BG odredio: Suncobran u tri boje

Skupština grada Beograda usvojila je novu odluku o postavljanju bašta kafića, koja, između ostalog, predviđa i kakve boje može biti suncobran.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.01.2015.

13:52

Default images
Foto: Freeimages

Skupština grada je na sednici u sredu usvojila novu odluku o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta, po kojoj se bašte, osim na javnim površinama, ubuduće mogu postavljati i na drugim površinama, prenosi bilten Beoinfo.

Kako se u odluci navodi, to su slobodne površine kompleksa ili građevinske parcele objekta javne i druge namene, zatim otvoreni delovi objekta namenjeni pešacima i neizgrađeno građevinsko zemljište do privođenja nameni u skladu sa planskim dokumentom.

Na javnim površinama saglasnost se pribavlja od subjekata koji njima upravljaju, koriste ih i održavaju, a na drugim od vlasnika ili korisnika površine, piše u novoj odluci gradske skupštine.

Ono što je posebno interesantno, u odluci se do detalja precizira kakva zaštita od sunca mora biti postavljena, pa se navodi da "senilo mora biti lake konstrukcije, i to samo u tri dozvoljene boje.

Reč je o beloj, crnoj i bež boji, ali i u tonovima između njih.

Detaljan opis mobilijara koji goste u letnjim baštama štiti od sunca i drugih atmosferskih prilika pročitajte u izmenjenom članu 27 nove odluke o postavljanju bašta kafića, koju vam prenosimo. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: