Vojska pomaže Državnoj lutriji

Sertić i Gašić su izrazili uverenje da će zahvaljujući saradnji Državna lutrija Srbije uspešnije poslovati od čega će korist imati i država.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 04.10.2014.

09:20

Default images

Sporazum o poslovno - tehničkoj saradnji između Ministarstva privrede i Ministarstva odbrane posvećen razvijanju i implementaciji novog informaciono - poslovnog sistema Državne lutrije Srbije potpisali su resorni ministri Željko Sertić i Bratislav Gašić.

Posle potpisivanja sporazuma, po kome će Vojno tehnički institut u toj oblasti sarađivatri sa Državnom lutrijom Srbije, Sertić i Gašić su izrazili uverenje da će zahvaljujući toj saradnji Državna lutrija Srbije uspešnije poslovati od čega će korist imati i država.

"Naš zadatak ispred Vlade Srbije je da pomognemo svim javnim preduzećima da rešavaju svoje tekuće probleme i da im omogućimo bolju budućnost kako bi svojim radom omogućili da svoje poslove urade na najefikasniji i najbolji način", rekao je Sertić.

On je objasnio i da će "ovim sporazumom biti omogućeno da informacioni sistemi aktivno podrže razvoj novih programa unutar Lutrije Srbije.

"Dosadašnji sistem je omogućavao samo nekoliko najelementarnijih aktivnosti i na osnovu toga su i rezultati rada u prethodnom periodu bili na nivou kojim Vlada Srbije nije bila zadovoljna", rekao je Sertić.

Prema njegovim rečima, ovim načinom verujemo da ćemo Lutriju Srbije da "podignemo na mnogo značajniji nivo".

"Onda ćemo i da razmišljamo i o drugim modelima - kako da prihod po tom osnovu povećamo kako bi svi oni korisnici sredstava državne lutrije s jedne, a i s druge strane ono što pripada državi bili zadovoljniji", Sertić.

Gašić je ponaveo i da Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane stalno ističu svoj intelektualni potencijal čiji jedan od nosilaca, uklučijući i modernizaciju vojska je Vojnotehnički institut.

On je izrazuo zadovljstvo što je VTI dobio sertifikat od ministarstava privrede da može da se bavi ovim poslovima.

"Domaća pamet, domaće firme povezivanje i novac ostaje u Srbiji...a VTI će taj novac da uloži u dalje razvojne projekte", rekao je Gašić, posle potpisivanja tog sproazuma u prostorijama Dražvne lutrije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: