Opao broj registrovanih vozila

Tokom drugog dela ove godine, uočen je pad broja prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila, objavio je Republički zavod za statistiku.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

10:52

Default images

Prema bazi podataka, postoji 56,4 odsto priključnih vozila nosivosti ispod 1.000 kilograma, što po kapacitetu odgovara priključnim vozilima namenjenim putničkim automobilima.

Najbrojnije marke proizvodjača motornih vozila su "zastava" - od domaćih i "fiat", "opel", "reno" i "folksvagen" od stranih.

Medju novoregistrovanim, najzastupljenija su teretna vozila od 1.500 do 4.999 kilograma nosivosti, a najveći broj tih vozila koristi evrodizel kao pogonsko gorivo, što ukazuje na podmladjivanje voznog parka u skladu sa najnovijim evropskim propisima, navode u RZS.

Kod putničkih automobila novijeg datuma, zastupljen je nešto veći broj putničkih automobila na dizel, a na drumovima dominiraju vozila veličine motora do 2.000 kubika.

Ukupno su po prvi put registrovana 27.363 nova putnička automobila i 3.749, koja su do dve godine starosti. Novih teretnih vozila registrovano je 2.469, a onih starih do dve godine 650.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: