moze da funkcionise.
Oni uvoze sve sirovine i potom prodaju table celika i lima koje su jeftinije od cene sirovina.
Potraznja slaba jer se radi o crnom celiku,tako da obrni okreni,samo je malo vremena kupljeno i nista vise.Za to vreme ce taj Slovak i ekipa oko njega da naprave za sebe dobre pare i onda, caoo.

Nemanja

pre 9 godina

Sada je i mene sramota koliko nam dobro ide. Daj još, Aleksandre! Daj još ovakvih vesti! Opasno mi pada nivo nebuloza u organizmu i mozak počinje da mi nesmetano radi. To se mora zaustaviti!

realno

pre 9 godina

neistna!!!!
profit i železara ,NIKAD!!!!
sramota je kad gomila neznalica ,partojskih ''lakrdjaša'',, pokušava da svojim komentarima spinuje ovo ekonomsko rasulo!
pa sami radnici železare ne veruju ovakvim,biću blag,, glupostoma.
smederevo je poslednji ,poluživi,, 'pokusni kunić'' ,svesno žrtvovan , radi kupovone vremena iz ''njima'' poznath razloga.

Lion

pre 9 godina

Obećanja Vučića:
- Beograd na vodi
- Nema smanjenja penzija
- Mercedes u Srbiji
- Osnivanje Nacionalne banke...
- Nećemo prodavati Telekom
- Ukinućemo subvencije državnim firmama
- Struja će pojeftiniti
- Ukinućemo državne agencije...
Jadan je narod koji ovakvom veruje.

Cvele

pre 9 godina

A ko doveo Fijat i Etihad??? Pa DINKIĆ rođaci, a ovi se kunu u njih, a Dinkić ne valja... Ništa mi nije jasno? :-) A tek železara? Nek nam je bog u pomoći...

bla bla

pre 9 godina

A sad suvoparni komentari o velicanju vodje i uloge Zelezare u nasim zivotima i kako samo predanim radom i odricanjima mozemo u bolju buducnost..
Pozdrav iz Norveske gde mi ostane oko 200000 din mesecno posle svih troskova, botine i da vam se zahvalim, jer da vas nema i nije bilo, i dalje bih bivstvovao u Srbiji...

MIA

pre 9 godina

(Metalurg (TMF Beograd), 4. april 2015 17:36)
Gospodine Metalurgu, a da vi prvo zavrsite ekonomski fakultet pa da komentarisete troskove i profit Zelezare.

Silvana

pre 9 godina

To je odlicna vest, nisam ocekivala da ce tako brzo to biti, svaka cast radnici Zelezare pokazuju svoj kvalitet uz pravi menadzment mislim da nema zime za njih.

Kiklop

pre 9 godina

Vlada je donela najbolju odluku za Zelezaru i verujem da ce Zelezara ne samo postati profitabilna vec da ce postati motor srpske industrije.

Gordana

pre 9 godina

Otkad su na vlasti Premijer i ova Vlada su napravili dosta odličnih poteza od koji je Železara je jedan od najboljih. Uzdam se u to da će samo tako da nastave i eto nama novih radnih mesta,bolje ekonomije,plata i lepše budućnosti!

simsonovi 5

pre 9 godina

Korak po korak priblizismo se i mi tom uspehu, ovo je vrlo lepa vest,jer sada zelezara vise nece biti na teretu drzave, a i zaposleni ce moci da odahnu, a jos ako im se posreci da uskoro i povecaju platu, to ce biti fenomenalna vest.

Smederevac

pre 9 godina

Prolazim savkog dana pored Zelezare, dimnjaci se puse sa svih strana, znaci da se u toj kompaniji radi punom parom. Svakako je relano ocekivati profit vec u Maju, sve pohvale za novi menadzment!

Rasta

pre 9 godina

A samo da se podsetimo na činjenicu da je Železara bila, ozbiljan gubitaš. Ako je izvuku iz blata, onda ovakva politika poslovanja slobodno može još da se ponavlja na drugim preduzećima

Knez

pre 9 godina

Posao oko železare treba da bude putokaz i model kako dalje treba sprovoditi postupak privatizacije državnih preduzeća ili kako ih učiniti profitabilnim!

Agape

pre 9 godina

Ne mora sve na silu i brzo privatizovati.Angazovanje i pomoc drzave su preduslov da preduzeca stanu na noge,pa se onda privatizuju,ali pod drugim uslovima.Ne moramo ucenjeni ishitreno sve rasprodavati,kao sto je to bio manir do sada.

Zeka

pre 9 godina

Ugovor je ugovor.Ako ne naprave profit, plaćaju penale.Niko nije spreman da radi na svoju štetu. Najpametniji potez koji je mogao da se povuče. Srbija nema šta da izgubi

Teodor

pre 9 godina

Ja mislim da samo u Srbiji neko ima hrabrost da da upravljačke komande nekom drugom! Ako bude profita, ili čak pozitivna nula, potez se, i te kako, isplatio

Sneza

pre 9 godina

Samo da se pokrene i druga pec, a onda ce svi osetiti boljitak! Smederevci znaju koliko je to vazno za sam grad i nadam se da ce vec u maju osetiti najavljeni profit!

Hot Wine

pre 9 godina

Eto lepih vesti za Srbiju. Iznenadjujuce je to sto ce za kratko vreme Zelezara ostavriti profit. To znaci da je ceo tim koji je pokrenuo ovu kompaniju izuzetno kvalitetan i da se na dalje mogu ocekivati odlicni rezultati!

Đerdap

pre 9 godina

Pa tako i treba da se radi sa svim gubitašima u Srbiji.Kada mi nemamo ozbiljnog kadra, onda pustite da nam drugi zarađuju pare kad znaju kako

Queen

pre 9 godina

Mogli bi isti princip primeniti na SrbijaGas koji već ko una koliko dugo već troši državni novac a profita ni a vidiku. JAsno je da ga vode nestručni ljudi...

branko

pre 9 godina

Kao sto se zelezara oporavlja, tako ce se cela zemlja oporaviti, pa dosta je vise bilo one uzrecice "Bice bolje, bice bolje.." to "bice" je danas i odmah, dosta je vise bilo.

Iris

pre 9 godina

Ne verujem da će se poboljašnje standarda u Smederevu osetiti u nekom kraćem periodu. Mnogo je štete bilo nanešeno u prošloj deceniji da bi moglo tako lako da se popravi

Uroš

pre 9 godina

Jesam za ovako riskantne poteze koji su povučeni. Bolje da se da uprava nekome kome su cifre u glavi umesto da se celo preduzeće proda bud-zašto

Crna dama

pre 9 godina

Železara je dobila svoj menadžment svoju šansu, sada neka budu pametni i neka iskoriste priliku. Ne tako davno, svakodnevno smo slušali omalovažavanje plana rešavanja situacije oko JATa pa danas imamo profitabilnu Er Srbiju verujem da će to da se desi sa Železarom.

MATE

pre 9 godina

Cela vlada je ulozila veliki rad i trud kako bi Zelezara ostvarivala odlicne rezultate. Verujem da cemo u buducnosti imati najuspesniju celicanu u regionu.

savesni gradjanin

pre 9 godina

Lepe vesti za sve,verujem da cemo tamo u maju da odahnemo i biti zadovoljni uradjenim poslom oko zelezare vlade i premijera!

Kosta

pre 9 godina

Resenje koje smo primenili pokazuje da smo na pravom putu napretka i razvoja Zelezare sto demantuje opoziciju koja uvek bez argumenata napada vladu.

menadzer

pre 9 godina

Nov menadzment koji je preuzeo Zelezaru je i izabran sa ciljem da sto pre pokrene poslovanje smederevske celicane a ako su izgledi da u maju mesecu Zelezara ostvari profit naravno da ce to biti odlicna vest za pomenutu celicanu.

obilic

pre 9 godina

Svaka cast,s obzirom da je zelezara bila niz godina u gubitku,ovo je vec veliki pomak.Sada ostaje da se radi na putu da se oforme i ostala preduzeca koja su takodje bila na nuli poput zelezare.Profita ce biti,marljivim radom i disciplinom.

filip

pre 9 godina

Ako neko misli da je bilo lako naci dobar menadzment za zelezaru, grdno se vara, onda bi prosla vlast to odavno uradila da je mogla, ali nisu ni mogli ni bili sposobni za tako nesto.

strahinja

pre 9 godina

Profitabilno preduzece u Srbiji je postalo pojam.Ok, malo preterujem, ali nekako smo vise navikli na rec restrukturiranje, stecaj, bankrot itd. nego profit. Ali covek se lako i brzo navikne na dobro, tako da nam nece biti problem.

dane

pre 9 godina

Ako ce Zelezara biti profitabilna vec u maju,to znaci da je tim koji je pokrenuo ovu kompaniju izuzetno kvalitetan i da da se mozemo nadati jos boljim rezultatima.

zlatibor

pre 9 godina

Raduje me sto Srbija svakodnevno izlazi iz blata i pocinje da se oporavlja.Zelezara je bila jedan on najvecih glavobolja trenutne vlade ali se dokazalo da uz naporan rad rezultati moraju biti vidljivi.Nadam se da je Smederevo i zelezara samo pocetak resavanja posrnulih preduzeca u Srbiji jer je ne dopustivo da drzava vise subvencionise preduzeca koja prave gubitke.Resenje za takve slucajeve uvek ima a jedno je iznajmljivanje strucnjaka iz inostranstva kao na primeru zelezare, ukoliko nismo sami dovoljno sposobni i strucni.

Dragance

pre 9 godina

Zelezara nam je jedna od poslednjih spona sa onom starom zemljom onom Jugoslavijom u kojoj se zivelo lepo i srecno, neka njeno ozdravljenje bude nada da cemo ipak ziveti opet lepo..

S Milovanovic

pre 9 godina

Uštede su uvek moguće na repro-materijalu. Nije trebalo da dođe strani menadžment pa da počne da se štedi. Moglo se štedeti od dana kada je US Stil napustio železaru. Treba preispitati kako je železara vođena od 2012. godine do danas.

Markov

pre 9 godina

Ako je struka rekla da se očekuje profit u roku od 6 meseci, a sadašnji podaci pokazuju da se gubitak smanjuje izgleda se stvari kreću ka projektovanom cilju da Želazara bude pokretač privrede u narednim godinama.

cortefiel

pre 9 godina

Kad je dosta njih mislilo da drzava nema resenje za zelezaru a pojedinci cak i prizeljkivali tako nesto ne bi li skupili neki jeftin politicki poen, trenutna vlada dokazuje da se rad i trud uvek isplate.Po ovom modelu treba resiti probleme i ostalih preduzeca koja su u problemu i primaju subvencije od drzave.

Coveceej

pre 9 godina

Veliki gubitas koji cak i kada nije radio je morao da trosi velike sume drzavnog novca zbog nacina funkcionisanja samih peci koje su trosile sirovine u tihom hodu a nije proizvodila gotov proizvod. Sada su dosli ljudi koji mogu da pokrenu proizvodnju i posluju profitabilno a to je dobra vest za sve gradjane Smedereva koji su prakticno u najvecem broju zavisili od same zelezare, zato sto u njoj radi preko 5000 ljudi.

Milutin

pre 9 godina

Verujem da će se tek videti rezultati menadžerskog tima koji je Vlada odabrala. Očekujem da uposle sve kapacitete u železari i da će 5000 ljudi moći da živi od svog rada.

Andjela

pre 9 godina

Železara je primer uspešne privatizacije koju je sprovela vlada, a firma će od gubitaša za nekoliko meseci postati profitabilna. Ovakve privatizacije najbolje pokazuju koliko vlada radi predano na razvoju privrede Srbije i oporavku naše zemlje i nikakve optužbe opozicije i niski udarci koje šalju ne mogu osporiti rezultate koje vlada postiže.

Smederevac

pre 9 godina

Treba doći ovih dana u Smederevo i videti koliko je atmosfera u samom gradu mnogo bolja. Železara hrani mnogo porodica sa ovog područja i ovim pokretanjem stanje je za kratko vreme daleko bolje.

lili

pre 9 godina

Ovo je tek pocetak koji jeste za pohvalu, ali tek slede bolji dani za zelezaru o kojima cemo pricati i kojima cemo se ponositi. A sve to zahvaljujuci ljudima na vlasti koji su ulozili veliki trud u obnovu Zelezare.

cvrle

pre 9 godina

Treba uporedo raditi kako na ozdravljenju zapustenih preduzeca, tako i na otvaranju novih.. Mislim da za ovu zemlju ima nade, iskreno se nadam da cemo kroz nekoliko godina imati nesto bolji standard i da cemo nesto bolje ziveti.

Nesa

pre 9 godina

Drago mi je sto zelezara nije prodata za DZ, jos ce ispasti da je plan B jos bolji od plana A, jer ce kasnije zelezara mnogo vise vredeti nego sto je to danas..

Zvonko

pre 9 godina

Sada kada je prošlo najgore, treba gledati napred. Mora se ozbiljno raditi na dugoročnom planiranju prodaje gotovih proizvoda. Naša mašinogradnja i građevinska industrija mora kupovati samo čelik iz Smedereva, ako mislimo da povećamo proizvodnju i zaposlimo nove radnike u Železari. Treba hitno menjati Zakon o javnim nabavkama u cilju davanja preferencijala za srpski čelik.

sunce989

pre 9 godina

Da bismo usli u EU nasa privreda mora da ojaca kako bismo izdrzali konkurenciju na trzistu. Zelezara je najveca u Evropi i treba ulaagati u nju.

radenko

pre 9 godina

Zelezaru smo mogli prodati na prvu loptu po principu daj sta das, ali nije bilo tako, odbijen je Esmark koji nije mogao da garantuje ni ocuvanje radnih mesta ljudima. Ovaj menadzment ce ozdraviti zelezaru, a onda cemo je prodati po mnogo vecoj ceni.

KAJA

pre 9 godina

Veliki uspeh se ocekuje u narednom periodu. Nije nista cudno , sobzirom da su postavljeni od starta dobri temelji,koji vode samo ka uspehu !

K2

pre 9 godina

Profesionalni menadžment već daje rezultate. Vremenom će postati sve vidljivija opravdanost Vladine odluke da uđe u ovakav angažman upravljanja Železarom.

miodragee

pre 9 godina

Kada bi se to desilo stvarno onda svaka cast. Ali nemjte prodavati Telekom. Ako ne umemo da upravljamo njime dovedite nekog Nemca ili Svedjanina i platite ga kolko treba...

Nenad

pre 9 godina

Jeste da nije nam svima direktno u interesu da zelezara zazivi kao sto je to slucaj sa ljudima koji tamo rade i njihovim porodicama, ali indirektno cemo svi imati koristi od toga.. Drago mi je sto se problemi u ovoj zemlji konacno resavaju, bas su se nagomilali, dalje odlaganje mislim da ne bi vise bilo moguce.

Billy Idol

pre 9 godina

Napokon, posle više od 15 godina, pronađen je modalitet rentabilnije nabavke sirovina, rude i repro-materijal, neophodnih za proizvodnju čelika. U drugoj polovini maja, doći će do pokretanja i druge "visoke" peći, čime će se proširiti proizvodni kapacitet smederevske "Železare" barem za 60%. Do kraja godine, i to jeste realno očekivanje, smederevska "Železare"će, verovatno po prvi put u istoriji vlastitog poslovanja i trajanja, PUNITI republički budžet ! Politička javnost Srbije ne mora biti blakonaklona prema ovom privrednom trijumfu Vučićevog kabineta. Uostalom, to i ne treba toliko očekivati, imajući u vidu njen kvalitet. Ono što je daleko važnije jeste subvenciono stimulisanje "sekundarnog" sektora, to jest, pokretanje svih onih pod-izvođečkih firmu i kooperanata "Železera" Tek tada će doći do potpunog izrasa taj revolucionarni značaj rada "Železare" za čitavu našu matalurgiju i privredu u celini.

cukson

pre 9 godina

Vlada Srbije je ulozila dosta truda i rada da nadje resenje za opstanak Zelezare Smederevo od koje zavisi 20.000 radnika.Odrzavanje i povecanje proizvodnje u srpskoj celicani za sve mora da bude prioritet, i oko toga nema politicke borbe.Nadajmo se da je ovo vreme jedne sasvim nove profitabilne zelezare u Smederevu.

cortefiel

pre 9 godina

Nema lepseg osecaja nego kad vidite da se naporan rad i trud isplati.Dugo vremena Srbija ima problema sa vodjenjem zelezare u Smederevu i mislim da je do sad ovaj sklopljeni ugovor sa timom profesionalaca najbolji i za zaposlene i za drzavu.Nema vise bespotrebnog subvencionisanja a u buducnosti imamo razloga da se nadamo i dugo ocekivanom profitu iz zelezare.

Neutralni

pre 9 godina

Tolike gubitke je imala ova drzava do februara, da zelezara uopste ne mora praviti profit, samo da ljudi imaju za svoje plate. To je "puna kapa" ! Ako bude bilo i viska, ODLICNO!

ana

pre 9 godina

Zelezara je velika i jaka kompanija i uz pravo vodjstvo vrlo ce brzo dostici svoj maksimum.Pokricemo troskove i stvoriti obrtni kapital za nova ulaganja.Koliko god pojedini bili skeptici.

Danny`s

pre 9 godina

Dugo se razmisljalo o tome kome predati zelezaru na upravljanje.Svi se iskreno nadamo da je doneta ispravna odluka.Ovo su sada podaci koji nam ulivaju nadu da je uspeh blizu i da jos neko preduzece u Srbiji moze da zazivi u bliskoj buducnosti na slican nacin

Valentina

pre 9 godina

Železara je na dobrom putu da bude glavni privredni nosilac.Podaci govore o znatnom poboljšanju poslovanja i potvrđuju dobro rukovodstvo menadžera.Plan koji je zamišljen za oporavak železare ima smisla,ostaje nam da čekamo maj i radujemo se novim rezultatima.

Ivan

pre 9 godina

Smanjenje gubitka železare je pun pogodak. Država će morati sve manje da ulaže u proizvodnju, a krajnji cilj je da to preduzeće posluje profitabulno.

dobrivoje

pre 9 godina

Kad se jednom neki posao odradi dobro, i kada se jednom neki problem resi temeljno a ne povrsno, onda se vise na njega ne vracamo. Zelezara je bila veliki problem, sada je to resen jednom za sva vremena, hvala Bogu.

Dejan

pre 9 godina

Koliko godina železara radi sa gubitkom i koliko dugo mi poreski obaveznici pokrivamo njene gubitke? I sada odjednom Vučić nabraja koliko je na čemu ušteđeno i tvrdi da će železara da radi sa profitom. I ko je sada ovde lud? I ako je ovo istina (a valjda jeste), da li će neko biti pozvan makar na informativni razgovor jer nam je godinama izvlačio novac iz džepa?

Papovka

pre 9 godina

Ovo je pre svega zasluga vlade jer je uspela da pokrene veliki gigant kao što je železara!Dobro je su rezultati vidljivi i da mere štednje daju prve efekte!

zivica

pre 9 godina

Zelezara je dokaz da u Srbiji moze da se napravi preduzece sa uspesnim menadzmentom. Mislim da cemo u buducnosti za Zelezaru imati samo reci hvale.

Miloje

pre 9 godina

Profitabilna zelezara bice spas za srpsku ekonomiju. U pitanju je 5000 radnih mesta koje su spasene tako da se iskreno nadam sve boljim vestima iz Smedereva.

TajnoMoja

pre 9 godina

Dobar pokazatelj da ce Zelezara postati profitabilna do maja je to sto se do sada vec dosta ustedelo. A ako uzmemo u obzir da je posle Fiata ( koji je ubedljivo najveci izvoznik u Srbiji ), Zelezara na drugom mestu, dolazimo do saznanja da ce biti nosilac privrednih aktivnosti u Srbiji.

nemanja

pre 9 godina

zelezara će biti nosilac privrednih aktivnosti u Srbiji. Iza Fijata je vec drugi izvoznik.To je dobra stvar da imaamo vec 2 izvoznika to je odlcian uspeh nadamo se da ce biit jos takvih firmi koje se bude uz pomoc vlade,naroda i investitora iz drugih drzava.

Mary

pre 9 godina

Zelezara je ostvarila znacajne ustede, povecala proizvodnju i izvoz sto su bitne predispozicije za ostavrenje profita. Znamo svi koliki uticaj ima to preduzece na BDP Srbije.

Berač Lovorika

pre 9 godina

Pa Vučić će se lično zalagati da Železara što pre postane profitabilna,radi radnika ,ali i zbog interesa Srbije i njenog budžeta !

osmeh

pre 9 godina

Nas cilj je da polako ispunjavamo ocekivanja od strane MMF. Samim tim sto smo duplo smanili deficit od ocekivanog smo postigli znacajan uspeh...

Violeta

pre 9 godina

Cela država treba ovako da funkcioniše! Svako ko se prihvati državne funkcije ličnu korist da stavi u drugi plan i da grabi da što više uradi za razvoj zemlje, jer se samo tako stvaraju uslovi da naša deca, ali sva u Srbiji žive i rade i narednih godina,decenija pa i vekova!

Ognjen

pre 9 godina

Ko u čuda ne veruje, taj čuda i ne stvara. Vreme je da se model upravljanja železarom primeni na ceo javni sektor. Od domaćih privrednika nema neke koristi, jer su u većini slučajeva duboko potonuli u koruptivne radnje. Trebaju nam stručnjaci iz sveta, koji hoće da rade profesionalno.

bosa

pre 9 godina

Drzava se spasava tako sto se prvo spasi jedno preduzece. Kada ono ostvari pozitivne rezultate kao sto se i ocekuje tada se vidi da se trud i zalaganje isplatilo i dalje rad i borba se usmerava na naredno preduzece i tako redom. Zalaganje premijera sigurno ce uroditi plodom.

Faith

pre 9 godina

Vrlo ohrabrujuće vesti za srpsku privredu. Bitno je da pored direktnih investicija pokrenemo i domaća preduzeća koja će sa svoje strane doprineti povećanju izvoza. Za početak je dovoljno to što se iz budžeta više ne izdvajaju ogromna sredstva za pokrivanje gubitka.

Potvrda ispravnosti odluke

pre 9 godina

Na primeru Zelezare se pokazalo da drzava moze dosta da pomogne u pokretanju proizvodnje i ozivljavanju nase privrede. Ovo je prva Vlada pocev od 90-ih godina koja nije isla po svaku cenu na privatizaciju vec na ozivljavanje proizvodnje i kao sto vidimo svi parametri potvrdjuju ispravnost te odluke.

TajnoMoja

pre 9 godina

Dobar pokazatelj da ce Zelezara postati profitabilna do maja je to sto se do sada vec dosta ustedelo. A ako uzmemo u obzir da je posle Fiata ( koji je ubedljivo najveci izvoznik u Srbiji ), Zelezara na drugom mestu, dolazimo do saznanja da ce biti nosilac privrednih aktivnosti u Srbiji.

dipl. ing. Milena Petrovic

pre 9 godina

Vrlo kratak period moram da priznam, ali ako je izabrano pravo rukovodstvo nece biti neostvarivo. Volela bih da kao i do sada Vlada ako ne funkcionise kako je zacrtano, da se promeni rukovodstvo i nadje sposobnije.

cc

pre 9 godina

Vazno je da zelezara vise ne prouzrokuje gubitke u drzavnoj kasi.I ako su se mnogi bunili ,moraju priznati da prija kada se dugovi polako otplacuju.

J Cvijovic

pre 9 godina

Moraju se stalno tražiti nova tržišta za čelik iz Smedereva. Ključna je prodaje, bez koje nije moguće povećati proizvodnju i ostvariti efekte od ekonomije obima. Dobre odnose sa rukovodstvom Fijata "Srbija" moramo da usmerimo prema povezivanju železare i fabrike automobila u Kragujevcu.

Ljubica

pre 9 godina

Samo pametnim poslovanjem se mogu postici dobro rezultati. Ljudi koji su na celu Zelezare danas, Kamaras i Gudis su ljudi sa nizom godina iskustva u ovoj obalsti a vrlo su i upoznati sa radom same Zeleznice pa je i za ocekivati ovakve rezulatate.

Tako

pre 9 godina

Ovo je tek pocetak koji jeste za pohvalu, ali tek slede bolji dani za zelezaru o kojima cemo pricati i kojima cemo se ponositi. A sve to zahvaljujuci ljudima na vlasti koji su ulozili veliki trud u obnovu Zelezare.

samke

pre 9 godina

Dobra vest za gradjane,a i za privredu!,koliko vidim sve ide po najavljenom i ocekivanom planu,taj trend treba da se nastavi i prosiri na druge grane privrede

vestica

pre 9 godina

Evo dokaza da smo doveli odlican menadzment da vodi Zelezaru, ako pokazatelji ukazuju na cinjenicu da ce smederevska celicana imati profit vec u maju mesecu to je i vise nego dobra vest.

fanta

pre 9 godina

Pretpostavka da bi Zelezara mogla da ostvari prvi profit vec za mesec dana bi bila zaista odlicna vest ako se ista i ostvari posto nam je ova celicana drugi najveci izvoznik posle Fijata.

Smederevac

pre 9 godina

Red,rad i disciplina ce dovesti do povecanja proizvodnje, a ako ne bude kradja bice i profita, nadajmo se najboljem, radnici Zelezare i svi koji zive od nje, su to zasluzili.

ILIJA

pre 9 godina

Zelezara je bas ozivljena da bi doprinela porastu privrede i svi pokazatelji govore u prilog tome, tako da je dolazak menadzera opravdan....

bikolit

pre 9 godina

Železara ponos i dika Srbije će jednog dana biti isto uspešna kao i air Serbia onda će i oni koji ne veruju u čuda početi da veruju.

Žozefina

pre 9 godina

Ako hoćemo da budemo realni moramo priznati da ova Vlada ostvaruje pozitivne ekonomske rezultate u ovoj godini. Priča sa Železarom će da dobije svoj puni efekat tek u narednom periodu, kao i vladine ekonomske mere pomoću kojih možemo da očekujemo bolju i izvesniju budućnost.

zoki

pre 9 godina

Sve pohvale za ovakav trud i rad u vezi Zelezaru i to je pravi primer dobrog i odgovornog rada nase Vlade i ljudi koji zele dobro Srbiji i uspeh se vec vidi i tek ce da se vidi.

Dany

pre 9 godina

Posmatrajuci slucaj posrnule Zelezare i njenog ponovnog pokretanja, mozemo samo zakljuciti da za nasu privredu i te kako ima nade i kada su druga preduzeca u pitanju.

LJILJA

pre 9 godina

Dokaz da je plan b bio pun pogodak i da oni koji su ga osmislili nisu pogresili.Jos nas ocekuju iznenadjenja od top menadzmenta zelezare i dobro je sto stvari idu u pravom smeru.

kole

pre 9 godina

Uspesna Zelezara ja sinonim za uspesnu Srbiju. Zelezara je oduvek bila simbol Smedereva i cele zemlje, sada joj se ponovo vraca stari sjaj, dugo je trebalo ali bolje ikad nego nikad.

miting

pre 9 godina

Vidi se da smo napravili pravi potez. Raduje me posmisao da će svi zaposleni imati dodatni motiv i satisfakciju za dalji rad. Da vidim sada kako ćete da kmenarišete ovakav uspeh?

Jakovljevic

pre 9 godina

Samo da krene zelezara da radi pa da se oslobodimo vise od ovih sto bi najvise voleli da zelezara propadne kako bi oni imali razlog da napadju vladu. Jednostavno ne razumem takvu kolicinu zluradosti.

dado90

pre 9 godina

Znacaj ove kompanije za celokupnu privredu Srbije a pogotov za grad Smederevo je ogroman i zato mislim da je veliki posao uradjen kada je vlada potpisala ugovor sa timom profesionalaca u toj oblasti.Resiti problem celicane je vrlo tezak i kompleksan posao sto smo mogli videti i u zadnjih par godina.Ostaje nada da ce sve biti onako kako i prizeljkujemo sa novim vodjama zelezare i da ce dugo godina raditi punom parom.

Maya

pre 9 godina

Lepa vest, pre svega za radnike Zelezare ! Lepo je startovala Zelezara, Sve to sto je zamisljeno i sprovedeno je,tako da greske ka sve boljem uspehu nema !

zemljoradnik

pre 9 godina

Jedan od vecih problema za drzavu se polako resava i ohrabruje za dalji rad na resavanju posrnulih preduzeca. Najvaznije od svega je da se zelezara opet pokrene i da postane ekonomski odrzivo preduzece od kojeg zavisi 5000 porodica.Moramo biti svesni da je trnovit put do ostvarivanja profita sa obzirom da se sama zelezara nalazi na nezgodnom geografskom polozaju ali uz strucan tim nije i nemoguce.

Adela

pre 9 godina

Još jednom se pokazalo da je za uspeh potrebna samo dobra volja, domaćinsko ponašanje i želja da se država samo uzdiže a ne pljačka!

Mikicam

pre 9 godina

Ljidi koji su dovedeni kao menadžeri znaju da planiraju, koordiniraju i kontrolišu proizvodnju kako bi od nekadasnjeg gubitasa napravili uzor za dobro poslovanje u zemlju i regionu.

uu

pre 9 godina

Najvaznije nam je da zelezara sto pre postane izvoznik.Omogucice nam kontakt sa svetom i veliku zaradu.Time ce se polako odplacivati dugovi i stedeti novac za nove projekte.

Bocko

pre 9 godina

Sad kad Fiat Srbija malo smanjuje svoju proizvodnju, odlična je vest da će železara svojom proizvodnjom i izvozom ne samo nadoknaditi već i povećati priliv novca u zemlju!

milos

pre 9 godina

Sjajna vest za Srbiju i radnike zelezare, da je srece da nam se i ostale firme dovode u red kao i ova!! Ovi iz opozicije naravno blate premijera ali sacekajmo jos 2 meseca pa da vidimo ko prica istinu a ko okrece narod protiv jedine vlasti koja je nesto za narod uradila!

Ivanica

pre 9 godina

Skeptici nisu verovali da JAT može da posluje profitabilno, ali su ih rezultati posla godinu dana razuverili. Verujem da će isto biti i sa železarom, da će ubrzo to osetiti i građani Samedereva.

Pronije

pre 9 godina

Mislim da će meseci pred nama pokazati sav značaj koji pokretanje Železare ima za našu privredu i smanjenje spoljnotrgovinskog deficita.

sasa

pre 9 godina

Dobra vest za gradjane,a i za privredu!,koliko vidim sve ide po najavljenom i ocekivanom planu,taj trend treba da se nastavi i prosiri na druge grane privrede

despotovic

pre 9 godina

Smederevska zelezara je vrlo vazna za BDP Srbije. S tim u vezi i najavljeno povecanje proizvodnje i izlazak iz krize donece mnogo toga dobrog Smederevu i Srbiji.

Aleksandar

pre 9 godina

Molim samo one koji poznaju situaciju u železari kažu koliko je sirovina država Srbija kupila unapred za proizvodnju u Smederevu, i da li je to razlog što je sada odjedanput železara u plusu. Slična priča kao i sa Etihardom, aerodrom Nikola Tesla otpiše dug od 20 miliona evra, da bi avioprevoznik bio u plusu 2 miliona, a realnost je da je u minusu 18 miliona. Kako nam dobro ide..

dalco

pre 9 godina

Ono sto nismo uspeli sami, ocekujemo da ce uraditi profesionalci u toj oblasti.Zelezara Smederevo je od drzavnog interesa da ponovo pokrene punu proizvodnju i da samim tim obezbedi egzistenciju 5000 porodica i poveca BDP.Firma na koju se toliko novca trosi kroz subvencije mora resiti taj problem a sa potpisanim ugovorom mislim da je taj problem resen.

Mladen S

pre 9 godina

Kada si uporan, uspeh ne može da te mimoiđe. Uvek treba težiti najboljim rešenjma a ne najbržim rešenjima. To što nije prihvaćena ponuda Esmarka, pokazalo se kao dobar potez. Za sada je međunarodni menadžment najbolje rešenje.

dida

pre 9 godina

Trud i rad oko resenja statusa zelezare Smederevo najzad je na pragu resenja problema koji je inace veom zahtevan i komplikovan sa obzirom na geografski polozaj same zelezare i nedostatka domacih strucnjaka u toj oblasti.Nadam se da ce potpisani ugovor biti jedan novi pocetak za zelezaru i njene radnike i da vise nikad nece doci u situaciju da strepe za svoja radna mesta a samim tim i za egzistenciju svojih porodica.

Alex

pre 9 godina

Profit će biti najbolji dokaz da se nije pogrešilo sa odustajanjem od privatizacije u datim uslovima, i da je izbor menadžerskog tima bio dobar potez. Verujem da će se uposliti svi kapaciteti železare i da će biti dovoljno posla za svih 5000 radnika.