"Er Srbija je srpsko preduzeće"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Er Srbija srpsko preduzeće i da smo mi ti koji upravljamo.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 31.07.2014.

16:35

Default images

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja poslanice Olgice Batić, koju je interesovao ugovor s Etihadom.

Vučić je rekao da smo mi kao i arapski partner uložili po 40 miliona, što je bilo neophodno za nove avione i flotu i podvukao da smo mi ti koji upravljamo i da je to srpsko preduzeće.

Kako je rekao, mi smo zatražili da oni čine značajan deo u menadžmentu, te su stoga i postignuti rezultati koji su ostvareni.

On je naveo i da je notorna laž da boravak tri direktora u Hajatu plaća Er Srbija navodeći da to plaća Etihad.

Vučić: Er Srbija će biti u plusu

Premijer kaže da će srpski avio-prevoznik ove godine prvi put biti u plusu i da Er Srbija doprinosi budžetu Srbije sa 1,5 odsto BDP

Vučić je, odgovarajući na pitanje predsednika Nove stranke Zorana Živkovića kad će država objaviti ugovor s Etihadom, rekao da je JAT imao gubitke godinama, nijedne godine manji od 28 miliona evra, a da će ove godine prvi put biti u plusu i "dati državi novac".

Vučić je rekao i da je broj putnika u 2014. porastao za 70 odsto na 940.000, a ukupni prihodi za 21 odsto. On je rekao da je uvedeno devet Erbasovih aviona u flotu, kao i da je naručeno još deset Erbasovih aviona, koji će biti pušteni u rad 2018. godine.

"To znači da će Er Srbija imati najnapredniju i najefikasniju flotu u regionu", rekao je Vučić.

Premijer je dodao i da je proširena mreža na 38 destinacija u svetu, povećana povezanost sa susednim zemljama, tako da je Srbija postala regionalno čvorište.

"Er Srbija radi sa čistim bilansom stanja", rekao je Vučić i dodao da Er Srbija doprinosti sa 1,5 odsto u BDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: